Suko je napisao/la:Ja koristim Optionov Icon 255 modem.
Ne radi na žalost out of the box na Intrepidu, ali ima dobar program za spajanje koji radi odlično, tako da mi nije problem.
Inače, za Huawei modeme ima odličan Vodafone Connect Card program koji zajedno sa Usbmodeswitch programom lijepo radi.
Ako ti na nekoj distri neće raditi out of the box, potraži ta dva programa.
e ovako, negdje mi je zapelo, a ni sam neznam di...
dakle imam huawei e160, koji je na ubuntu 8.10 radio out-of-box... kad sam instalirao novo 9.04 nes me pitao za neku sifru, nemam pojima koju, pokuso sam sa pin-om, root sifrom i sifrom za spajanje na mrezu (posto sam pretplatnik)... onda mi je reko ko da sam se spojio al se nis nije moglo otvorit... nema veze, vratio sam eeebuntu 8.10
no sad, instaliro sam fedoru10 na triple boot i modem je isto radio bez problema, out-of-box i onda me pitao za update, bilo ih je oko 350, ja to instalirao i sad mi se i na fedori pojavljuje ta neka sifra, sta god da upisem nece mi radit, na fedori se nece ni spojit....
inace i ubuntu i fedora ga prepoznaju kao e220 ili 250 (ili nes sa 200 i nesto, meznam sad, mogu pogledat kad dodjem doma) al radi na ubuntu 8.10 i radio je na fedori prije update-a, tako da mislim da to nije problem...
ako neko zna rijesenje, bio bi jako zahvalan
inace sam malo proguglo i na jednom forumu je za mandrivu pisalo da se upise bilo sto, al meni to neide...
probat cu jos sa ta dva programa, ako ih uspijem nac, mislim da ih nema u add/remove...