Naši ljubimci

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

PunkBastard
Spol: M

Re: čavrljanje

Post Postao/la PunkBastard »

Ja bih da sluša ali ne baš toliko, dovoljno je da mene sluša u nekim većim stvarima kao kada netko dolazi u goste a boji se psa, da psu kažeš da ne prilazi i tako to, a ovo sa "sjedi" i te stvari je opcionalno, eventualno da ne skače po ljudima, skužio sam da ljudi to baš ne vole.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
domi

Post Postao/la domi »

PunkBastard je napisao/la:Ja bih da sluša ali ne baš toliko, dovoljno je da mene sluša u nekim većim stvarima kao kada netko dolazi u goste a boji se psa, da psu kažeš da ne prilazi i tako to, a ovo sa "sjedi" i te stvari je opcionalno, eventualno da ne skače po ljudima, skužio sam da ljudi to baš ne vole.
To sam ja svoga sam naučio a za 2 mj.ide na daljnje školovanje ;)
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
mist
Spol: Ž

Post Postao/la mist »

Ima jedan stariji tip u nekom selu blizu Karlovca, tamo je moja bila na školovanju.
Lik može posramiti Cesara Milana u komunikaciji s psima. I ima hrpu zanimljivih priča.
Sistem je da se pusti pas kod njega 2 tjedna, a treći tjedan dolaziš svaki dan vježbati. Ne nagrađuje pse ničime dok ih trenira, već priča s njima.

Čula sam jednu tužnu priču od njega: bio neki bogati tip s razmaženom ženom, došli kod njega sa psom da im napravi kavez za prekooceanski let. Psa su ostavili kod njega dok je on pravio kavez. Kad je kavez bio gotov, ovo dvoje došli i vidjeli jednog od pasa koji je bio na školovanju, ne sjećam se više koja pasmina. Ženska počela plakat da hoće takvog psa, i muž fino ostavi ovog svog ćukca kod trenera i kupi ženi novog psa..... Samo su ga pustili, kao da je stari kauč ili ormar...
Those who stand for nothing fall for anything.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

mist je napisao/la:Ma samo da je zalajao barem!
Rotvajleri ne laju ili laju jako rijetko i to uglavnom ženke .. ali kad dođe netko nepoznat ili neželjen u dvorište (njihov teritorij) onda znaju režati i pokazivati očnjake .. vjerujte mi da je to žešći učinak na nepozvane goste od lajanja svih pasa na svijetu zajedno ..
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
mist

Post Postao/la mist »

Bertone je napisao/la:
Rotvajleri ne laju ili laju jako rijetko i to uglavnom ženke .. ali kad dođe netko nepoznat ili neželjen u dvorište (njihov teritorij) onda znaju režati i pokazivati očnjake .. vjerujte mi da je to žešći učinak na nepozvane goste od lajanja svih pasa na svijetu zajedno ..
Joj sad si me sjetio :(
U jednom malom selu u Lici živjela je jedna psica, bila je seoski pas (tjerala divlje životinje). Prvi put kad sam ju vidjela ja sam bila uvjerena da će me pseto ugristi: režala je i pokazivala očnjake, imala je mlade a ja joj nosila hranu. Međutim, nakon malo druženja shvatila sam ona iz nekog razloga stalno to radi! Uvali ti se u krilo i počne režati i pokazivati očnjake, a istovremeno mlati repom. Igraš se s njom, ona reži i pokazuje zube, nosiš joj hranu, ona trči livadom... Čudno pseto.

Rekao susjed da ju je zimus našao rastrganu. Medvjed ili divlja svinja. :(
Those who stand for nothing fall for anything.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

mist je napisao/la: Rekao susjed da ju je zimus našao rastrganu. Medvjed ili divlja svinja. :(
Bem mu miša, pa jel imaš ti koju priču sa sretnima završetkom?? :sokiran

EDIT: Sorry Abz kaj sam ti dao malo više posla ;)
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
oldman

Re: Naši ljubimci

Post Postao/la oldman »

Kad smo već kod pasa, imao sam ga do prije dvije godine. Još nisam nabavil drugog. Čekam na priliku, ali sumnjam da će biti kao prijašnji (pokoj mu vječni u starosti). Sam sam ga dresiral, u to vrijeme sam se bavil i lovom. Dođe mi jedan dan susjed i veli da bu mi dofural sina. Gledam ga i pitam zašto. Veli, gledam tog tvog đukca, kak te sluša a ja sa sinom imam problema, pa ga daj malo istreniraj ! pface
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

oldman, šaptač sinova!
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
otprilikeista

Post Postao/la otprilikeista »

Khm, ja ću samo reći da nikad, ali baš nikad ne bih odvela svoga psa treneru koji traži da ostavim svog psa kod njega. Nikad.
Doduše, većini trenera i dresera ne bih dala svoga psa u ruke jer nemaju pojma o psima i psećoj komunikaciji, nego se sve svede na davilicu, cukanje i kažnjavanje.
:kava
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

otprilikeista je napisao/la:...nemaju pojma o psima i psećoj komunikaciji, nego se sve svede na davilicu, cukanje i kažnjavanje.
:kava
Ovo je nažalost istina, barem s onim trenerima koje sam ja upoznala, tj. vidjela kako rade. :(
Jako loše.
Odgovori