Tenkovi i srodna rasprava :)

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: Tenkovi i srodna rasprava :)

Post Postao/la calisto053 »

Vl@do, svaka čast! :thumbs :bravo
Vojna povijest i militarija je nekako moje područje...
Jadna Abzz, stvarno mi ju je žao... :zagrli

Mi smo još opremljeni sa 100-injak M-84 tenkova, od kojih je ispravno i spremno tek 30-ak. Evo vojni plan za slijedećih 5-10 godina:
http://www.defender.hr/republika-hrvats ... ehnike.php

Palo mi je napamet: ajmo patentirat neku distru prilagođenu za tenkove! Tenkić koji vozi na Debianu! Gentoo bi bio idealan! :lol:
Još ga prilagodilmo da vozi na biogorivo da ne zagađuje okoliš...

@ shrike - ajde napokon da nekome u knjižici vozila piše da vozilo ima gusjenice (inače, prosječni vijek trajanja im je 30,000 km - zato se tenkovi prevoze, a ne voze)

slika
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Suko je napisao/la:Ha ha! Imaš vozačku za tenka! Zakon. ;)
ou yea 8-) stucise :ninja
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Slamd64

Post Postao/la Slamd64 »

mi obicni smrtnici mozemo samo zuriti u ekran na kome je World Of Tanks :D
calisto053
Moderator

Slamd64 je napisao/la:mi obicni smrtnici mozemo samo zuriti u ekran na kome je World Of Tanks :D
Moja ekipa je intenzivno igrala "Medal of Honour" i "Brothers in Arms" - nakon nekog vremena su pokazivali blage znakove PTSP-a :facepalm
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ja baš i nisam materijal za vojsku, ali sam oduvijek mislio nakon lasera očiju da skinem dioptriju čisto eksperimentalno kandidirati za legiju stranaca, samo da vidim koliko daleko mogu doći u postupku regrutacije :D
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

slika
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
max360se

Post Postao/la max360se »

U Ujedinjenom Kraljevstvu se mogu kupiti tenkovi kao i druga rabljena vojna vozila. Jedino što ne mogu pucati (to je onesposobljeno). Navodno da ti tenkići čak ne proizvode puno CO2.
Inače sramota što kod nas ljudi riskiraju živote i ginu razminirajući, dok se recimo u UK mogu nabaviti čak i rabljena vozila za taj posao (ispravna) koja čak imaju i daljinac da čovjek ne mora ni bit u vozilu.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
calisto053
Moderator

max360se je napisao/la:Inače sramota što kod nas ljudi riskiraju živote i ginu razminirajući, dok se recimo u UK mogu nabaviti čak i rabljena vozila za taj posao (ispravna) koja čak imaju i daljinac da čovjek ne mora ni bit u vozilu.
:facepalm
U Ukrajini i Rusiji možeš nabavit rashodovanog tenkića na vojnom otpadu ili sajmu za bagatelu!
(znam podatak da starog Galeba možeš kupit za 20-ak tisuća dolara!)

Jednostavno NE MOŽEŠ protjerat tenka kroz minsko polje protupješačkih ili protutenkovskih mina i tako radit razminiranje. Imamo jedno domaće vozilo iz Đure Đakovića specijalne namjene za raziniranje, a firma DOK-ING proizvodi te stvari. Problem je što su bolesno skupi, pa idu u izvoz. Nije samo stvar u oklopljenoj mehanizaciji, treba imat hrpu love i tim vrhunski obučenih stručnjaka koji će time upravljat i servisirat.

http://www.apafun.com/index.php?topic=5544.0
http://www.hrvatski-vojnik.hr/hrvatski- ... 5/rmka.asp
http://www.cro-ponuda.eu/547/334/doking-doo.html

Ovo je naša vojna sprema, nažalost:
http://www.defender.hr/republika-hrvats ... zadaca.php
max360se

Post Postao/la max360se »

Pa naravno da ne možeš tenkom tako razminirat, niti sam tako napisao (čitaj bolje) . Mislio sam na ta specijalna vozila, samo se nisam mogao sjetiti imena.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Odgovori