linux izgubio bitku(jednu)

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Yeti
Spol: M

Re: linux izgubio bitku(jednu)

Post Postao/la Yeti »

Ne rade ti linkovi na slike, nesto ne stima..
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
barbaivo

Post Postao/la barbaivo »

Oprosti :
slika
slika
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Dobro, i u cem je sad problem? Sve se ispravno prikazuje koliko ja vidim i tako je i kod mene... Sto ti ne radi zapravo? Mislim da sam krivo shvatio sto treba.. :D
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
barbaivo

pface Dakle trebala bi na laptopu i tv-u biti ista slika te ikone da sve što radim da se vidi i na tv-u,kao dva jednaka ekrana,ali što tu nije jasno?
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

barbaivo je napisao/la:pface Dakle trebala bi na laptopu i tv-u biti ista slika te ikone da sve što radim da se vidi i na tv-u,kao dva jednaka ekrana,ali što tu nije jasno?
Kvačica na zrcali zaslone... nakon što uključiš "zrcaljenje zaslona", ako ti rezolucija na jednom od monitora ne bude nativna za taj uređaj, moraš kliknuti na taj monitor i zadati mu rezoluciju koju želiš.

PS. Sad sam još jednom prošao kroz sve tvoje postove i nigdje nisam našao da zapravo želiš kloniranu sliku na oba monitora :facepalmx2

PPS. Stavio si dva puta isti screenshot :zvizdi

PPPS. Najbolji su problemi kojih zapravo nema :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Yeti

Post Postao/la Yeti »

barbaivo je napisao/la:pface Dakle trebala bi na laptopu i tv-u biti ista slika te ikone da sve što radim da se vidi i na tv-u,kao dva jednaka ekrana,ali što tu nije jasno?
Aha pardon, ja sam shvatio da se rezolucija ne prilagodava te da je ista na oba monitora.. :D Zanemari.. :D

Probaj kako je naveo bertone, ako ti slucajno pomrsi rezoluciju onda nemas drugo nego ko sad, pa samo povuces na drugi monitor taj prozor koji zelis...
barbaivo

Ma ljudi sve sam ja to probao,bertoneov prijedlog radi ali na mintu13, kako već rekoh,(na vindovsu npr. ne treba ništa namještati).Na 17-ici uopće mi ne ponudi rezoluciju laptopa 1366x768,već malo veću pa mi nije ok,(ja se sad već ponavljam).Dakle vidi se da kod bertonea radi jer su mu na oba ekrana iste slike što kod mene nije. :hmm
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Koju rezoluciju ti ponudi Mint 17? Koja je rezolucija tvog vanjskog monitora? Možda odgovor leži u tomu da ti nudi kao zadanu nativnu rezoluciju vanjskog monitora (s idejom da ti kvalitetnija slika treba biti na televizoru).

Nevezano uz tvoj problem, imam dojam da se ponašaš pomalo condescending (s onim pface smajlićem i "što tu nije jasno"). Također imam dojam da to nije iz zle namjere, već iz frustracije te se nadam da sam u pravu kad to mislim. Želim da shvatiš, naime, kako nemaju svi isti "workflow" kao ti, odnosno, da ne žele jednako koristiti računalo kao ti: iz toga i proizlazi činjenica da na Windowsu ti radi kako želiš automatski, a na Linuxu ne -- jer je ljudima koji rade na Linuxu smisleniji ovaj pristup. Primjerice, ja uvijek kod spajanja na vanjski monitor koristim ili proširenje ili isključivo vanjski monitor, a nikada zrcaljenje slike (jer tako ne mogu imati nativnu rezoluciju na oba uređaja). Razvijatelji su se vjerojatno navodili sličnom logikom, stoga mislim da nemaš opravdanja za takve osjećaje prouzrokavane činjenicom da ostali nemaju iste želje kao ti. Windows, pak, koriste ljudi s drugačijim zahtjevima, pa se Microsoft prilagođava.
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Evo otpakiraj ovu skriptu negdje di je nećeš obrisati. Ako ne želiš da se odmah i postavi na tu rezoluciju pri podizanju, zakomentiraj zadnju liniju koja počinje s xrandr pa snimi nazad.

Otvori glavni izbornik i postavi stazu za tu skriptu u autostart.
(za xfce) Gl.Meni > Postavke > Samopokretanje programa (autostart) > Dodaj > (odaberi tu skriptu i postavi)

Već sam ti postavio brojke na tvoju rezoluciju.

Edit: morao sam zapakirati jer forum ne dopušta privitke s ektenzijom .sh niti privitke bez ikakve ekstenzije. Nisam htio pogađati dalje pa sam poslao ono što znam da prolazi.
Privitak/ci
rezolucija.sh.tar.gz
(698 bajt(ov)a) Preuzeto 371 put.
barbaivo

Oprostite ako sam napisao nešto loše,cijenim što se bavite ovim.Jura sory ali ne bih išao preko skripte.Dakle nije da ja ne znam namjestiti rezoluciju,kažem da to ide na mintu13(stavim kvačicu na monitor,stavim rezol. kao laptop i sve ok),no na 17-ici jednostavno ovo neće,i drugi mi je volpejper(ovo mi nije jasno zašto to radi?)
Odgovori