Sta si radio zadnji put kada si pokrenuo racunalo a da su ti trebale root ovlasti?
Squeeze - moja iskustva, pitanja, komentari
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Squeeze - moja iskustva, pitanja, komentari
Mozda si se malo previse igrao u terminalu
Sta si radio zadnji put kada si pokrenuo racunalo a da su ti trebale root ovlasti?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Promijenio sam username naredbom
I nakon toga je sve šljakalo kako treba. Sada više ne 
Kod: Označi sve
usermod -l- glaskoncILLa
primijeti ovaj dio sa the user's home directory name should probably be changed manually to reflect the new login name.-l, --login NEW_LOGIN
The name of the user will be changed from LOGIN to NEW_LOGIN.
Nothing else is changed. In particular, the user's home directory
name should probably be changed manually to reflect the new login
name.
mali savjet, bilo sto radis, pogledaj prvo sa man komanda sto to tocno radi i kakve bi mogle biti posljedice.
naime, to, osim sto je dobro ako zelis nauciti vise o linuxu, moze sprijeciti da zeznes sistem jer nije sve sto pise na netu uvijek tocno, netko moze ili namjerno ili slucajno napisati nesto krivo i onda ti se dogodi nesto slicno ovome sad ili gore.
za iscupati se iz toga;
- logiraj se sa live cd-om
- napravi nekakav direktorij (mkdir)
- zamountaj particiju na kojoj ti je debian home, ne ubuntu home (mount)
- renameaj stari /home/username u /home/novi_useraname (mv /home/username /home/novi_username)
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
A što kada u terminalu ne radi opcija paste? Radi sve normalno, svugdje mogu c/p, ali u terminal paste ne ide nikako. Ni ctrl+shift+V, ni edit... ni desni klik paste. Nije nešto previše važno, al neće mi se baš uvijek sve ni prepisivat.

Koji terminal? Radi li middle button click? A Shift+Insert?Zeta je napisao/la:A što kada u terminalu ne radi opcija paste? Radi sve normalno, svugdje mogu c/p, ali u terminal paste ne ide nikako. Ni ctrl+shift+V, ni edit... ni desni klik paste. Nije nešto previše važno, al neće mi se baš uvijek sve ni prepisivat.
:?
Proradilo nakon par update-ova...
Napokon i meni radi grafička kartica kako treba na linuxu, a da to nije ubuntu
Pratio sam upute za instalaciju ati drivera sa debian wiki i nikakvih problema nije bilo, radi se o ati mobility hd4650. Open arenu igram bez ikakvi trzanja, smrzavanja...
Prijenos podataka preko wifi-a mi se čini bržim nego na drugim distrama, piše brzine čak do 500kb/s, dok je na drugim distrama išlo jedva do 420kb/s. E sad, ako laže debian lažem i ja
Samo još kocku (compiz) osposobit nekako i miran sam par dana dok nedođe na red virtualizacija.
Ovaj Squeeze mi je svakim danom sve bolji, neznam zašto ga prije nisam instalirao
Napokon i meni radi grafička kartica kako treba na linuxu, a da to nije ubuntu
Pratio sam upute za instalaciju ati drivera sa debian wiki i nikakvih problema nije bilo, radi se o ati mobility hd4650. Open arenu igram bez ikakvi trzanja, smrzavanja...
Prijenos podataka preko wifi-a mi se čini bržim nego na drugim distrama, piše brzine čak do 500kb/s, dok je na drugim distrama išlo jedva do 420kb/s. E sad, ako laže debian lažem i ja
Samo još kocku (compiz) osposobit nekako i miran sam par dana dok nedođe na red virtualizacija.
Ovaj Squeeze mi je svakim danom sve bolji, neznam zašto ga prije nisam instalirao
-
The Acacia Strain
- Spol: M
to je to 
s virtualizacijom nece bit problema
s virtualizacijom nece bit problema
Evo i mene, Debian preživio
Zahvaljujem.
Nisam još instalirao nVidia drivere za grafu, tu sam zapeo, Nešto jesam napravio ali ne ide dalje.
Zapeo sam kod dijela kada trebam onemogućiti/obrisati Nouveau, free drivere za nVidia kartice.
Siguran sam da ću nešto opet skarati, a glupo mi je za svaku sitnicu vas tu žicati...
E i da, još nešto.
Kombinacija Ctrl + Alt + F7 je dobila svoju funkciju koju i treba imati.
Zahvaljujem.
Nisam još instalirao nVidia drivere za grafu, tu sam zapeo, Nešto jesam napravio ali ne ide dalje.
Zapeo sam kod dijela kada trebam onemogućiti/obrisati Nouveau, free drivere za nVidia kartice.
Siguran sam da ću nešto opet skarati, a glupo mi je za svaku sitnicu vas tu žicati...
E i da, još nešto.
Kombinacija Ctrl + Alt + F7 je dobila svoju funkciju koju i treba imati.
Probaj grafiku srediti sa smxi skriptom 
Nisam još to sredio, još sam na Nouveau driverima koji su došli s Debianom. Napravit cu backup cijelog Debiana jer kad počnem čačkati, opet ću dobiti samo crni ekran. Bude i to jednog dana...
Nego, nešto drugo me zanima.
Na multimedijskoj tipkovnici na tipkama za glasnoću, pomiče mi se fader Front, a trebao bi Master Front. Kako to promjeniti?

Nego, nešto drugo me zanima.
Na multimedijskoj tipkovnici na tipkama za glasnoću, pomiče mi se fader Front, a trebao bi Master Front. Kako to promjeniti?