John Titor - Time machine

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

trzalica
Spol: M

Re: John Titor - Time machine

Post Postao/la trzalica »

JH-IM je napisao/la:
branac88 je napisao/la:

izvor?
Već sam napisao, moje višegodišnje iskustvo kontakta sa tom vrstom ljudi. A gdje je tebi dokaz da ih nema više od prosjeka? :)
Znači nemaš opipljivi dokaz a tvrdiš da je nešto upravo onako kako ti kažeš. Kako ja mogu znati da to nisi sada "zaključio" samo da bi potkrijepio svoje stajalište?
Vidiš, o ovome se radi cijelo vrijeme - kako ja mogu znati da je to što si rekao istina??

I nisam mislio na pronalazak vode na Marsu ali kada već voliš nagađati, samo daj, vidim da si majstor u tome.

Uglavnom, Pluton je jedno vrijeme smatran planetom (to je bio stav znanstvene zajednice), pa su rekli da to nije planet nego plutoid ili tako nešto, pa je sada koliko vidim, opet postao planet. I sada mi reci, da li je to ozbiljno od strane znanstvene zajednice? Barem znanstvenici uvijek tvrde da se sve mora potkrijepiti dokazima pa kako onda mogu tako mjenjati mišljenja iz dana u dan? Za Mars su tvrdili da je kameni planet i da na njemu nema života a sada su pronašli vodu u tragovima i pretpostavljaju da se krije i u tekućem obliku ispod površine. Gdje ima vode, ima i života - tako nas barem uči dosadašnje iskustvo a to znači da su znanstvenici nešto zaključivali prije nego li su imali dokaze i pravovaljane argumente. Meni je to u najmanju ruku neodgovorno ponašanje.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pa ti nisi rekao na što si se referencirao, tako da ni nemamo izbora osim nagađati. To sa vodom je bilo nedavno i dosta publicizrano, pa je i razumna stvar za pogoditi.

Nije neodgovorno ponašanje nego ne razumiješ problematiku jer ju očito nisi proučio ni minimalno. Pluton je reklasificiran iz planeta zbog definicije onoga što planet jest iz 2006 godine. Tj, ako je pluton planet, trebalo bi na listu dodati još nekoliko desetaka planeta u tom slučaju. Znači, uopće nije stvar dokaza jel Pluton planet ili ne, mišljenja da li je planet ili ne, već samo stvar definicije. Ovo je točno ono: sumnjaš u znanost u nekim aspektima jer su „neozbiljni“ i „prevrtljivi“, no nisi zapravo ni minimalno proučio ono što govoriš.
Što se vode tiče na Marsu i vezanoga, normalna je sintaksa "nema znakova vode" ili "nisu se našli dolazi o postojanju tekuće vode", a ne "vode nema i točka". Znanost ne radi tako da nešto tvrdiš religijskom uvjerenošću i od toga se nikada ne mičeš pošto-poto. Kako se mijenja ono što se otkrije, tako se mijenjaju u i tvrdnje. I uvijek treba imati na umu da se stvari ne tvrde apsolutno da je nešto ovakvo/onakvo i zasigurno ne drugačije, već se tvrdi da je tako jer do sada nema dokaza za nešto drugačije.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
branac88

Post Postao/la branac88 »

JH-IM je napisao/la:
branac88 je napisao/la:

izvor?
Već sam napisao, moje višegodišnje iskustvo kontakta sa tom vrstom ljudi. A gdje je tebi dokaz da ih nema više od prosjeka? :)
Ako nešto tvrdiš vezano za postotke, onda to i dokaži. ;)

Drugo, moje iskustvo govori drugačije pa onda te i pitam ako imaš kakve točne podatke vezano za to. Iskustva su varljiva pa kada već spominješ postotke kako bi mi začepio gubicu, onda barem iznesi točan broj i izvor... :kava
Lista gnjavatora:
Bunker (16.11.2018.-9.9.9999.)
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pa ako je to njegovo iskustvo onda je on izvor i shodno gotovo sigurno ne može baratati točnim brojevima? Kaj pokušavaš izvesti točno? Obraniti poziciju da su teroetičari zavjera jedini koji razmišljaju svojom glavom jer sumnjaju u sve i svakoga što NIJE protiv establišmenta?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
branac88

