Yorkin je napisao/la:Vrijedi li odmah juriti na instalaciju Minta 13? Ja sam tek odnedavno na Linuxu, instalirao Mint 12-sticu i fino šljaka osim što tu i tamo ne deinstalira programe (pogotovo ako su instalirani apt naredbom u Terminalu, a maknuti Softver Managerom; guess that's what's experience all about )
Radije pričekaj još koji tjedan dok ne izađu sve važnije zakrpe i nadogradnje radi isprevke bugova. Možeš i sad bez problema, ali je sigurnije još malo pričekati. Prije instalacije obavezno ispitaj u live CD-u/USB-u
Ne znam za probleme s neuklanjanjem programa; radije koristi Synaptic da budeš siguran.
Upali Synaptic, idi na Settings -> Preferences
U tabu General pronađi stavku "Removal of packages" i odaberi "completely"
U tabu "Files" odaberi opciju "only delete packages which are no longer available"
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Fugu je napisao/la:Ima li još koji friški mintaš sa friškim iskustvima iz prve ruke ( osim Abnormala)?
Nisam ga još instalirao, ali ga već poprilično turiram u VB.
MATE je vrhunski odrađen, tu nema dileme. Cimet je predivan poluproizvod s odličnim potencijalom na kojemu još malo treba poraditi. Inače, Mint ko Mint - šljaka bez problema
PS: da se nadovežem na review - pomalo sam skeptičan prema osvrtima koji samo nešto hvale. ni jedan sustav nije baš predivan i savršen
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Fugu je napisao/la:...ni jedan sustav nije baš predivan i savršen
Ali svi oni teže tome da budu savršeni. Po meni najbliži je XUbuntu a odmah do njega Mint. To je mislim stvar ukusa. Možda netko voli da mu se sustav stalno ruši kako bi ga mogao popravljati. Tako i oni zaljubljenici u aute uvijek nešto čeprkaju i nadograđuju iako je vozilo ispravno.
Probao sam ga live i moram priznati da mi je xfce ipak bolji od cimeta. Za sada. Meni osobno kde je i dalje vrh.
Cimetov menu (neznam mu ime) mi je pak bolji i od Lancelota i Kickoffa.
Pročitao, slažem se! Najviše mi se sviđa što je poboljšana štedljivost resursa. Meni, hot corner i Expo su predivni!
Jedino što me kopa je nedostatak opcija za podešavanje (posebno u alatnoj traci) - ne mogu preko toga i gotovo!
Jedino mi nije jasno čemu služi looking glass???
Sve u svemu, napravljen je fantastičan posao. Stvarno su zaslužili titulu najboljih!