Chat
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Chat
Najlakshi nachin:
Pidgin 2.4.3 - dolazi uz vecinu distribucija (misim da verzija ne igra neku ulogu chak sam siguran da moze i Gaim - koji je mnogo stariji)
1. Ako josh niste koristili Pidgin, po samom startu programa pojavljuje se "charobnjak" koji vas vodi kroz definisanje rachuna.
2. Za protokol koristite IRC
3. Mislim da je server vec nashtiman na irc.freenode.net
4. Unesite svoj nick u polje username (mislim da je najbolje ono koje korisite na forumu)
5. Potvrdite to sve sa Save
6. Kada ostvarite konekciju sa serverom utipkajte u liniju dole (u njoj jedino i mozete tipkati)
/j #linuxzasve (nakon toga potvrdite Enterom) ili
/join #linuxzasve
7. na lijevoj strani cete vidjeti trenutne posjetioce kanala i dvoklikom na nechiji nick mozete imati privatnu konverzaciju
Pored pidgina postoji josh mnogo progama koji vas vode samo na irc servere. Ako ne koristite X, postoji program za terminal irssi (koji sam jucher upoznao).
Pidgin 2.4.3 - dolazi uz vecinu distribucija (misim da verzija ne igra neku ulogu chak sam siguran da moze i Gaim - koji je mnogo stariji)
1. Ako josh niste koristili Pidgin, po samom startu programa pojavljuje se "charobnjak" koji vas vodi kroz definisanje rachuna.
2. Za protokol koristite IRC
3. Mislim da je server vec nashtiman na irc.freenode.net
4. Unesite svoj nick u polje username (mislim da je najbolje ono koje korisite na forumu)
5. Potvrdite to sve sa Save
6. Kada ostvarite konekciju sa serverom utipkajte u liniju dole (u njoj jedino i mozete tipkati)
/j #linuxzasve (nakon toga potvrdite Enterom) ili
/join #linuxzasve
7. na lijevoj strani cete vidjeti trenutne posjetioce kanala i dvoklikom na nechiji nick mozete imati privatnu konverzaciju
Pored pidgina postoji josh mnogo progama koji vas vode samo na irc servere. Ako ne koristite X, postoji program za terminal irssi (koji sam jucher upoznao).
A probajte i samo kliknuti na:
http://widget.mibbit.com/?settings=465f ... linuxzasve
http://widget.mibbit.com/?settings=465f ... linuxzasve
Evo, mislim da smo skupili dovoljno ljudova za otvaranje chata na stranici. sa 87% ljudova za, misli mda bi se mogao ugraditi koji plugin. Što kažu izvršne snage?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- masnipalac
- Spol: M
bla...bla...bla...
puno mucanja, a malo tucanja...
često sam na IRC-u i uglavnom nikog nema (2-3 izuzetka)
pozzz, uz nadu da se to bude promjenilo
Ubuntu-do yaya -- Zagorje-do Mexika 
- 4ndY
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
phpBB3 podržava integraciju s Jabberom, zašto to ne iskoristimo?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Zasto kao probu, ako ga jednom naprave neka stoji, nikome ne smeta...Suko je napisao/la:Zanimljiva ideja integrirati chat.
Pa, možda kao probu jedno tjedan-dva da se vidi kako bi ljudi reagirali?
A inace dobra ideja ali ovisi kako bude izvedeno...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Pa, obzirom da je jedini (?) način da netko sazna da postoji IRC kanal pregledavanje foruma...masnipalac je napisao/la:bla...bla...bla...