Da sam na tvom mjestu lijepo bi pregledao oglase kod nas i na ebayu i kupio T540p (model 20BE00B8SC) sa 3K zaslonom (ili još bolje W541 radnu stanicu ako ti treba snaga - to si ja tražim) i onda još eventualno uložio u novu HR backlit tipkovnicu, možda još RAM-a ili veći/dodatni SSD.
Imam ti doma T540p sa TN FHD zaslonom od 300 cd/m² i zaslon je dobar ali nije IPS. S druge strane 3K zaslon je IPS i ima 350 cd/m² i nisam do sad vidio (a ni čuo) da je i jedan bio loš jer je taj panel dolazio od Panasonica, model oznake: VVX16T028J00.
Nadalje, T540p je napravljen od drugačije plastike koja nije full crna već vuče na neku nijansu jako tamno sive boje i na njemu se slabo ili uopće ne vide packe i nakon dužeg korištenja. Nadalje ima optiku, laku zamjenu ili dogradnju RAM-a i diskova, a buka je u idileu nepostojeća jer se ventilatori ne vrte ispod 50°C.
Baterije su relativno jeftine, a proširena (ona koja malo viri sa zadnje strane) je dovoljna za lagani osam satni rad u uredu ako je to bitno. I da, u te serije (T440p, T540p) su se još ugrađivali pravi M ili MQ procesori, a ne kao danas ULV.
Jedina mana je zapravo što nemaš osjećaj kupnje i otvaranja kutije sa novim laptopom no to nadomiriš malo kasnije kad ga raskopaš i složiš onako kako tebi odgovara (a taj osjećaj je još bolji)