Treba li portalu redizajn?

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shicy
Spol: M

Re: Treba li portalu redizajn?

Post Postao/la shicy »

chat se može namjestiti da bude link...u topicu Chat sve uredno piše, i jedino šta je možda "problem" je otvoriti novi tab u browseru...jedino to
speedy
Moderator

Post Postao/la speedy »

Suko je napisao/la:Nema nikog na IRC-u zato što se ljudima ne da uključivati npr, Pidgina i logirati se da se priključe na Chat. To je u podsvjesti. Tih tri sekunde je dosta da se ljudima ne da to napraviti. Osim toga, potrebno je i podesiti Pidgina što je još oko minutu ako znaš, ili dvadeset ako ne znaš pa moraš guglati.
Ako bi se chat mogao dobiti linkom na stranici i da radi u internetskom pregledniku, garantiram da ne bi bila pustoš na chatu.
Ne mora biti chat integriran na siteu. Dovoljno je samo link.
Da je tako, može se vidjeti po postovima u ovoj temi. Puno ljudi je zainteresirano, a ipak niko ne koristi IRC, osim starih Linuxaša kojima je IRC ostao u krvi i koji su navikli rješavati stvari na taj način.

@Suko najveci problem je sto gomila ljudi pojma nema da postoji IRC kanal,, evo ja znam da ima ali nesjecam se vise koji je kanal i na kojem serveru (predpostavljam freenode)

inace nisam nesto star korisnik linuxa ali sam na IRCu svaki dan #linux.hr
a za IRC lako slozimo upute kako podesiti pidgin ili xchat ili firefox plugin pa da se IRC fino koristi (znaci chat link na sajtu koji otvara stranicu sa inforamcijama potrebnim za spajanje i linkovima na programe/pluginove kojima se moze na irc te linkovima na wiki.open.hr gdje cemo staviti detaljne upute za podesavanje svakog od IRC sposobnih programa/pluginova (ono ovih par najcesce koristenih samo) :D
dalibor.klobucaric
Kontakt:

Post Postao/la dalibor.klobucaric »

Eto ovo će zvučat glupo i ne linuxsaški al fakat ima ljudi koji neznaju doć na IRC (Internet relay chat) i neznaju postavit frenode i postavit username i password i kanal i lalalala... ja sam jedan od njih... ako ima ko upute i recimo tut za pidgin ili nešto ili za mirc... jako jako podržavam ideju...

EDIT: sorry na OT
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
zole052

Post Postao/la zole052 »

dalibor.klobucaric je napisao/la:Eto ovo će zvučat glupo i ne linuxsaški al fakat ima ljudi koji neznaju doć na IRC (Internet relay chat) i neznaju postavit frenode i postavit username i password i kanal i lalalala... ja sam jedan od njih... ako ima ko upute i recimo tut za pidgin ili nešto ili za mirc... jako jako podržavam ideju...

EDIT: sorry na OT
1. Pokrenes Pidgin
2. Accounts > Manage Accounts
i sada u novootvorenom prozoru odabere 'Add' te namjesti:
Protocol: IRC
Server: irc.freenode.org
Username: "tu si napisite vas nick u ircu"
Sada zatvorite sve prozore i pazite da vam irc account bude aktivan u Manage Accounts prozoru.
Dignite opet gore pidgin i odaberete Buddies > Add Chat
Accounts: "odaberete vas irc acc"
Channel: #linuxzasve
I na kraju odaberete Add i to je to... u vasem prozoru od pidgina medju kontaktima vidite chats #linuxzasve dupli klik na to i otvori vam se u prozoru chat...

Ajme kako sam bio slikovit, gotovo da ste mogli viditi prozore dok citate rofl
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Mogli bi i kao na ubuntu-hr staviti link na irc kao sto imaju oni iz foruma...
http://embed.mibbit.com/?server=irc.fre ... 3ubuntu-hr
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
dalibor.klobucaric
Kontakt:

Post Postao/la dalibor.klobucaric »

aha baš si bio evo bio si cool..
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
pingu

Post Postao/la pingu »

Portal je solidno složen. Možda bi bio potreban blagi facelifting, ali ne takav da se stari korisnici trebaju puno navikavati na novi dizajn. U tom pogledu zastupam Gnome pristup. :D
Odgovori