shrike je napisao/la:A jel? Ja sam mislio da radi? Probaj live verzije Ubuntua i knoppix pa vidi.
Znaš da hoću! pa javim...
Ne radi out-of-the-box, no na stranici od Castels Technology, čiji je to uređaj imaju nek drivere za Linux, no nisam se dalje igrao...
Ali! Sve drugo je proradilo out-o-the-box, uključujući i all-in-one HP OfficeJet (i printer i scanner i fax). Bez i jednog dodatnog drivera. Jedino što se može doadtno jest instalirati HPLIP, no nije obavezno!
A windowsi su riknuli načisto...i sad pitam ja susjedu za drivere (a? što su to driveri), pardon Cd-e od kompa. Ma joj, negdje sam to imala...i eto, nek mi još netko kaže da se Windowsi lakše instaliraju od Linuxa današnjice - ma šipak!
Problem sa instalacijom linuksa je u tome da je sve super dok radi, ali ako nešto ne štima sa instalacijom obično se liju suze. I to gorko-krvave.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike je napisao/la:Problem sa instalacijom linuksa je u tome da je sve super dok radi, ali ako nešto ne štima sa instalacijom obično se liju suze. I to gorko-krvave.
Slažem se, no toga je sve manje i manje, a kod Win je obrnuto. Instalacija obično prođe, a suze (krvave) se liju kasnije kad se OS počinje raspadati zbog jedne jedine aplikacije.
Meni na poslu jedna aplikacija raspadne cijeli OS (nisam još ušao u trag koja jer nemam vremena - lakše mi je restartai, pa dok radi radi...)
Grof je napisao/la:Meni na poslu jedna aplikacija raspadne cijeli OS (nisam još ušao u trag koja jer nemam vremena - lakše mi je restartai, pa dok radi radi...)
A kad crkne onda format/install i ostale muke
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
Grof je napisao/la:Meni na poslu jedna aplikacija raspadne cijeli OS (nisam još ušao u trag koja jer nemam vremena - lakše mi je restartai, pa dok radi radi...)
A kad crkne onda format/install i ostale muke
Naravno, samo tako se održavaju windowsi ili je crno ili je bijelo
Grof je napisao/la:Naravno, samo tako se održavaju windowsi ili je crno ili je bijelo
To baš i nije točno. Tako Windowse održava prosječni korisnik, jer drugačije niti nezna. Naravno da se i oni mogu spasiti/popraviti, samo treba znati kako. Primjera radi, system admin neće raditi format kad nešto pođe po zlu, već će rješiti problem.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Grof je napisao/la:Naravno, samo tako se održavaju windowsi ili je crno ili je bijelo
To baš i nije točno. Tako Windowse održava prosječni korisnik, jer drugačije niti nezna. Naravno da se i oni mogu spasiti/popraviti, samo treba znati kako. Primjera radi, system admin neće raditi format kad nešto pođe po zlu, već će rješiti problem.
Aha, vidio sam kako moji system admini u firmi (koji održavaju Windows servere) rješavaju problem. ZAto i imaju tjedni backup exchange servera. Već je nekoliko puta riknulo da su vraćali sve natrag iz backupa....
Grof je napisao/la:Aha, vidio sam kako moji system admini u firmi (koji održavaju Windows servere) rješavaju problem. ZAto i imaju tjedni backup exchange servera. Već je nekoliko puta riknulo da su vraćali sve natrag iz backupa....
Lame sysadmini
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.