openSUSE 13.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

SuSe
Spol: M

Re: openSUSE 13.2

Post Postao/la SuSe »

Otišli smo dalje od teme, totale. Max Bunker kako svima stigneš pisat? Možeš doktorirat zbog istraživačkih poslova kojima se baviš... Nego je li ovo stvarno ispala neka frka? Da se nadovežem, mene jedan ovdje odavno živcira na forumu, nije u opensuseu temama, ali dosta toga kaže jako pametnog, što me još više iritira... :)
Max ne predaj se, ja sam se toliko borio sa suseom i riješio sam problem- kupio hardver koji ga voli! Ma šalim se, već sam kopao po netu i sam zaključivao. OSuse ima jako puno korisnika i "blogera" tako vjerujem da se za puno toga može naći, nije ko Arch sve na jednom, ali ima dosta toga.
Suko nemoj zezat nekad si ozbiljnije doprinosio temama na ovom dijelu foruma. :)
Izvinjavam se na komentaru koji ne doprinosi temi, ali ako doprinose relaxu među forumašima, dobro je. A Orkh puno toga dobrog piše, zato nazad!
EDIT: Holden, kao i uvijek slažem se sa tobom:).
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

SuSe je napisao/la: Suko nemoj zezat nekad si ozbiljnije doprinosio temama na ovom dijelu foruma. :)
He he. Istina.
Jedno vrijeme sam bio Susaš. Doduše, do instaliranja nesretnog drivera za Nvidiu. Onda je pukla ljubav.
Sad sam pametniji pa ne instaliram te proklete drivere. Baterija traje puno više na Intelici, lap se manje grije a svaka distra fino radi. Al, SUSE je tada izvukao deblji kraj.
Inače, sad se baš spremam za potrebe recenzije izvrtiti još jednom openSUSE. Makar tih par dana koliko traje recenzija. Ne očekujte da ću biti blag! Očekujem puno problema i biti ću jako kritičan! Nema veze što je dedoimedo reko da je distra odlična. Meni sigurno neće biti! :bleh
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Recenzent s predrasudama i jasno formiranim (negativnim) stavovima .. biti će to super recenzija :hihi :bravo

Možda nakon recenzije probam i po peti put instalirati oS 13.2 pface
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
SuSe

Post Postao/la SuSe »

:bleh Ja se nakon svega ovog, razmišljam hoću li ostati na ovom forumu...Ili ću prvom prilikom vršit recenziju nekih vaših omiljenih distri, koje moj hardwer, gle čuda, neće voljeti, siguran sam. :bleh
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ma vole se openSUSE i moj hardver.. kod mene je vjerojatno slučaj da se ne vole openSUSE i moja glava :hihi .. ali ja sam barem svjestan problema rofl
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

SuSe je napisao/la::bleh Ja se nakon svega ovog, razmišljam hoću li ostati na ovom forumu...Ili ću prvom prilikom vršit recenziju nekih vaših omiljenih distri, koje moj hardwer, gle čuda, neće voljeti, siguran sam. :bleh
Može može! :thmbs-up
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

SuSe je napisao/la: Max ne predaj se,
Nema predaje..... :-D

E mislim da sam sad belaj napravil:
Slijedio sam upute pisane ovdje, i nakon updatea gruba, dobijem ovaj prikaz trenutnih kernela:

slika

U uporabi je trenutno ovaj 3174xxxx, i više se plasma ne ruši a i ostatak sistema se ponaša fluidno i stabilno.
Sad me samo kopka kak da točno maknem sve stare krnele a da neoštetim sistem. Probao sam onom komandom rpm -e naziv kernela, ali mi baca greške i neda ih tako izbrisati. Proletio sam opensuse forum i probao od tamo sugerirana rješenja ali nije upalilo.

Primjetio sam da u file manageru daje krivi tip datoteka, npr za iso file on napiše da je textualna datoteka, pa neznam trebam li ja kaj poduzeti ili kako tome doskočiti:

slika

Nije neka velika greda, ali ako ima rješenja...... :-D
SuSe

Post Postao/la SuSe »

Sa rpm -e [puni naziv verzije kernela] iz popisa kojeg imas brises kernel sa tvoje liste. Ja sam ostavio defaultni kernel, sve ostale osim zadnjeg sam tada na 13.1 brisao (namjenro sam ga ostavio da ne bih imao problema sa novim kernelom) što i imaš u temi kojoj sam ti poslao. Brišeš sve što ima veze sa iteracijom starijeg kernela.
Podesiš preko yasta da ti se sistem pokreće sa zadnjeg desktop kernela i to je to. Ako ti dobro radi na tom kernelu deaktiviraj iz Yasta odgovarajući repo da ti ne skida svako malo novi kernel, bude dosadno, mogu nekada nastati problemi kao kod mene, mada se uvijek možeš vratiti na onaj što ti se sviđa a novi "paket" kernela brisati.
Koju ti grešku javlja tačno? Je li tebi 32-bitni ili 64-bitni sistem instaliran? (vidljivo iz popisa kernela :) )
Zadnja izmjena: SuSe, dana/u 08 pro 2014, 13:01, ukupno mijenjano 2 puta.
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

Sa tom komandom rpm -e sam i probao, ali tada dobijem tri reda ispisa grešaka u konzoli. Nisam sad uz taj stroj, pa ću poslije screenshotat prikazane greške... Uglavnom, dve vure je delal sa tim novim kernelom i nije bilo više rušenja desktopa.

Zahvaljujem svima ovdje koji su mi pomogli riješiti taj problem.

Instaliran je 32 bitni sistem. Ono u file manageru je 64 bitni iso spreman za usb stik, a instalirani sistem je 32 b.
Dedoimedo
Kontakt:

Re: Odg: openSUSE 13.2

Post Postao/la Dedoimedo »

calisto053 je napisao/la:
Fugu je napisao/la:Dobar review.
Je, bitno da je skoro pa prepisao moj o alternativama (forkovima) Firefoxa /offtopic/
Bogami nisam, majke mi ... al' sam onda vidio tvoj. Na Engleskom je to:
Great minds think alike :)

Dedoimedo
Zadnja izmjena: Dedoimedo, dana/u 10 pro 2014, 22:17, ukupno mijenjano 1 put.
Odgovori