TOP TEMA: Linux Mint fan club

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Yeti
Spol: M

Re: TOP TEMA: Linux Mint fan club

Post Postao/la Yeti »

Ja sam prije kojih tjedan dana kopirao backup sa 500GB diska na 1TB i sve je proslo uredno... 468 GB sa usb-a na usb za 5 sati bez greske... Da ti ga nije neki update skrsio u zadnje vrijeme ili mozda neka novo instalirana aplikacija?
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

bertone je napisao/la:nije sad to problem jer sam završio s vraćanjem back up-a mapu po mapu nego samo pitam za ubuduće :-D
Takve silne gige podataka (i više od toga) sam prije kopirao klikanjem kroz file manager koji (ako se nije rušio) uvijek je bio spor i zapinjao. Veliku količinu podataka najbolje je kopirati kroz terminal naredbom sync
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Yeti je napisao/la:Ja sam prije kojih tjedan dana kopirao backup sa 500GB diska na 1TB i sve je proslo uredno... 468 GB sa usb-a na usb za 5 sati bez greske... Da ti ga nije neki update skrsio u zadnje vrijeme ili mozda neka novo instalirana aplikacija?
Friška instalacija LM, nadograđen samo na osnovne ponuđene nadogradnje kroz GUI (da, htio sam tako probati da vidim LM iz perspektive nekoga tko ne zna što je terminal ili se ne koristi njime) i nisam instalirao ni jednu aplikaciju.

calisto053 je napisao/la:Takve silne gige podataka (i više od toga) sam prije kopirao klikanjem kroz file manager koji (ako se nije rušio) uvijek je bio spor i zapinjao. Veliku količinu podataka najbolje je kopirati kroz terminal naredbom sync
Kako sam rekao, cilj mi je bio koristiti LM bez terminala, isključivo GUI... ok, znači događa se da se sruši ili da kopiranje bude sporo.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Na prijašnjim verzijama Minta file manager mi se povremeno znao smrzavati kod velikih prijenosa. Na LM 18 nisam probao, niti više koristim tu metodu. Čini mi se da je jedino Thunar nepoderiv :-D
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
hrvooje

Post Postao/la hrvooje »

Fugu je napisao/la:Na integriranoj HD3200 je nemoguće upogoniti 2 monitora različitih rezolucija uz ispravan prikaz.
Davno sam odustao.
Skoro ista, ali Nvidia konfiguracija to isto obavlja besprijekorno.
Mint 18 KDE s intelovom intefriranom grafikom, laptop i još jedan monitor, različite rezolucije, sve uredno radi.
Fugu

Post Postao/la Fugu »

hrvooje je napisao/la:
Fugu je napisao/la:Na integriranoj HD3200 je nemoguće upogoniti 2 monitora različitih rezolucija uz ispravan prikaz.
Davno sam odustao.
Skoro ista, ali Nvidia konfiguracija to isto obavlja besprijekorno.
Mint 18 KDE s intelovom intefriranom grafikom, laptop i još jedan monitor, različite rezolucije, sve uredno radi.
Kod tebe je INTEL, još k tome inteFrirana :-D , a kod mene (tj.moje kćeri) ATI, što pojašnjava situaciju.
Where there is a gui there's a way.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Mislim da su moje druženje s LM 18 Cinnamon završilo.. nisam radio nikakav update, normalno sam radio na laptopu, zaklopim ekran i vratim se nakon pola sata, otvorim ekran i dočeka me ovo pface

slika slika slika slika
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

bertone je napisao/la:Mislim da su moje druženje s LM 18 Cinnamon završilo..
Ooooh @Bertone, moja iskrena sućut szao .
Nešto slično sam imao i ja na Xubuntu kad mi je počeo krepavati disk.

Pozz
Ok i što sad?
Smola

Post Postao/la Smola »

Par pitanja (Mint 18, Cinnamon, laptop neki novi, ali jeftini, 4GB):
1. Žale mi se starci da "ne mogu ništa kliknuti" nakon što ostave laptop 15-20 minuta. Poznato nekome?
2. Pokretanjem Skypea poziva laptop prejako šušti. Valjda ventilator podivlja.
3. Kako ubrzati sustav? Maknuti Cinnamon i staviti neki light DE? Imam swap particiju i swappiness=10.

I jedno ne pitanje, nego sam napokon riješio mikrofon u Skypeu: otvoriti PulseAudio Wizard i otključati lock na inputu, "Right" staviti na 0, a "Left" smanjit, u Skypeu isključiti "manage audio by Skype".

tnx
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

bertone je napisao/la:Mislim da su moje druženje s LM 18 Cinnamon završilo.. nisam radio nikakav update, normalno sam radio na laptopu, zaklopim ekran i vratim se nakon pola sata, otvorim ekran i dočeka me ovo pface

slika slika slika slika
gledajući ove screenshote, iako mjesec dana prekasno, želim istaknuti kako bertone klika na sebe (dobro, svoj avatar) da otvori launcher rofl
slika
Odgovori