Ubuntu Phone

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

JH-IM
Spol: M

Re: Ubuntu Phone

Post Postao/la JH-IM »

hrvooje je napisao/la:
KdeConnect radi upravo to na KDE-u. Dakle, ispred računala sam i pričam na telefon i zvoni mi drugi poziv. Lijepo mi u ćošku ekrana stolnog računala mi piše tko zove bez da mičem tel. s uha :)

Ili kad mi je na punjaču na ormaru na drugoj strani sobe, a laptop mi u krilu. Dobijem SMS i ako su oba uređaja na wifiju istom, na ekranu laptopa se ispiše notifikacija za poruku, naslov i tko šalje i početak poruke
Ironija-KDE Connect radi sa Androidom, ali ne radi sa pravim Linux mobitelima kao SailfishOS i Ubuntu Touch :hihi
hrvooje

Post Postao/la hrvooje »

Je, al Androida je 85%, dok recimo Ubuntu touch i Sailfish su u promilima. Ja ih osobno nikad nisam ni vidio

Nije bitna sentimentalnost, nego pragmaticnost.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

hrvooje je napisao/la:Je, al Androida je 85%, dok recimo Ubuntu touch i Sailfish su u promilima. Ja ih osobno nikad nisam ni vidio

Nije bitna sentimentalnost, nego pragmaticnost.
Poanta je da je ovo primjer gdje open source softver ne podržava open source softver što je antireklama za open source nekom sa strane, bitno da je najavljena podrška za maksimalno proprietary iPhone koji je očajno podržan na Linuxu i kojega Apple ne šljivi ni 2%.
hrvooje

Post Postao/la hrvooje »

Pa zasto radit nešto što apsolutno nema smisla, jer ti telefoni praktično ne postoje. S druge strane iPhone je drugi po mobilnom OS udjelu od 15-ak % ps mi to ima logike, nakon što su napravili za Android
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

hrvooje je napisao/la:Pa zasto radit nešto što apsolutno nema smisla, jer ti telefoni praktično ne postoje. S druge strane iPhone je drugi po mobilnom OS udjelu od 15-ak % ps mi to ima logike, nakon što su napravili za Android
Po toj logici ne bi trebali ni KDE razvijati jer Linux ima samo 2% na desktopu, a samo jedan dio od tih 2% koristi KDE, čemu onda uopće razvijati to za šačicu entuzijasta :) Nije uvijek sve u brojkama, nešto je i u principima.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

slika

slika

slika

Novi wallpaper, pin unlock i switcher za aplikacije u OTA-14.
Smola

Post Postao/la Smola »

@hrvooje, hvala na informaciji, isprobat ću i to. Npr. možda bih mogao staviti call-redirect s UbuntuPhonea-a (na poslu) na Android (doma) pa preko KDEConnecta na PC (doma) pa onda još da mi nekako šalje mejl na posao "zvoni ti telefon".. :)

Što se tiče OTA-14, ovaj novi app-switcher mi je ružan i bezvezan. Pin unlock mi je sad uništio godinu dana mišićne memorije jer je brojčanik sad smješeteni niže, a da ne kažem da ima bug pa nekad ne prikaže brojčanik uopće - moraš krenuti skrolati i onda se pojavi!

Koji je vrag firmama da idu zakomplicirati nešto što mora biti jednostavno.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Smola je napisao/la:@hrvooje, hvala na informaciji, isprobat ću i to. Npr. možda bih mogao staviti call-redirect s UbuntuPhonea-a (na poslu) na Android (doma) pa preko KDEConnecta na PC (doma) pa onda još da mi nekako šalje mejl na posao "zvoni ti telefon".. :)

Što se tiče OTA-14, ovaj novi app-switcher mi je ružan i bezvezan. Pin unlock mi je sad uništio godinu dana mišićne memorije jer je brojčanik sad smješeteni niže, a da ne kažem da ima bug pa nekad ne prikaže brojčanik uopće - moraš krenuti skrolati i onda se pojavi!

Koji je vrag firmama da idu zakomplicirati nešto što mora biti jednostavno.
Meni je app switcher ok vizualno, ali E4.5 nema visoku rezoluciju kao E5, MX4 i Pro 5 pa izgleda nezgrapno. Pin unlock je meni ljepši nego prije, a ovo sa brojčanikom nisam primijetio, probao sam sada 10ak puta zaredom otključati i brojčanik se uvijek pojavljuje. Wallpaperi novi su seksi ako ništa :hihi A te vizualne promjene su vjerojatno utjecaj dizajnerskog tima, ja čekam da završe prebacivanje na 16.04 LTS bazu i snapove to će onda biti zanimljivo, jer bi to trebalo značiti da će se desktop aplikacije moći puno lakše instalirati, a i convergence onda ima puno više smisla, onda trebaju izdati jedan moćni mobitel sa 8 ili 10 jezgrenim procesorom, 4 ili više GB RAMa, 32 ili više GB interne memorije i HDMI priključkom.
Smola

Post Postao/la Smola »

...i još da ima nekakve USB "kleme" da možeš upalit auto. :)

Nego, da, dizajneri. Ajmo uvalit wallpapere, a rudimentarne stvari poput blokiranja poziva ćemo staviti na wishlistu. Ta koji to telefon ima osim svih u 21. stoljeću.
Smola

Post Postao/la Smola »

Ili još nešto što mi fali: "increasing ringtone". Svako malo zaboravim stišati mobitel pa isprepadam ljude na poslu!?

Ili, kad ideš poslati novu poruku čemu služi ikona za kontakte? Ako odeš na kontakte ne možeš odabrati kontakt kome ćeš poslati poruku. Bar ja ne znam.

Btw, tastatura je od OTA-14 totalno bugovita. Isti problem kao i kod unosa PIN-a. Tipkam nešto i ponekad tastatura nestane i dobijem bijelu plohu. Tastatura i dalje radi, samo nije iscrtana.

Koma. Znao sam da kupujem poluporizvod i očekivao sam da će se za godinu dana doraditi, ali brate, ovo je već diletantski. Ili je moj mobitel prejeftin za Canonik00l. :)
Odgovori