čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Lutherus
- Spol: M
Re: čavrljanje 2.0
Update radim 1 na mjesec, 5 u mjesecu. U firmi radimo update i backup uz backup backupa cetvrtkom kad napustimo ured da je do nedjelje dok se ne vratimo sve gotovo.
- Lutherus
Kak k vragu laptop od 1800 eura u Hrvatskoj kosta 27 000kkuna???
- Lutherus
Pa kaj su tolike marze? Vece od vrijednosti laptopa?bertone je napisao/la:Carina + trgovačka marža + PDV.
Kupujem za staroga. Da nasi carinici nisu debili bi uzel i donjel mu. A ovak je jako tesko doci bez da seru za neki uredjaj koj je kod nas skup ili ga nema u normalnom trzistu u ponudi.iweb je napisao/la:Pa kupi ga u Dubaiju jednostavno
Pa carinici rade svoj posao (zbog čega su u tvojim očima debili), a ti kakaš i oš zaje*** državu.
- Lutherus
Da jer donosim svoj laptop kupljen vani i ne zelim ponovno platiti porez kod ulaska u Hrvatsku.
A i mislim da ipak postoji neka regulativa po kojoj se carina naplacuje a ne onak od oka.
A i mislim da ipak postoji neka regulativa po kojoj se carina naplacuje a ne onak od oka.
Naravno da postoji regulativa, ali ti ona nije po volji pa ružno pišeš o ljudima koji rade svoj posao... i nitko tebi ne brani da doneseš svoj laptop, ali ćeš si ga isto tako i odnijeti sa sobom kad odlaziš i sve pet.
a tako je nekako najbolje i meni...Lutherus je napisao/la:Update radim 1 na mjesec
jedino arch ako nist ne instaliram, isto tako svaki mjesec... inace nakon 2-3 tjedna ne apdejta .... 404 error pri instalaciji neceg..
zato je uvijek na archu najbolje pacman -Syu prije instalacije nekog paketa, da ne bi nesta kasnije zavrsilo broken.
Na tom bleeding edge se za dva dana nakupe megabajti apdejtova.
Dobar je arch, moze se to kontrolirat, ali iskreno draze su mi ne-bleeding edge distre
- Lutherus
Ali onda nek mi ne naplacuju carinu i razliku u porezu. Nije da budem taj laptop prodal u Hrvatskoj.
Inace imas masu prica di su na carini trazili ljude racun za laptop ili mobitel kad su dosli iz Amerike ili Hong Konga a isti taj laptop imaju vec par godina i nosili ga sa sobom i kad odlazili a po povratku ih trazili racun a nekima cak i zapljenili. Mislim da nije fer. Je istina oni samo rade svoj posao samo kaj ih se vecina na aerodromu ponasa ko serifi i uzasno bahato nastupa prema ljudima. Ili proslu puta bila Severina, nju nisu ni pregledali ni jednu od 10 torba otvorili a ostalima su je**** sve. Ako imam nesto za prijaviti i cariniti idem na ljevo i prijavim ali ako imam samo ruksak u kojeg jedva laptop stane nema potrebe da se frajer izivljava i 5 puta ga salje na rengen jer on ne vjeruje da nemam nista. Jedini bolje napuhani od nasih su u SAD-u di misle da su mali bogovi i carina na Filipinima koja pljeni cigarete kod islaska iz drzave pa makar bila jos jedna u kutiji.
Inace imas masu prica di su na carini trazili ljude racun za laptop ili mobitel kad su dosli iz Amerike ili Hong Konga a isti taj laptop imaju vec par godina i nosili ga sa sobom i kad odlazili a po povratku ih trazili racun a nekima cak i zapljenili. Mislim da nije fer. Je istina oni samo rade svoj posao samo kaj ih se vecina na aerodromu ponasa ko serifi i uzasno bahato nastupa prema ljudima. Ili proslu puta bila Severina, nju nisu ni pregledali ni jednu od 10 torba otvorili a ostalima su je**** sve. Ako imam nesto za prijaviti i cariniti idem na ljevo i prijavim ali ako imam samo ruksak u kojeg jedva laptop stane nema potrebe da se frajer izivljava i 5 puta ga salje na rengen jer on ne vjeruje da nemam nista. Jedini bolje napuhani od nasih su u SAD-u di misle da su mali bogovi i carina na Filipinima koja pljeni cigarete kod islaska iz drzave pa makar bila jos jedna u kutiji.
pacman -Syu se uvijek preporuca pred pacman -S.abnettaa je napisao/la:a tako je nekako najbolje i meni...Lutherus je napisao/la:Update radim 1 na mjesec
jedino arch ako nist ne instaliram, isto tako svaki mjesec... inace nakon 2-3 tjedna ne apdejta .... 404 error pri instalaciji neceg..
zato je uvijek na archu najbolje pacman -Syu prije instalacije nekog paketa, da ne bi nesta kasnije zavrsilo broken.
Na tom bleeding edge se za dva dana nakupe megabajti apdejtova.
Dobar je arch, moze se to kontrolirat, ali iskreno draze su mi ne-bleeding edge distre