Uglavnom su XP Licence iz vremena kad Linux nije bio konkurentan.
Why Windows sucks?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Why Windows sucks?
Ne falim 
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Ma svejedno! Nikad nisam ni nikad neću posjedovat njihovu licencu za bilo šta! 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Pa ne moraš poslije svakog drivera restartzole052 je napisao/la: kazes pretjerali ljudi sto se drivera tice...
...
A što se tiče dijela recimo oko dodatnog softvera? Tu se isto ne brinem previše. Odem na ninite.com i popikam kaj mi se treba instalirati skinem taj mali fajlek od cca ni megavajte i pokrenem ga i krene istalacija od antivirusa, vlc-a, flasha, mikrosoftovih dodataka i to je to.
I nije da ti treba pun kufer i nema kod instalacije tak puno klikova. Ima ih isto k'o i kod instalacije bilokoje distribucije. Mogu reći da je instaler kod linux distre bolje napravljen jer te sve pita na početku a kod windowsa baš i ne tak da je tu razlika.
Da ali glupo je svaki put sve sa neta skidat, to doma kad to rijetko radiš je još recimo ok, ali u servisu nije.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Pa ako radiš u servisu onda digneš lokalni repozitorij iz kojeg skidaš i njega ažuriraš. Glupo je ručno snimati drivere koji su za par tjedana zastarjeli, isto je tako sa svim programima.max360se je napisao/la:Da ali glupo je svaki put sve sa neta skidat, to doma kad to rijetko radiš je još recimo ok, ali u servisu nije.
@Spider, imao sam i drivere za grafičku, ali kad sam već osposobio Internet, zašto ne skinuti najnovije?
Ovo s ninite.com zgodna je fora, imitira distro repo. No srećom da mi inače ne trebaju takve fore
====
Ali vidim da ste se zakačili za tehničke sitnice - odnosno, više nema smislene rasprave. Identično ide i "rasprava" dok se netko krene žalit na GNU/Linux - javi se ekipa i kaže mu što je zapravo trebao napraviti i da zapravo nema pravo kritizirati kad ne zna kako stvari funkcioniraju. Ja sam se upravo radi toga napravio blesav i pokazao kako to ide kad zamjenimo strane.
Baš zato ću se pridružiti u zaključku Vl@di - nema smisla o ovakvim stvarima trošit digitalnu tintu. Vraćam se nazad ako se vratimo na onaj dio koji sam u svom prvom postu eksplicitno zaobišao kako bih pokazao kako je on jedino bitan - Windowsi su inferiorni GNU/Linuxu jer su vlasnički softver.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
-
tech_soul8
Hm...mislio sam uopce ni ne citat sve ovo jer su mi ovo vec polako "Izlizane" teme i stalno se jedno te isto ponavalja, ali eto...u trenutku svoje slabosti odlucio sam procitati temu i jos ponesto nadodat.
1. Voljeli mi Win ili ne jedno je ipak cinjenica, a to je da instalacija Win nikada nije bila jednostavnija nego sto je to danas (sa Win 7). Dakle ubacis cd/dvd, pustis ga da odvrti svoje, vratis se nakon cca 20, 25 min, upises korisnicko ime i passw ako zelis i to je to.
Sto se tice drivera, naravno da si imao problema jer se radi o novom hw, na kraju krajeva uvijek se moze desit da odredjeni hw nije podrzan, da treba staviti rucno drivere iz x-y razloga itd... po meni to nije nista nesto strasno jer zaista 99% stvari radi, a sada ako cemo gledat onih 1%...
Da jos nadodam jednu stvar samo, a to je... Nemoze mi nitko rec da je instalacija drivera na windowsima i klikanje next, next...slozeniji proces ili nesto dosadniji od kompajliranja source koda, izrade modula, update-a initrama... na Linuxu i onda jos moljenja da sve to radi...