Post Postao/la branac88 »

shrike je napisao/la:Pa ako je to njegovo iskustvo onda je on izvor i shodno gotovo sigurno ne može baratati točnim brojevima? Kaj pokušavaš izvesti točno? Obraniti poziciju da su teroetičari zavjera jedini koji razmišljaju svojom glavom jer sumnjaju u sve i svakoga što NIJE protiv establišmenta?
Upravo to. Pun pogodak! Baš zato ne može govoriti o postocima. Ok, razumijem da je to njegovo iskustvo, ne kažem da mulja u tom smislu, ali onda neka svoje iskustvo ne predstavlja kao objektivnu činjenicu izraženu u postocima koja je pouzdanija i točnije od nečijeg iskustva.
Odvrti koju stranicu nazad pa pogledaj što sam rekao za teoretičare zavjere, Titora i sl. Ne da mi se ponavljati... :kava
Lista gnjavatora:
Bunker (16.11.2018.-9.9.9999.)
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Pa jasno je da je to subjektivna istina. Ja sam osobno isto primjetio da ekipa koja puši teorije zavjere u stilu Mišaka ima duboko poremećeni sustav evaluacije stvari i za njih se ponajmanje može reći da razmišljaju svojom glavom. Specifično to kažem zbog prije spomenutog načina evaluiranja istine koji se svodi na to da će progutati apsolutno bilo što ako se to nešto predstavi kao protusistemski i kažu ključne fraze tipa „oni ne žele da to znaš“, uvučeš nekako bilderbergovce i slično (znam to jer sam jednom smislio sam teoriju zavjere i to prodao ekipi čisto da ovo testiram).
E, a onda... onda dobiješ likove koji svašta vjeruju i to potkrepljuju poluinformacijama, doboko iskrivljenim podatcima ili nedostatkom podataka i što je najgore, NE ŽELE se informirati. Pročitat će 101 blog teoretičara zavjere, no aktivno će odbit pročitati kakvu znanstvenu knjigu na istu temu. Ovo gore što je trzalica rekao sam čuo već više puta: kao kakti je znanost za kitu i tu se mulja jer su sada otkrili(!) da Pluton nije planet, pa kako su oni tako pametni mogli fulati da je Pluton planeta?!?! E jeb***, i to ti je "razmišljanje" onda. Nema tu razmišljanja ako ćeš ad hoc prihvatiti najgluplju stvar ikada samo ako je označena kao teorija zavjere, a nijedan dokaz ti nije dosta niti ga ni ne želiš čuti ako nije.

To je samo vrh ledene sante. Druga stvar, koja je moje osobno mišljenje, je vezana za urote nasilnog tipa u kojima se želi reducirati populacija na 500k, chemtrailse, ljude guštere i slično: svi koji u to iskreno vjeruju su moralno na istoj razini sa tima koje optužuju za genocid. Hipotetski kada bi Đuro bio potpuno uvjeren da će shrike za mjesec dana pustiti tetrodotoxin u vodu i pobiti 90% Zagreba, ali apsolutno ništa ne napravio da to spriječi - bio bi isto kriv kao ja. Znao si da će biti genocid i nisi prstom maknuo. Kriv si. Isto kao ljudi koji su beskompromisno uvjereni u to da chemtrailsi nas čine nasilnima, da nas truju itd ali prstom ne miču oko toga što ih čini pasivnim kolaboracionistima. No ljudi u to vjeruju jer im diže ego, i to masivno, bez da tako izgleda. Oni su posebni i specijalni jer su svjesni „istine“ koja je skrivena od drugih, a drugi to ni ne mogu shvatiti jer su zapravo niža bića koja ne mogu razmišljati svojom glavom i nisu u stanju shvatiti istinu koja ih okružuje. To je samo za odabrane, specijalne individue.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Mene od cijele te priče zapravo najviše ( i jedino) interesira da li tehnologija iza tog time-machinea s dva singulariteta ima uporište u modernoj fizici? Da li manipulacija s gravitacijskim poljem može dovesti do ovakvih prostorno-vremenskih pomaka da budu iskoristivi u realnom svijetu?
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

trzalica je napisao/la: Znači nemaš opipljivi dokaz a tvrdiš da je nešto upravo onako kako ti kažeš. Kako ja mogu znati da to nisi sada "zaključio" samo da bi potkrijepio svoje stajalište?
Vidiš, o ovome se radi cijelo vrijeme - kako ja mogu znati da je to što si rekao istina??

