Pravila foruma PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake: Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi: [Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
mislim da se zlockao home folder od ubuntua.
ak to unlockam mogu doć do podataka.
jerbo ova ikona u home folderu kao vodi do jednog drugog foldera i kad odem u njega tamo nema ničega.
jel zna netko kak da to unlockam?
Ti na novom disku i ti na disku iz lapa niste isti user,
Linux je secure OS i ne da ti da pristupaš podatcima od drugog usera tj. podatcima na disku iz lapa.
Što se tiče komandi koje sam naveo, probaj ponoviti komande bez - na početku, editirao sam post, moraju nešto izbaciti.
LLAP
To all you "rvacki pravopis" haters, we're gona blow your planet up
we got death star(death star)
and you know that we got it(death star)
okej nekaj sam napravila i sad mi se tona komandi vrti u terminalu full speed
pogledala sam path od tog foldera pisalo je /media/disk i ukucala to u terminal i sad nekaj radi XD
Zadnja izmjena: keyboard_kant, dana/u 12 srp 2011, 20:30, ukupno mijenjano 1 put.