2. Instalacija sa sticka je takodjer jednostavna, ali prije treba "podesit" taj stick da radi. Isto tako kao sto trebas i ako ides instalirat Linux sa sticka. Nije samo da skines ISO sliku, kopiras na stick, ubacis i ono boota se i sve radi.
3. Sto se tice onih u****** reklama prilikom instalacije Catalyst cp-a to se slazem.
4. Update Windowsa nikada mi nije stvorio niti jedan jedini problem, a onima kojima je, odgovorit cu samo da se ovoga trena moze vjerovatno javit vojska nas kojima je isto tako update linux-a sj**** pola sustava... tako da...
Na kraju krajeva zelio bih samo jos reci da nebi tko pomislio da slucajano branim Windowse jer bi se to po ovom postu moglo tako zakljucit. Dapace uopce ne volim Win, prestao sam ih koristiti prije jedno 2 god itd... Jednostavno smatram da su ovakve teme "nepotrebne" jer kao sto je netko tu vec napiso (neda mi se vracat natrag i trazit) svaki OS ima svoje probleme, nedostatke i prednosti. Na korisnicima je da se odluce zasto im se bas ovaj ili onaj svidja i zasto bas ovaj ili onaj zele imati kod kuce, na poslu...
1. Voljeli mi Win ili ne jedno je ipak cinjenica, a to je da instalacija Win nikada nije bila jednostavnija nego sto je to danas (sa Win 7). Dakle ubacis cd/dvd, pustis ga da odvrti svoje, vratis se nakon cca 20, 25 min, upises korisnicko ime i passw ako zelis i to je to.
Sto se tice drivera, naravno da si imao problema jer se radi o novom hw, na kraju krajeva uvijek se moze desit da odredjeni hw nije podrzan, da treba staviti rucno drivere iz x-y razloga itd... po meni to nije nista nesto strasno jer zaista 99% stvari radi, a sada ako cemo gledat onih 1%...
Da jos nadodam jednu stvar samo, a to je... Nemoze mi nitko rec da je instalacija drivera na windowsima i klikanje next, next...slozeniji proces ili nesto dosadniji od kompajliranja source koda, izrade modula, update-a initrama... na Linuxu i onda jos moljenja da sve to radi...
2. Instalacija sa sticka je takodjer jednostavna, ali prije treba "podesit" taj stick da radi. Isto tako kao sto trebas i ako ides instalirat Linux sa sticka. Nije samo da skines ISO sliku, kopiras na stick, ubacis i ono boota se i sve radi.
3. Sto se tice onih u****** reklama prilikom instalacije Catalyst cp-a to se slazem.
4. Update Windowsa nikada mi nije stvorio niti jedan jedini problem, a onima kojima je, odgovorit cu samo da se ovoga trena moze vjerovatno javit vojska nas kojima je isto tako update linux-a sj**** pola sustava... tako da...
Na kraju krajeva zelio bih samo jos reci da nebi tko pomislio da slucajano branim Windowse jer bi se to po ovom postu moglo tako zakljucit. Dapace uopce ne volim Win, prestao sam ih koristiti prije jedno 2 god itd... Jednostavno smatram da su ovakve teme "nepotrebne" jer kao sto je netko tu vec napiso (neda mi se vracat natrag i trazit) svaki OS ima svoje probleme, nedostatke i prednosti. Na korisnicima je da se odluce zasto im se bas ovaj ili onaj svidja i zasto bas ovaj ili onaj zele imati kod kuce, na poslu...
ali na windowsima mozes igrati najnovije igre.
- Medojedni jazavac
- Kontakt:
/threadcharuga je napisao/la:ali na windowsima mozes igrati najnovije igre.
sala
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
Zato smo produktivniji na linuxu. Dabogda da nikad League of Legends ne dodje na linux
. Igra je previse zarazna 
Nije sloboda radit ono sto hoces, nego da ne radit ono sto neces.
- Medojedni jazavac
- Kontakt:
Kako da.jasox je napisao/la:Zato smo produktivniji na linuxu. Dabogda da nikad League of Legends ne dodje na linux. Igra je previse zarazna
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.