I nisam mislio na pronalazak vode na Marsu ali kada već voliš nagađati, samo daj, vidim da si majstor u tome.

Uglavnom, Pluton je jedno vrijeme smatran planetom (to je bio stav znanstvene zajednice), pa su rekli da to nije planet nego plutoid ili tako nešto, pa je sada koliko vidim, opet postao planet. I sada mi reci, da li je to ozbiljno od strane znanstvene zajednice? Barem znanstvenici uvijek tvrde da se sve mora potkrijepiti dokazima pa kako onda mogu tako mjenjati mišljenja iz dana u dan? Za Mars su tvrdili da je kameni planet i da na njemu nema života a sada su pronašli vodu u tragovima i pretpostavljaju da se krije i u tekućem obliku ispod površine. Gdje ima vode, ima i života - tako nas barem uči dosadašnje iskustvo a to znači da su znanstvenici nešto zaključivali prije nego li su imali dokaze i pravovaljane argumente. Meni je to u najmanju ruku neodgovorno ponašanje.
A kako oni koji vjeruju u teorije zavjere znaju da je išta od onoga što pročitaju istina? Imaju li dokaze za 99% njih? Nemaju što znači da im se svodi na osobno uvjerenje da se radi o nečem istinitom, čak ni na iskustvo što ja tvrdim za svoje komentare o njima, oni ne mogu reći ni to već mogu samo vjerovati u pročitano pošto rijetko imaju naviku provjeriti pročitano radi čega ih se ovdje i kritizira. Ti ne možeš znati da li je ono što ja govorim istina ili nije jer ne poznaješ te ljude, niti sam ja tvrdio da je ono što sam ja rekao apsolutna istina primjenjiva na cijelu planetu, ja sam govorio o uzorku ljudi sa kojima sam ja imao kontakt. Tebi ide izokretanje nečeg što je netko rekao onako kako ti paše :)

Znanost ne funkcionira na principu religijskih uvjerenja, dok su poznate činjenice X onda se smatra da je X istinito, kada se dođe do činjenica Y onda se smatra da je Y istinito. Sa novim podacima se mijenjaju i tvrdnje, to nije neodgovorno ponašanje nego tako znanost funkcionira i nije im problem vratiti na staro ako novi podaci na to ukazuju. Špekulacije u znanosti postoje, pogotovo vezano za svemir kojeg je komplicirano direktno istraživati ali zato to ni nisu aksiomi već teorije i takvima ih zovu, budući da su teorije mogu i ne moraju biti istinite ali su polazište za daljnja razmišljanja i istraživanja. Znanstvenici na tvrde da imaju odgovore na sva pitanja, teoretičari zavjera često tvrde upravo to da oni imaju sve figured out.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

