Izašla je Fedora 11 - Leonidas
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: Izašla je Fedora 11 - Leonidas
Kakav je ovaj novi Firefox 3.5?
Navodno bi trebao dosta brže otvarati stranice?
Update je napravljen.4ndY je napisao/la:Mislim da ntpd javlja grešku jer nema pristup Netu...jpm_power je napisao/la:Ja sam napravio upgrade i zasad skoro sve ok, na početku jedino virtualbox kernel driver i ntpd servis javljaju greške. I update mi se skrši na nečemu što kao ne može skinuti. Ali velikih problema nema. Pod FC10 mi nije funkcionirao Switch User, sad radi. Prvi dojam je bolji nego s FC10.
A za ovaj update probaj:Kod: Označi sve
yum clean all
ntpd još uvijek i nakon nadogradnje javlja grešku povezanu s nedostatkom libcrypto.so.7 (meni se mreža [internet] diže na početku, tako da nije problem u nedostupnosti interneta).
Također, ne vidim više plymouth grafičku temu prilikom dizanja iako je stavljen dodatak u grub.conf vga=0x318 s kojim je dobro funkcioniralo u FC10. Grafička je Intel GMA950. Ostalo sve radi dobro, čak mi se ćini da je Firefox 3.5b4 brži na stranicama s flashom. Definitivno bolji početak s FC11 nego FC10 u mom slučaju.
- Markec
Ja nisam bas veliku razliku opazio.Suko je napisao/la:Kakav je ovaj novi Firefox 3.5?
Kako da obrišem Gmash, kada gledam stranice sa flashom vidim da se pokreće gmash koji je lošiji, a bih da se zamjeni sa adobe flashom. Koristio sam autoten a ni dalje ne sjeda. a gmash ne pronalazim preko kpackagekita ili preko konzole.
edit - riješio sam
Zadnja izmjena: Markec, dana/u 13 lip 2009, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.
Suko je napisao/la:Kakav je ovaj novi Firefox 3.5?
Meni je osjetno brži!
- DoDo
Ček, fedora 10 ima 2.6.27 isto kao i intrepid? Onda je ubrzanje vjerojatno posljedica kernela 2.6.29, jer kerneli 2.6.25-2.6.28 imaju nekih poteškoća sa SQLite bazom podataka, koju firefox koristi. Naime, na navedenim kernelima ta baza radi i do 5 puta sporije.Grof je napisao/la:Meni je osjetno brži!Suko je napisao/la:Kakav je ovaj novi Firefox 3.5?
Btw. ovo je zanimljivo.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
- Suko
- Site Admin
Po onom što sam ja čitao, Firefox 3.5 ima velike promjene u djelu koji je zadužen za javu. To mu onda omogućava navodno puno brže otvaranje kompleksnijih stranica.DoDo je napisao/la: Ček, fedora 10 ima 2.6.27 isto kao i intrepid? Onda je ubrzanje vjerojatno posljedica kernela 2.6.29, jer kerneli 2.6.25-2.6.28 imaju nekih poteškoća sa SQLite bazom podataka, koju firefox koristi. Naime, na navedenim kernelima ta baza radi i do 5 puta sporije.
Btw. ovo je zanimljivo.
- DoDo
Je'l bi mogel dati link na to? Nekak sumnjam da do ima ikakve veze s javom. Java appleti se ionako pokreću kao child procesi od firefoxa. Osim toga, mali broj stranica ima java applete na sebi. Moguće da ima poboljšani javascript engine - to bi uvelike ubrzalo prikazivanje kompleksnih stranica, no java je proprietary (jednim dijelom) tehnologija i ne zavisi o developerima firefoxa.Suko je napisao/la: Po onom što sam ja čitao, Firefox 3.5 ima velike promjene u djelu koji je zadužen za javu. To mu onda omogućava navodno puno brže otvaranje kompleksnijih stranica.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
- Suko
- Site Admin
http://satyajitranjeev.wordpress.com/20 ... fedora-11/DoDo je napisao/la: Je'l bi mogel dati link na to? Nekak sumnjam da do ima ikakve veze s javom. Java appleti se ionako pokreću kao child procesi od firefoxa. Osim toga, mali broj stranica ima java applete na sebi. Moguće da ima poboljšani javascript engine - to bi uvelike ubrzalo prikazivanje kompleksnih stranica, no java je proprietary (jednim dijelom) tehnologija i ne zavisi o developerima firefoxa.
Da, imaš pravo. Moja je greška. Ja sam se krivo izrazio.Firefox 3.5 & Thunderbird 3: I love Firefox but it loads pages slowly. It is annoying at times how slow it can be. Using my brother’s mac I saw the gulf yawning in between the speed of safari and firefox. I was planning to change to opera when along came 3.5. It has a new JavaScript engine and loads pages a lot more quickly than 3.0. It is actually impressive. You can expect your browsing a lot quicker.
Riječ je o novom javascript engineu.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Tko je ono pitao za touchpad?
Pročitajte ovdje:
http://fedoraproject.org/wiki/Features/SynapticsUpdate
Pročitajte ovdje:
http://fedoraproject.org/wiki/Features/SynapticsUpdate
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'