neće, pa neće.bertone je napisao/la:Ne razumijem, ako si išla korak po korak, treba raditi
[RIJEŠENO] printer brother DCP-J100
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: printer brother DCP-J100
Kako printer komunicira sa laptopom/kompom? USB ili WiFi?
Da li te tijekom instalacije pitao dali nešto želiš ili ne i kako je to izgledalo... u naredbenom retku ili u zasebnom prozoru kao kad traži potvrdu neke ELUE npr.?
Da li te tijekom instalacije pitao dali nešto želiš ili ne i kako je to izgledalo... u naredbenom retku ili u zasebnom prozoru kao kad traži potvrdu neke ELUE npr.?
Preko USB-a.bertone je napisao/la:Kako printer komunicira sa laptopom/kompom? USB ili WiFi?
Vidi, sad ću pokušati još jednom jubilarni stoti put. (Nevjerojatno sam tvrdoglava
Znači, najprije ću pod direktorij (jel to direktorij?) pisači obrisati trag brother koji je ostao zabilježen, dakle, prepoznat.
Zatim ću deletat raspakiran driver u downloads i skinuti ga ponovno.
Onda ću sve opet ispočetka copypaste sve do zadnje naredbe reboot. Kad se rebootam javim ti gdje sam.
ništa takvoga. činilo se sve ok.bertone je napisao/la:Kako printer komunicira sa laptopom/kompom? USB ili WiFi?
dakle, prva naredba i odgovor: No such file or directory
ne kužim stvarno. Sve radim isto. Ovaj sam korak već bila prelazila.
ne kužim stvarno. Sve radim isto. Ovaj sam korak već bila prelazila.
Odi na svoju home mapu (osobna mapa ili tako nekako ako ti je na hr) i stisni ctrl+h pa će ti se otvoriti skrivene mape i vidi da li imaš neku koju je napravio instalacijski program pa obriši i nju.
Kao nema, otvori i mapu .local pa pogledaj i u njoj.
"No such file or directory"- malo me ovo "ubolo" u okomajka je napisao/la:...znači, naučila sam da se ona prva naredba
odnosi na raspakiravanje drivera. Zato ona vrijedi samo prvi put jer je poslije je datoteka raspakirana. Zato mi ako ponavljam istu priču kaže:Kod: Označi sve
gunzip linux-brprinter-installer-2.1.1-1.gz
"No such file or directory"
Tada je prva naredba u terminalu
Kod: Označi sve
cd Preuzimanjapa zatim redom druge naredbe.
Čovjek se brzo zbuni pa samo malo podsječam, možda jeste radili ispravno ali nikad se ne zna. Sretno.
Pozz
Ok i što sad?
NoMaam je napisao/la:"No such file or directory"- malo me ovo "ubolo" u okomajka je napisao/la:...znači, naučila sam da se ona prva naredba
odnosi na raspakiravanje drivera. Zato ona vrijedi samo prvi put jer je poslije je datoteka raspakirana. Zato mi ako ponavljam istu priču kaže:Kod: Označi sve
gunzip linux-brprinter-installer-2.1.1-1.gz
"No such file or directory". Da niste slučajno zaboravili ako je sustav preveden na Hrvatski da nemate mapu Downloads već Preuzimanja. @Dupin je već to napomenuo.
Tada je prva naredba u terminalu,Kod: Označi sve
cd Preuzimanja
pa zatim redom druge naredbe.
Čovjek se brzo zbuni pa samo malo podsječam, možda jeste radili ispravno ali nikad se ne zna. Sretno.
Pozz
Ne. To je bilo u eOS-u. Sada je Downloads.
bertone je napisao/la:Odi na svoju home mapu (osobna mapa ili tako nekako ako ti je na hr) i stisni ctrl+h pa će ti se otvoriti skrivene mape i vidi da li imaš neku koju je napravio instalacijski program pa obriši i nju.
Evo jesam, ali uh, tu ima svega, kako da znam što smijem brisati?
Ako nema nikakvog foldera koji se zove .broather ili nešto slično vezano za printer otvori mapu .config i folder .local pa pogledaj u njima... ako nema ništa što bi mogla povezati sa printerom onda ništa ne diraj.