Probao samo drugu betu, al nikako nisam mogao instalirati fglrx drivere za moju vječno problematičnu grafičku karticu, pa ćemo vidit dal će sredit problem u finalnoj verziji. Što se tiče ostalog iritirale su me te nove shopping gluposti, al kad sam to deinstalirao, ostao je sustav koji mi je zapravo djelovao kao dorađenija i uglađenija 12.04 verzija, u smislu sve je manje više isto kao i kod 12.04 ali nekako uglađenije.iForce je napisao/la:Super.zole052 je napisao/la:danas izlazi... pripremite cd-ove i stikove
Ja još mislio da izlazi krajem mjeseca.![]()
Jel netko probao kako rade zadnje verzije prije finala?
Via TapaTalk
Ubuntu 12.10
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Re: Ubuntu 12.10
Re: Ubuntu 12.10
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- kova-ng
- Spol: M
nestane biše na 1 cd :S
ima 752MB
ima 752MB
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Pa nisam prošli puta imao problema sa nadogradnjom (11.10 => 12.04). Tako ću i ovaj puta iako svi govore da je bolja čista instalacija.
Xić-Ubuntić
Xić-Ubuntić
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
@Abnormal: koju grafičku imaš?
ATI HD4650 s 1 gigom memorije
moguće da ti, barem za Debian, treba firmware-linux-nonfree. instaliraj taj paket pa vidi funkcionira li sve kako treba
Skinut ću večeras tu novu ubuntu verziju, pa onda ponovo probati instalaciju tih drivera. Upravo na ubunteku mi je do sada ta kartica davala najbolje rezultate (dok sam s drugim distrama znao imati grozne artefakte po ekranu), pa se nadam da me neće sad razočarati.
isprobaj pa ćeš vidit 
nama, u udruzi SOK, se Debian uopće nije htio bootati, a imamo RadeonHD 3450. Međutim, samo je trebalo u grub liniju dodati radeon.modeset=0, i onda instalirati firmware-linux-nonfree pa rebootati.
možda je i kod tebe takva situacija, ali malo proguglaj za svaki slučaj
nama, u udruzi SOK, se Debian uopće nije htio bootati, a imamo RadeonHD 3450. Međutim, samo je trebalo u grub liniju dodati radeon.modeset=0, i onda instalirati firmware-linux-nonfree pa rebootati.
možda je i kod tebe takva situacija, ali malo proguglaj za svaki slučaj
fglrx ti nebu sigurno isel jer zadnja verzija koja podrzava tvoju karticu podrzava xserver manji ili jednak 1.12 a novi ubuntu ima 1.13. Radeon plus mesa bi ti trebali radit automagicki, samo je upitan powersaving
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.