openSUSE 13.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

SuSe
Spol: M

Re: openSUSE 13.2 - Tweakanje nakon instalacije

Post Postao/la SuSe »

Jesi li probao preko System monitora ubit proces KGpg (namjerno sam napravio kao ti "gresku" i kada se zatvori putem GUI-a uvijek se otvarao novim podizanjem sistema).

E sada jedno dotjerivanje, ko voli, naravno:http://kde-look.org/content/show.php?content=164181
Ova icon theme je postala pravi hit i lijepo izgleda. Mada, su mi dosadile sličnosti sa sve i svačim od mobitela do laptopa...
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

Nisam , ali budem. Aj da apsolviramo gradivo, da se ne zapletem : znači samo killam proces kgpg-a ( nakon što ga kroz gui isključim ) i više se nebu kod restarta pokretal sam ? I jel to sve ili moram negdje taj program maknuti i iz startup liste programa ?....

Ikone, wallpaperi, teme i sl, mi nisu neka preokupacija , tako da tu nečačkam uopće, manje više ostavim po defaultu. Aplikacije su te koje moraju odrađivati svoju namjenu, kako kod mene doma, tako i svim drugim korisnicima : dokumenti, mailovi, multimedija, surfanje, chat,snimanje medija, administriranje raznih web usluga i servisa....a sad jel bu ikona firefoxa okrugla il kockasta mi je total nebitno....
:-D
SuSe

Post Postao/la SuSe »

Max Bunker je napisao/la:Nisam , ali budem. Aj da apsolviramo gradivo, da se ne zapletem : znači samo killam proces kgpg-a ( nakon što ga kroz gui isključim ) i više se nebu kod restarta pokretal sam ?
Yap, samo ga killaj:) (odnosno end process)... :udri
A ovaj drugi dio tvog posta, slažem se, samo sam stavio ko želi, možda je bolje staviti u KDE sekciju nego ovdje.
Max Bunker

@suse
Kompa, danas sam malo uhvatio vremena, i isprobao tvoj prijedlog. Nakon killanja procesa, kgpg se više ne pokreće. Vielen danke. :-)

Za ksysguard nisam našao način da pokazuje hdd smart status i hdd temperaturu. U yastu vidim da je instaliran smartmontools, pa ako netko ima prijedlog kako to očitati nekim gui alatom ili makar komande da to dvoje u terminalu isčitam ?
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Pa uključi si neki plasma widget. Ima ih brdo za hardware monitoring...
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Max Bunker

Oni widgeti koji su došli sa os-om, nijedan nisam našao da to može. A kada idem na dodavanje novog widgeta, opet nenalazim ono kaj mi treba. Možda i griješim negdje u postupku. Nađe mi karambu, ali kao temu a ne widgete, pa neznam kaj s time i dali da instaliram tog karambu ....
SuSe

Post Postao/la SuSe »

Prije toga instaliraj karambu sa onog linka imaš postupak, koliko se sjećam. A vodje imaš "karamba widgete":
http://kde-look.org/index.php?xsortmode ... entmode=38
EDIT: tako ja koristim sat, jer mi je onaj KDE-ov uz themu bio crno nejasan!
Skineš widget koji hoćeš sa popisa, otvoriš karambu i nakačiš, metneš na desktop i gotovo.
stefan
Moderator

Re: openSUSE 13.2

Post Postao/la stefan »

MODERATOR: Postovi iz teme openSUSE 13.2 - Tweakanje nakon instalacije premješteni u ovu temu jer nisu imali previše veze sa tweakanjem.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Max Bunker

Ma nesvidja mi se to kaj je widget stalno aktivan i pokreće se sa sustavom. Zadovoljniji bih bio nekom aplikacijom koju ja sam povremeno pokrenem i pogledam situejšn.. Budem još poradio na mogućnosti da hdd temp i hdd smart nekako dobim u ksysguard jer mi je baš ok ta aplikacija.
Max Bunker

Našao sam ono kaj sam tražio. Možda još nekad nekome pomogne :

Defaultno je u opensuse instaliran smartmontools.
Iz konzole, kao root, komanda "smartctl -i /dev/sda" će dati smart ispis uređaja. Komanda "smartctl -H /dev/sda" će odraditi brzi smart test.

Gui prikaz svega toga je vidljiv iz yast2 expertnog particionera, koji je također defaultno instaliran u opensuse 13.2.
Odgovori