Rasprave o politici

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

glaskoncILLa

Re: Linux i politika

Post Postao/la glaskoncILLa »

neka imaju. ali vratimo se stvarnom zivotu. sto su alternative? instalirati linux na nesto sto nije sigurno ni da bi radilo? tko ce to napraviti? tko ce to poslije odrzavati?
to su neki od glavnih razloga zasto se firme odlucuju na windowse.

sto se tice razvoja, kreativnosti ili sto god, veci dio high high end aplikacija su komercijalne ( ponekad koristeci i linux kao platformu ), nema bolje kretivnosti nego kad si dobro placen, malo radis i ljudi te placaju zato jer si mastovit. :) odnosno ta prica kako komercijalni software gusi kreativnost datiraju jos od pocetka otvorenog koda, ali ne bih rekao da je tako..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
jjj

Post Postao/la jjj »

glaskoncILLa je napisao/la: odnosno ta prica kako komercijalni software gusi kreativnost datiraju jos od pocetka otvorenog koda, ali ne bih rekao da je tako..
Ne radi se o gušenju kreativnosti već onemogućavanju konkurencije koristeći mehanizam koji nikad nije ni trebao biti primjenjen na softver - patente. To "gušenje" se odnosi na _sav_ softver.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

to ide rame uz rame da li su trebali dopustiti proprietary software, tesko da to mozes imati bez patenata, barem dio njega.

ali ne sjecam se da je netko nekoga tuzio za to kako mu izgleda gumb za gasenje, ima neki primjer?

vjerovatno bi najslobodnije bilo da se oni koji odobravaju patente uozbilje i ne odobravaju gluposti. :)
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

slika
Gigolo

Post Postao/la Gigolo »

Suko je napisao/la:
Gigolo je napisao/la:Sorry za OT, al moran odgovoriti Suki. Suko, ja mislim na tvoju tvrdnju da copy/pejstam tuđi kod i stavljam svoje ime. To nije točno, doslovno si me optužija da san lopov, a nisi se izvinija. Al dobro, opet "idemo dalje".
Nisam to bio ja.
Ne sjecam se tocno tko je bio, ali nisam ja.
Inace, nisam programer i ne bi znao prepoznati tudji kod niti da mi ispred nosa stavis.
Nesto si krivo zapamtio.
Suko prijatelju, u tom slučaju mi je jako žao. Primi moju duboku ispriku. Ne znam zašto sam tebe upamtio iz te teme. Vjerojatno si postao tamo. Al te molim da mi ukažeš na tog umjetnika jer sam ja vrlo nevješt u kopanju po starim temama i neznam je naći. Suko, molim te oprosti mi!!!

Osjećam se jako šugavo zbog pogreške!
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

A zašto to ne rješavate preko PP-a? :|
ipernar
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la ipernar »

Uz dužno poštovanje većina SDPovaca su idioti. Njima je nemoguće to objasnit... (sve dok imaju dovoljno ruku za donošenje odluke)
"Microsoft asks us to imagine a world with no walls. Well then why would we need Windows?"
jjj

Post Postao/la jjj »

glaskoncILLa je napisao/la:to ide rame uz rame da li su trebali dopustiti proprietary software, tesko da to mozes imati bez patenata, barem dio njega.
Softverski patenti su relativno nova stvar - čini mi se da je softveru bilo sasvim dobro i prije njih.
ali ne sjecam se da je netko nekoga tuzio za to kako mu izgleda gumb za gasenje, ima neki primjer?
vjerovatno bi najslobodnije bilo da se oni koji odobravaju patente uozbilje i ne odobravaju gluposti. :)
U ovakvoj situaciji, da, to bi bilo najbolje. No nije moguće bez promjena koje se neće dogoditi, pa ćemo i dalje moći uživati u patent trollingu i nebuloznim tvrdnjama.

No, idealno bi bilo kad bi patente jednostavno izbacili ili barem jako ograničili što mogu pokrivati (nešto što bi pokrilo stvari na koje si (pretpostavljam) mislio u prvoj izjavi). Slučaj Bilski je dobar prvi korak prema tome.
charuga
Spol: m

Post Postao/la charuga »

a sta je ovo :?
shrike je napisao/la:
Abzeenth je napisao/la:Problem je što mu se ne sviđa to što je većina odabrala, obviously :) To je čest problem onih koji su u manjini.
Znaš što je najveći problem? Forsiranje svojih Istina na druge, bez obzira željeli oni to ili ne, se zove fašizam.
sa ovo dvoje se slazem u potpunosti ;)
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

ipernar je napisao/la:Uz dužno poštovanje većina SDPovaca su idioti. Njima je nemoguće to objasnit... (sve dok imaju dovoljno ruku za donošenje odluke)
HDZ je jednako glup i nesposoban, kao u ostalom i sve ostale stranke u hrvatskoj.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Zaključano