Mandriva 2011
Moderator/ica: Moderatori/ce
- ujodarko
- Spol: M
Re: Mandriva 2011
jučer sam je isprobao na Aceru 7739G preko bootabilnog USBa i sve šljaka, odlična je i brza iako se vrtila preko USB-a, no ne razumijem u čemu je štos sa Firefoxom?
Fontovi preglednika su potpuno nezaglađeni, kao da se raspadaju...
To je za sada jedini minus koji me užasno nervira.
U čemu je zez?
ps posebno me razveselila što sam najnormalnije taj USB disk s kojeg je Mandrivica uredno radila, uredno mogao otvoriti pod listom vanjskih memo uređaja što mi pod Ubuntuom nije pošlo za rukom.
Fontovi preglednika su potpuno nezaglađeni, kao da se raspadaju...
To je za sada jedini minus koji me užasno nervira.
U čemu je zez?
ps posebno me razveselila što sam najnormalnije taj USB disk s kojeg je Mandrivica uredno radila, uredno mogao otvoriti pod listom vanjskih memo uređaja što mi pod Ubuntuom nije pošlo za rukom.
open code i open mind cijelom čovječanstvu 
- calisto053
- Moderator
Evo nešto za fanove:
Kako je Mandriva d.o.o. odavno u banani, razvoj je preuzela zajednica. Održava se glasanje pod kojim bi se novim imenom ta distra trebala razvijati. Detalje pročitajte ovdje:
http://news.softpedia.com/news/Vote-for ... 9591.shtml
Kako je Mandriva d.o.o. odavno u banani, razvoj je preuzela zajednica. Održava se glasanje pod kojim bi se novim imenom ta distra trebala razvijati. Detalje pročitajte ovdje:
http://news.softpedia.com/news/Vote-for ... 9591.shtml
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- retsam
Zašto nema mandrake
?
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.
Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
- calisto053
- Moderator
Dracanea, Drake, Moondrake, OpenDrake ili Tulipa Linux
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- drone
- Moderator
Zato što ne smiju koristiti taj naziv.retsam je napisao/la:Zašto nema mandrake?
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Zanimljivo, netko zainteresiran složiti vijest?
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
- calisto053
- Moderator
Mogu ja sutra, nije problem.iv@n je napisao/la:Zanimljivo, netko zainteresiran složiti vijest?
Nisam detaljno upućen u probleme, al mogu se pozvat na Sukin članak
http://www.linuxzasve.com/mandriva-pred ... alje-bakce
- Suko
- Site Admin
Pa to ti je u osnovi to.calisto053 je napisao/la:Mogu ja sutra, nije problem.iv@n je napisao/la:Zanimljivo, netko zainteresiran složiti vijest?
Nisam detaljno upućen u probleme, al mogu se pozvat na Sukin članak
http://www.linuxzasve.com/mandriva-pred ... alje-bakce
Mandriva kao firma je pred propasti. Distribuciju koju su prije sami ljubomorno razvijali i nisu slušali nikoga sada predaju u open source vode. Budući da se uz ime veže jako puno toga negativnog sada valjda hoći i promjenu imena. Mislim stvarno!
trebali bi svi koji bi razvijali novu mandrivu otici u mageiu i napraviti posao kako treba 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- calisto053
- Moderator
@ Suko - Ok, onda ću samo prepisat tvoje...
Ovu trakavicu pratim samo elementarno i nemam toliko dugogodišnjeg iskustva kao vi pa da sam upoznao Mandrake, Mandrivu i sl., ali ovo je čista idiotarija!
Firma je na izdisaju, ali se ne da, a razvoj je preuzela zajednica (znači firma je izgubila glavnu svrhu). Firma će se bavit marketingom, ali ni to ne može jer se nema para ("kriza je i u naše preduzeće"). Možda će razvijat premium verziju, ali ni to ne može... Istodobno, množe se više ili manje uspješni forkovi. Zajednica bi preuzela stvar u svoje ruke i čitavu inicijativu, ali ne može jer firma drži sva prava na ime i želi dio budućeg kolača....
Ima li tko samilosni hitac???
Go, Mageia, go!
@ zole - tako je!
Firma bi trebala predat sve projekte i napokon porpast tako da ljudi ili nastave dalje ili počnu nešto novo. Štogod bilo, samo da se nešto pokrene i poboljša!
Ovu trakavicu pratim samo elementarno i nemam toliko dugogodišnjeg iskustva kao vi pa da sam upoznao Mandrake, Mandrivu i sl., ali ovo je čista idiotarija!
Firma je na izdisaju, ali se ne da, a razvoj je preuzela zajednica (znači firma je izgubila glavnu svrhu). Firma će se bavit marketingom, ali ni to ne može jer se nema para ("kriza je i u naše preduzeće"). Možda će razvijat premium verziju, ali ni to ne može... Istodobno, množe se više ili manje uspješni forkovi. Zajednica bi preuzela stvar u svoje ruke i čitavu inicijativu, ali ne može jer firma drži sva prava na ime i želi dio budućeg kolača....
Ima li tko samilosni hitac???
Go, Mageia, go!
@ zole - tako je!
Firma bi trebala predat sve projekte i napokon porpast tako da ljudi ili nastave dalje ili počnu nešto novo. Štogod bilo, samo da se nešto pokrene i poboljša!