@dragolas
onaj tko se bavi programiranjem, ako nije .net ili eventualno java, bira linux ili mac os.
linux nije zamišljen za desktop, to što se progurao kod nekih korisnika je druga stvar.
pa vidi mac os ti je freebsd sa ispoliranim GUI-em prema korisniku.
a freebsd ti je like unix OS.
ako netko kaže da je apple računalo skupo, taj laže.
skupo je ako ga koristiš za svakodnevne radnje, ako ga koristiš za programiranje i razvoj onda nije skup.
mac os je jedan jedini OS na kojem ti sve radi kako treba na desktopu.
nema virusa, nema spyware i sl. gluposti.
programi se lako instaliraju, onaj kome treba consola ima i consolu.
ima adobe programa za mac os koji su jeftiniji.
ima autocad, ima ms office.
većina open source programa će raditi.
Jadni Microsoft...
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Jadni Microsoft...
freebsd nije "like unix" jer je genetski unix i unix nije OS već specifikacija. kako god okreneš je mac skup. U krajnjoj linij, ako koristiš PC za posao (to što ti nazivaš programiranje i razvoj) za istu lovu kupiš bitno jači komp koji će ti dodatno pomoći, dakle paritet ne posotji jer snaga po € je na strani PC-a. Tim gore što kao netko tko od IT-a profesionalno živi bi trebao znati posložiti komponente i OS koji koristiš.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Instalacija većini distri je trivijalna i ono sa čime ljudi imaju problema je evnetualno nepoznavanje koncepta rada linuxa jer misle da je Linux neka verzije widnowsa sa drugim skinom. To nije problem linuxa, već korisnika koji se NE žele informirati već pretpostavljaju. Također, instalacija je trivijalna i bitno lakša od windowsove. Imaš sve u repo i ne trebaš se mučit isa brdo setup/install fajlova i crackovima.dragolas je napisao/la: Linux mora pojednostaviti sve distre za instalaciju ,kao i sve dostupne programe za instalaciju i de instalaciju. To je prva stvar i najveća stavka koja tjera ljude od sebe,znam i ne pričam bez veze a znate i svi drugi,jer skim sam god pričao o Linuxu to je glavna tema razgovora.
oni imaju puno niša i taman da si unište desktop, ostaje im brdo enterprise stvari, igre itd.r3bl je napisao/la:Moje predviđanje:
- Microsoft pravi grešku za greškom što se tiče desktopa, prije ili kasnije, pašće. Metro, gašenje XP-a, svi znamo o čemu pričam. A smatraju pošto imaju primat da mogu sebi dozvoliti takve pogreške.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
sve to stoji.shrike je napisao/la:freebsd nije "like unix" jer je genetski unix i unix nije OS već specifikacija. kako god okreneš je mac skup. U krajnjoj linij, ako koristiš PC za posao (to što ti nazivaš programiranje i razvoj) za istu lovu kupiš bitno jači komp koji će ti dodatno pomoći, dakle paritet ne posotji jer snaga po € je na strani PC-a. Tim gore što kao netko tko od IT-a profesionalno živi bi trebao znati posložiti komponente i OS koji koristiš.
ako bi morao birati, uvijek bi radije odabrao mac os za posao nego windowse ili eventualno linux za desktop.
meni se windows 8.0 i 8.1 ne sviđaju.
tu cijena ne igra ulogu.
da? A zašto?
prvi put čujem da MAC nije skup,jer još niko nije reko da je jeftin,a i naveo sam u svemu da je najmanje ljude zainteresirano za kupnju bilo kojeg OS zbog posla,za linux osim što sam naveo instalaciju,za koju sam u pravu jer mogu dati 10 distri novacima koji neće znati pokrenuti,a isto dati mint,ubuntu,koji će svako imalo pismen pokrenuti,to nije samo moje razmišljanje,to je baš kako sam rekao kroz razgovor.i druga važna stavka je da su igrica nula,a to prodjae danas milijune tableta, I nije istina da se sve ne vrti oko kupaca,jer ako nemaš kupaca i ako nemaš kome prodavati,i nemaš onda OS nimalo značajan u svjetu,jer kome treba OS da bi se on sam igrao u sobi. A linux ako nije namjenjen za desktop zašto se onda po forumima toliko gura da je bolji od windowsa kao desktop,da je bolje da svi pređu na Linux,zašto bi to neko pisao,ako se ne nada i ne želi da linux bude za desktop,čak sam čitao sad napise da nakon ukidanja XP linux zauzima poziciju zamjene,pa Linux će isto napraviti za smartphone inačicu i za tablet inačicu,zašto bi to radili ako ne žele upravo biti u tome,ne razumijem. Samo sam rekao da je android iskoristio manu linuxa i windowsa i napravio ono što bi i ja sam,a to se pokazalo dobrim,jer da nije zašto bi milijuni vrtili androide i zašto bi google tražio mjesto pod suncem sa chromium OS, Ja sam u uvjerenju da svi žele biti drugačiji i prvi i da žele zamjeniti drugog gdje god mogu i u čemu god mogu,jer to je bit stvaranja,postojanja.