Oprošteno!Dedoimedo je napisao/la:Great minds things alike
openSUSE 13.2
Moderator/ica: Moderatori/ce
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Re: Odg: openSUSE 13.2
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- Dedoimedo
- Kontakt:
Re: openSUSE 13.2
E ti citirao prije nego sto sam popravio moju poprilicno debilnu gramaticku gresku ... 
To je great minds think alike, al' sam bio pija ... nekoncentriran.
Previse Vruceg Kaja utice na um.
Cao,
Dedoimedo
To je great minds think alike, al' sam bio pija ... nekoncentriran.
Previse Vruceg Kaja utice na um.
Cao,
Dedoimedo
Znanje imanje: http://www.dedoimedo.com
-
codegun
- Kontakt:
Ja imam jedno pitanje vezano za instaliranje dodatnih programa (da sad ne otvaram drugu temu)... a to sam neki dan napravio na OpenSuse 13.2...
dakle išao sam instalirati nešto iz yast-a što sam ako ništa drugo htio isprobat, konretno radilo se freeNX client-u. Taj program tamo kaže da će uz to utrpati valjda cca 200 raznih drugih dependencies paketa. Instaliranje, bolje rećeno skidanje svih tih paketa je trajalo nekoliko minuta. To su bili paketi meni ovako odoka skroz nepovezani, dijelovi gimpa, OpenJDK, dijelovi libreoffice, ovo, ono... uglavnom cijelo čudo svega i svačega.
I onda nakon što sam vidio da mi taj freeNX ne treba, odnosno da trebam instalirati njihov client sa njihovih stranica, lupim ja remove toga, a ovaj Yast makne samo 1 paket odnosno taj freeNX s početka priče. Pitanje je, zakaj mi je uvaljao hrpu svega drugog i zakaj nije remove-nuo sve ono što je uvaljao kao dependencies? Istu stvar sam vidio i u još nekim instalacijama? Zašto Yast ne obriše sve što je i utrpao?
dakle išao sam instalirati nešto iz yast-a što sam ako ništa drugo htio isprobat, konretno radilo se freeNX client-u. Taj program tamo kaže da će uz to utrpati valjda cca 200 raznih drugih dependencies paketa. Instaliranje, bolje rećeno skidanje svih tih paketa je trajalo nekoliko minuta. To su bili paketi meni ovako odoka skroz nepovezani, dijelovi gimpa, OpenJDK, dijelovi libreoffice, ovo, ono... uglavnom cijelo čudo svega i svačega.
I onda nakon što sam vidio da mi taj freeNX ne treba, odnosno da trebam instalirati njihov client sa njihovih stranica, lupim ja remove toga, a ovaj Yast makne samo 1 paket odnosno taj freeNX s početka priče. Pitanje je, zakaj mi je uvaljao hrpu svega drugog i zakaj nije remove-nuo sve ono što je uvaljao kao dependencies? Istu stvar sam vidio i u još nekim instalacijama? Zašto Yast ne obriše sve što je i utrpao?
-
Max Bunker
Nisam neki stručnjak za opensuse, ali možda ti pomogne jer je to i mene bunilo. To kaj ti je yast utrpo su njegove preporuke i nadogradnje vec instaliranih programa i nemaju veze sa tim programom kojeg si htio instalirati. Meni je to yast radio kod prvog pokretanja...
-
codegun
- Kontakt:
koliko sam vidio uz taj program sve to navedeno stoji kao dependencies... tak da mislim da bi on to utrpao uvijek, a sustav se update-a redovito pa je za pretpostavit da ovo utrpavanje nema veze... ne znam
-
Max Bunker
Opensuse je to...sve je moguće 
Evo ja imam u yastu dve ikone service managera i pisao sam im za to, kažu da znaju i da ce biti riješeno nadogradnjom jednom... Iso file mi delphin vidi ko txt file, pisao sam im i to i kažu mi da je to kde bug koji se povremeno javlja i da ga budu isto popravili..jednom... .
Evo ja imam u yastu dve ikone service managera i pisao sam im za to, kažu da znaju i da ce biti riješeno nadogradnjom jednom... Iso file mi delphin vidi ko txt file, pisao sam im i to i kažu mi da je to kde bug koji se povremeno javlja i da ga budu isto popravili..jednom... .
- bikerbj
ja stalno ratujem sa zyyper dup i up....sada koristim samo zypper up i sve ok ali ako pokušam bilo što instalirat iz Yast-a on mi vraća sve što sam ranije deinstalirao....baš moram preuredit zypp.conf kao što mi sumski rekao...
-
Max Bunker
Re: openSUSE 13.2 - Tweakanje nakon instalacije
Kgpg, kako da ga onemogućim? U njegovim postavkama sam odznacio pokretanje sa os-om ali se svejedno pokreće.
- bikerbj
kako da instaliram neki rpm file...ima li neki program ili preko terminala....
Desni klik yast ili terminal, ako nema neki drugi hepek:)