Ubuntu Phone
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu Phone
OTA-10 update bi trebao izaći 6.travnja, vjerojatno najveći update do sada.

Eye of Gnome i Nautilus na BQ Aquarisu E4.5, još da je postao komande kako je to instalirao
OTA-10.1 security fix izašao za sve podržane uređaje.
Stigao mi je prekjučer BQ Aquaris E4.5. Originalna verzija OS-a je stvarno neupotrebljiva. Sva sreća pa je došao ovaj OTA-10.1. Browser je ok, ali me nervira tab-indikator na dnu stranice jer ometa pozicioniranje u mediaplayeru. Dekko mail client je ok, jedino nema podrške za MS Exchange.
Ne koristim "scopeove" s vijestima, slikama i sl. društvenim divotama. Sve sam pogasio. Zapravo, bio sam ostavio scope za vrijeme, ali ne mogu naštimat celzije (s engleskim jezikom na mobitelu) pa ću ipak koristiti aplikaciju.
"Homeless" UI filozofija mi je manje više ok. Ne znam jedino kako će ga koristiti ljevoruki ljudi jer dohvat otvorenih aplikacija je česta gesta i ide s desne strane.
Ne koristim "scopeove" s vijestima, slikama i sl. društvenim divotama. Sve sam pogasio. Zapravo, bio sam ostavio scope za vrijeme, ali ne mogu naštimat celzije (s engleskim jezikom na mobitelu) pa ću ipak koristiti aplikaciju.
"Homeless" UI filozofija mi je manje više ok. Ne znam jedino kako će ga koristiti ljevoruki ljudi jer dohvat otvorenih aplikacija je česta gesta i ide s desne strane.
Originalni firmware je ancientSmola je napisao/la:Stigao mi je prekjučer BQ Aquaris E4.5. Originalna verzija OS-a je stvarno neupotrebljiva. Sva sreća pa je došao ovaj OTA-10.1. Browser je ok, ali me nervira tab-indikator na dnu stranice jer ometa pozicioniranje u mediaplayeru. Dekko mail client je ok, jedino nema podrške za MS Exchange.
Ja imam English UK kao jezik i imam Celzije.
Neki programi i igre koje koristim i koje isprobaj ako nisi:File Manager, Terminal, Balls, Swipeout, Talaan, Timer, Trolly, uFTP, uTorch, Vulgry, LiveShuffle, WiFi Transfer, Logviewer, Document Viewer, Utudu.
Ako imaš pitanja na Ubuntu IRCu (freenode) je kanal #ubuntu-touch, tamo obično ima developera.
Razvoj budućih updateova i ostale stvari imaš na https://lists.launchpad.net/ubuntu-phone/maillist.html pod Landing Team i datum.
https://wiki.ubuntu.com/Avengers
Linkovi na dijelove sustava gdje se može poslati bug reportove, feedback i slično.
OTA-10/10.1 ima regression za BQ mobitele (fps drop u nekim akcijama) u odnosu na OTA-9.1 i prijašnje, problem se istražuje i možda bude hotfix update prije OTA-11 za to. Mislim da je neki problem sa Mali driverima.
Tnx. Znaš šta mi treba - imam dvije SIM kartice i volio bih da mi propuštene pozive zove sa SIM-a s kojeg je poziv došao, a ne da uvijek uzima defaultni SIM.
Ja koristim samo jednu karticu pa nisam upoznat kako upravlja sa dual SIMovima i uzvraćanjem poziva, možda da pitaš na IRCu o tome, najbolje preko dana kada je najviše ljudi tamo.Smola je napisao/la:Tnx. Znaš šta mi treba - imam dvije SIM kartice i volio bih da mi propuštene pozive zove sa SIM-a s kojeg je poziv došao, a ne da uvijek uzima defaultni SIM.
Evo upravo skužio da ne želi importati kontakte eksportane s Blackberryjem na VIP SIM. S Android/Tele2 radi dobro. Također skužio da HR-tastatura nema "đ", nego onaj glupi znak kojeg lošije televizije koriste na titlovima. Messages aplikacija mi zna zablokirati nakon otključavanja mobitela i nekad je malo spora.
Znaš li možda neku aplikaciju za jednostavno mountanje ond. pristup mrežnim lokacijama? Ne vidim tu opciju u File manageru. Kamo sreće da može mountati i datoteke s enkriptiranim FS-om.
To sa hrvatskom tipkovnicom je meni dobro poznat problemSmola je napisao/la:Evo upravo skužio da ne želi importati kontakte eksportane s Blackberryjem na VIP SIM. S Android/Tele2 radi dobro. Također skužio da HR-tastatura nema "đ", nego onaj glupi znak kojeg lošije televizije koriste na titlovima. Messages aplikacija mi zna zablokirati nakon otključavanja mobitela i nekad je malo spora.