shrike je napisao/la:Pa jasno je da je to subjektivna istina. Ja sam osobno isto primjetio da ekipa koja puši teorije zavjere u stilu Mišaka ima duboko poremećeni sustav evaluacije stvari i za njih se ponajmanje može reći da razmišljaju svojom glavom. Specifično to kažem zbog prije spomenutog načina evaluiranja istine koji se svodi na to da će progutati apsolutno bilo što ako se to nešto predstavi kao protusistemski i kažu ključne fraze tipa „oni ne žele da to znaš“, uvučeš nekako bilderbergovce i slično (znam to jer sam jednom smislio sam teoriju zavjere i to prodao ekipi čisto da ovo testiram).
Ovo sam i ja radio, nije bilo Bilderberga ali je bilo ljudi-guštera pomiješanih sa sadržajem iz igara, povjerovali su naravno. To je pokazalo koliko kritički postupaju prema onom što pročitaju.
E, a onda... onda dobiješ likove koji svašta vjeruju i to potkrepljuju poluinformacijama, doboko iskrivljenim podatcima ili nedostatkom podataka i što je najgore, NE ŽELE se informirati. Pročitat će 101 blog teoretičara zavjere, no aktivno će odbit pročitati kakvu znanstvenu knjigu na istu temu. Ovo gore što je trzalica rekao sam čuo već više puta: kao kakti je znanost za kitu i tu se mulja jer su sada otkrili(!) da Pluton nije planet, pa kako su oni tako pametni mogli fulati da je Pluton planeta?!?! E jeb***, i to ti je "razmišljanje" onda. Nema tu razmišljanja ako ćeš ad hoc prihvatiti najgluplju stvar ikada samo ako je označena kao teorija zavjere, a nijedan dokaz ti nije dosta niti ga ni ne želiš čuti ako nije.
Prijezir prema znanosti je standardna pojava kod teoretičara zavjera, ne razumna kritika već prijezir, oni nemaju pojma, oni su izmanipulirani i slično. Ali ako im nešto iz znanosti ide u prilog onda se okrenu za 180 i uzmu znanost kao dokaz za neku teoriju.
To je samo vrh ledene sante. Druga stvar, koja je moje osobno mišljenje, je vezana za urote nasilnog tipa u kojima se želi reducirati populacija na 500k, chemtrailse, ljude guštere i slično: svi koji u to iskreno vjeruju su moralno na istoj razini sa tima koje optužuju za genocid. Hipotetski kada bi Đuro bio potpuno uvjeren da će shrike za mjesec dana pustiti tetrodotoxin u vodu i pobiti 90% Zagreba, ali apsolutno ništa ne napravio da to spriječi - bio bi isto kriv kao ja. Znao si da će biti genocid i nisi prstom maknuo. Kriv si. Isto kao ljudi koji su beskompromisno uvjereni u to da chemtrailsi nas čine nasilnima, da nas truju itd ali prstom ne miču oko toga što ih čini pasivnim kolaboracionistima. No ljudi u to vjeruju jer im diže ego, i to masivno, bez da tako izgleda. Oni su posebni i specijalni jer su svjesni „istine“ koja je skrivena od drugih, a drugi to ni ne mogu shvatiti jer su zapravo niža bića koja ne mogu razmišljati svojom glavom i nisu u stanju shvatiti istinu koja ih okružuje. To je samo za odabrane, specijalne individue.
Bingo :) I to ih toliko ulovi da im je kao droga, ostaviti se toga im je jako jako teško, iz kultova ljudi izađu, iz teorija zavjere rijetki jedanput kada uđu dovoljno duboko u to. Zato i stalno gutaju nove zavjere, usput velika većina dobije i mesijanski kompleks pa to krenu širiti drugima, ako ih ne doživljavaš ni 2% onda su nervozni, ljuti, optuže te da si nesvjesni agent Matrixa, Iluminata, programiran ili tako neka nebuloza. Evo da trzalica opet ne traži "dokaze" za ovo reći ćemo da se to odnosi samo na teoretičare zavjere koje smo mi upoznali.
trzalica

Post Postao/la trzalica »

JH-IM i shrike - ljudi, vi ste toliko zabrijali na ovu temu da je to strašno. Nikada nisam rekao da prezirem znanost samo sam rekao da niti znanstvenici nisu u pravu svaki puta sa svojim zaključcima i dalje stojim iza toga. Sada vi to tumačite i izvrćite kako god hoćete. Nisam pročitao sve što ste napisali jer nemam volje a niti vremena. Odmah u startu sam se ogradio i od teorija zavjera, nisam zaljubljenik u takve stvari ali sam rekao da u svoj šumi svakakvih priča, djelić je sigurno i istinit. Niti sam spominjao guštere niti išta slično.
Vaš problem je šta baš slijepo vjerujete u sve što vam se servira u tome je problem sa vama ali ako to vi smatrate svojom prednosti odnosno inteligencijom, samo naprijed, nemam ništa protiv samo sam rekao da nije ok generalizirati. Ali opet, radite kako vas volja, meni svejedno. A i ovakve rasprave ako već moram voditi ne volim voditi preko foruma jer se svaka riječ može krivo protumačiti kao provokacija ili svađa, i to mi nije ok!

Vi ste dečki zabrijali da ste uvijek u pravu i da su svi koji vam se suprotstave drugačijim razmišljenjem po defaultu "mentalno skučeni". Barem sam ja stekao taj dojam.

Uglavnom, ja sam rekao šta mislim o tom vašem razmišljanju i više se nemam namjeru raspravljati a vi pišite i pljuckajte kako vas volja.
Uživajte!
Odgovori