openSUSE 13.1

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

sumski
Moderator
Spol: M

Re: openSUSE 13.1

Post Postao/la sumski »

Dovoljan je zypper dup, nema potrebe za prešaltavanjem repoa. Factory je već odmaknul (negdi i podosta) od 13.1
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

sumski je napisao/la:Dovoljan je zypper dup, nema potrebe za prešaltavanjem repoa. Factory je već odmaknul (negdi i podosta) od 13.1
Super, onda ide na virtualku.... a za doma ipak čekam release.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Grof je napisao/la:Super, onda ide na virtualku.... a za doma ipak čekam release.
Ja ću počekati 2-3 tjedna nakon releasea.
Zadnjih 5-6 izdanja je pokazalo da je to dobra praksa :)

Ali ti svakako daj dojmove iz virtualke!
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

stefan je napisao/la:
Grof je napisao/la:Super, onda ide na virtualku.... a za doma ipak čekam release.
Ja ću počekati 2-3 tjedna nakon releasea.
Zadnjih 5-6 izdanja je pokazalo da je to dobra praksa :)

Ali ti svakako daj dojmove iz virtualke!
Ma, da, da.. to s malim odmakom od release je meni "pod normalno"

ovaj RC1 radi normalno, kao i 12.3. Lancelot se bio jednom srušio kad sam neku aplikaciju zastartal...
Nema neke bitne razlike u odnosu na 12.3 po pitanju izgleda. Sumski je zaista fino sredio tu origigi temu. Jednostavno - paše! :)
Apper radi fino, iako ona ikonica u tray-u malo podsjeća na bubu (bug) pa imam osjećak kao da stalno prijavljuje bugove :-D

Nakon instalacije GuestAdditionsa od VBoxa 4.3, ne rasteže se ekran pri resizeingu VBox prozora. Moguće da će trebati novije izdanje VBoxa koje podržava ovaj kernel....
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Obavezno isprobaj novitete: plasma-nm, phonon-backend-vlc, homerun, lightdm-kde-greeter....
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
SuSe

Post Postao/la SuSe »

sumski je napisao/la:Obavezno isprobaj novitete: plasma-nm, phonon-backend-vlc, homerun, lightdm-kde-greeter....
E to treba sve fino nabrojat i izreklamirati.. ;) . Nekako kada, pratim novosti po raznim portalima i video prezentacijama/najvama, openSuse kao da nema baš neku reklamu/marketing i predstavljanja novih značajki. Možda zato što sam pristrasan, pa želim da se više piše o ovoj distri ili je jednostavno tako... Ali zato imamo Sumskog ovdje! ;)
SuSe

Post Postao/la SuSe »

Je li koristite btrfs filesystem i kako se ponaša, pošto koliko sam razumio više ext4 neće biti defaultni?
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

SuSe je napisao/la:Je li koristite btrfs filesystem i kako se ponaša, pošto koliko sam razumio više ext4 neće biti defaultni?
Ne koristim btrfs jer mi ne treba. Čak mislim da je sporiji u respondu od Ext4 sustava za desktop potrebe...
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

btrfs je sporiji od više manje svih operativnih sustava i manje stabilan. Zadnje recenziej koje sam vidio, to sporije je bilo bitno sporije tako da ne vidim ikakv razlog zašto bi se koristio.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
zole052

Post Postao/la zole052 »

shrike je napisao/la:btrfs je sporiji od više manje svih operativnih sustava i manje stabilan. Zadnje recenziej koje sam vidio, to sporije je bilo bitno sporije tako da ne vidim ikakv razlog zašto bi se koristio.
zbog cega ce onda btrfs biti defaultni na suseu?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Odgovori