čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Staromodan

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la Staromodan »

U zadnje vrijeme sam povremeno citao bug vecinom zbog Ajarovih komentara, ali sam odustao kada su objavili da empetrija vise nema, no da se vratim na temu...

Nisam procitao sto si sve predlozio, ali sto se tice starijih predlaganja drugih korisnika koja su mi se na prvu jako svidjela, kasnije sam shvatio da je dobro sto ih se nije sve poslusalo.

Cak sad mislim da ni ideja da se skupimo i popravljamo odredjenu distru nije dobra, jer zbog nekih kasnijih promjena u funkcioniranju sistema i glavnijih programera to ne bi dugo potrajalo da je i bilo zainteresiranih.

Mozda da se drukcije razmisljalo kada je bilo vise korisnih korisnika, ali sada ima sve manje smisla.

Sto se tice izgleda, koristim prastaru temu koja je nekad davno bila na forumu. Na vrhu je precica na naslovnicu gdje se nalaze (sve rjedje) vijesti, a na ovoj novoj osim te i precica na hropen gdje su objasnjenja za pocetnike.

I eto, nakon par godina sam od obicnog korisnika dogurao do titule trola.
Bunker
Spol: M

Post Postao/la Bunker »

Staromodan je napisao/la:.... sam od obicnog korisnika dogurao do titule trola.
Milion puta sam sa osvjedočio da je optuzba za trolanje onaj zadnji očajnički potez osobama koje ostanu bez kvalitetnih argumenata i onda tako nastoje diskreditirati sugovornika.

Daj usporedi sadasnje stanje sa mojom vizijom koju predlazem :

slika

.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Bunker, ovo jest rasprava u čavrljanju, ali nećemo skretati s teme.
Počeo si ponavljati davno prožvakane priče o nedostacima linuxa i općem stavu/predrasudama ljudi. To znaju već i ptice na grani i to nikoga ne zanima.
Započeo si temu o preuređenju čitavog sajta. Svi odavno znamo mane i probleme, nikome ne treba pametovanje. Kad se već nudiš, pitanje je što konkretno ti možeš preuzeti i sam napraviti od toga posla?
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Bunker

Post Postao/la Bunker »

calisto053 je napisao/la:... što konkretno ti možeš preuzeti i sam napraviti od toga posla?
Pa ovisi na kaj bi se većina vas odlučila, tj u kojem smjeru i koliko duboko bi se išlo. U kodu nemam kaj tražiti, dok većina ostalog dolazi u obzir.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Bunker je napisao/la:Pa ovisi na kaj bi se većina vas odlučila, tj u kojem smjeru i koliko duboko bi se išlo.
Jasno ti je da se radi o strašno puno posla dovoljnog za čitavu diviziju, nitko nije blesav.
Bunker je napisao/la:U kodu nemam kaj tražiti, dok većina ostalog dolazi u obzir.
Onda nemaš što tražiti.

Forumaš Bunker poslan na ljetovanje radi trolanja.
Tko je zainteresiran neka slobodno nastavi raspravu, postovi se lako premjeste u prikladnu temu.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Bunker je napisao/la:Pa ovisi na kaj bi se većina vas odlučila...
Pitanje je glasilo: "Što konkretno ti možeš preuzeti i sam napraviti od toga posla?"
Nema tu većine. Na tome trenutno rade dvoje ili troje članova i to kako stignu. Bilo je i nekoliko poziva članstvu da se uključe u "tim" koji se bavi time. Meni osobno odgovara izgled portala, a pogotovo foruma (dark tema). Zahvalan sam do neba ljudima koji su si dali truda stvoriti nove teme na forumu.
Mislim da nema potrebe previše energije/vremena trošiti na ovo. Bavimo se radije korisnijim stvarima, uživajmo, družimo se, pa i čavrljajmo.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

"Uprava Zračne luke priznala je pogrešku, tvrdeći kako nisu u visokom vršnom opterećenju mogli opslužiti dva aviona. " Dva aviona su "visoko vršno opterećenje". Hebatepatak, ovo je ko u vicevima sa crnogorcima.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Staromodan

Zanimaju li nekoga od vas distre koje se pokrecu/instaliraju samo s disketa?
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Staromodan je napisao/la:Zanimaju li nekoga od vas distre koje se pokrecu/instaliraju samo s disketa?
:D ne, nemam više floppy godinama i mislim da kernel niti ne stane na floppy više.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Staromodan

:(
Odgovori