openSUSE 12.3

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

stefan
Moderator
Spol: M

Re: openSUSE 12.3

Post Postao/la stefan »

Stigao je dio KDE 4.10.2, ali na vrlo čudan način...

Danas sam 3 puta radio updejt (zypper dup) i svaki od ta tri updejta je "ulovio" nekoliko desetaka kde 4.10.2 aplikacija. Računalo sam koristio cijelo vrijeme, bez restartanja i sve je radilo ok. Još uvijek nisu sve aplikacije updejtane!

I sad gledam da imam novije pakete u repoima, ali zypper dup ih ne pokuplja... wtf?
switch system packages u Yastu je povukao nove (4.10.2) pakete..

Međutim.. još nemam sve pakete! npr. Dolphin i Konzole su još 4.10.1

Ne kužim kako sve može raditi bez greške? Očekivao sam da će se sve raspasti... szbunjen
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Pa, KDE za 4.x verziju garantira SiC i BiC, tak da ne bi smjelo biti raspadanja.
Zato je OBS u stanju raspada :(
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Fugu je napisao/la: Poštedio si me istraživanja :thumbs , ostavljam ovako.
Zahvala.
Po zadnjemu:
http://us.download.nvidia.com/XFree86/L ... maglx.html
ali:
NVIDIA's GLX implementation only supports Xinerama when physical X screen 0 is driven by the NVIDIA X driver. This is because the X.Org X server bases the visuals of the logical Xinerama X screen on the visuals of physical X screen 0.

When physical X screen 0 is not being driven by the NVIDIA X driver and Xinerama is enabled, then GLX will be disabled. If physical X screens other than screen 0 are not being driven by the NVIDIA X driver, OpenGL rendering will be disabled on them.
EDIT:
Jesi napravil ovo?
https://lizards.opensuse.org/2013/03/17 ... a-drivers/
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

sumski je napisao/la:
Fugu je napisao/la: Poštedio si me istraživanja :thumbs , ostavljam ovako.
Zahvala.
Po zadnjemu:
http://us.download.nvidia.com/XFree86/L ... maglx.html
ali:
NVIDIA's GLX implementation only supports Xinerama when physical X screen 0 is driven by the NVIDIA X driver. This is because the X.Org X server bases the visuals of the logical Xinerama X screen on the visuals of physical X screen 0.

When physical X screen 0 is not being driven by the NVIDIA X driver and Xinerama is enabled, then GLX will be disabled. If physical X screens other than screen 0 are not being driven by the NVIDIA X driver, OpenGL rendering will be disabled on them.
EDIT:
Jesi napravil ovo?
https://lizards.opensuse.org/2013/03/17 ... a-drivers/
Naravno da nisam. Sutra obavezno.(sad sam na poslu)
Je li ispravno: sudo usermod -A video yourusername ili sudo usermod -aG video USERNAME , kako piše u jednom od komentara?

Ovaj readme moram više puta s razumijevanjem pročitati da bih uopće imao pravo na postavljanje pitanja.

Nevezano za grafiku, sinoć je dup odradio cca 400MB updatea. Prvo zbrka. Poklopilo se da jedan od repoa nema uključen autorefresh, te poluprazne baterije tipkovnice. Pa kad me se pitalo želim li prekinuti, ignorirati ili probati ponovo klik na slovo je napravio čudesa po konzoli i zypperu u radu. Bezbroj čudnih znakova nakon čega je sve stalo. Začudo, s novim baterijama i autorefreshom spomenutog repoa u Yastu, zypper dup je nastavio gdje je stao i sve uredno odradio. Za svaki slučaj verifikacija koju je Zypper predložio i sve je OK.
IconOnly je proradio, pa sutra lijevi panel zamjenjujem njime.
Sve isprobano radi besprijekorno.
Čak mi niti situacija s desktop efektima ne umanjuje zadovoljstvo.
:thumbs
Where there is a gui there's a way.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Huh, opet problemi sa suspendom i ulogiranim userima kao na 12.2

Ovaj puta je stvar gora, jer je sve uredno podešeno kao na onom 12.2 tweaku.
slika

No, ovaj put spominje se systemd, a on je ubačen tek od ove verzije, pa pretpostavljam da je opet riječ o bugu.
@sumski možeš li to negdje provjeriti?
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Budem opet provjeril. Ono dok si pital prošli put, radilo je bez tweaka (sa systemd-om)
zole052

Post Postao/la zole052 »

Grof je napisao/la:Huh, opet problemi sa suspendom i ulogiranim userima kao na 12.2

Ovaj puta je stvar gora, jer je sve uredno podešeno kao na onom 12.2 tweaku.
slika

No, ovaj put spominje se systemd, a on je ubačen tek od ove verzije, pa pretpostavljam da je opet riječ o bugu.
@sumski možeš li to negdje provjeriti?
ne brini, izasla beta ubunteka pa ako suse ne bu radil kako treba :mrgreen:
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Fugu je napisao/la: Naravno da nisam. Sutra obavezno.(sad sam na poslu)
Je li ispravno: sudo usermod -A video yourusername ili sudo usermod -aG video USERNAME , kako piše u jednom od komentara?
Ako si u sumnji, samo to napravi sa YaST-om ;)
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

@Grofe, molim te pogledaj changelog polkit-default-privs paketa, i reci dal je tam bila kakva promjena vezana uz ovaj problem.

EDIT:
Dobro, moja je zadnja promjena. Ovdje radi. U najgorem slučaju nakon reboota bi trebalo i kod tebe. Možda bi i logout bil dovoljan.
Zadnja izmjena: sumski, dana/u 05 tra 2013, 20:55, ukupno mijenjano 1 put.
dadob

Post Postao/la dadob »

Da li se desavalo nekome da nareze dvd i da nakon ponovog pokretanja dvd-a na istom nema nista..blank cd
Odgovori