Ironija-KDE Connect radi sa Androidom, ali ne radi sa pravim Linux mobitelima kao SailfishOS i Ubuntu Touchhrvooje je napisao/la:
KdeConnect radi upravo to na KDE-u. Dakle, ispred računala sam i pričam na telefon i zvoni mi drugi poziv. Lijepo mi u ćošku ekrana stolnog računala mi piše tko zove bez da mičem tel. s uha
Ili kad mi je na punjaču na ormaru na drugoj strani sobe, a laptop mi u krilu. Dobijem SMS i ako su oba uređaja na wifiju istom, na ekranu laptopa se ispiše notifikacija za poruku, naslov i tko šalje i početak poruke
Ubuntu Phone
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu Phone
Je, al Androida je 85%, dok recimo Ubuntu touch i Sailfish su u promilima. Ja ih osobno nikad nisam ni vidio
Nije bitna sentimentalnost, nego pragmaticnost.
Poanta je da je ovo primjer gdje open source softver ne podržava open source softver što je antireklama za open source nekom sa strane, bitno da je najavljena podrška za maksimalno proprietary iPhone koji je očajno podržan na Linuxu i kojega Apple ne šljivi ni 2%.hrvooje je napisao/la:Je, al Androida je 85%, dok recimo Ubuntu touch i Sailfish su u promilima. Ja ih osobno nikad nisam ni vidio
Pa zasto radit nešto što apsolutno nema smisla, jer ti telefoni praktično ne postoje. S druge strane iPhone je drugi po mobilnom OS udjelu od 15-ak % ps mi to ima logike, nakon što su napravili za Android
Po toj logici ne bi trebali ni KDE razvijati jer Linux ima samo 2% na desktopu, a samo jedan dio od tih 2% koristi KDE, čemu onda uopće razvijati to za šačicu entuzijastahrvooje je napisao/la:Pa zasto radit nešto što apsolutno nema smisla, jer ti telefoni praktično ne postoje. S druge strane iPhone je drugi po mobilnom OS udjelu od 15-ak % ps mi to ima logike, nakon što su napravili za Android

Novi wallpaper, pin unlock i switcher za aplikacije u OTA-14.
@hrvooje, hvala na informaciji, isprobat ću i to. Npr. možda bih mogao staviti call-redirect s UbuntuPhonea-a (na poslu) na Android (doma) pa preko KDEConnecta na PC (doma) pa onda još da mi nekako šalje mejl na posao "zvoni ti telefon".. 
Što se tiče OTA-14, ovaj novi app-switcher mi je ružan i bezvezan. Pin unlock mi je sad uništio godinu dana mišićne memorije jer je brojčanik sad smješeteni niže, a da ne kažem da ima bug pa nekad ne prikaže brojčanik uopće - moraš krenuti skrolati i onda se pojavi!
Koji je vrag firmama da idu zakomplicirati nešto što mora biti jednostavno.
Što se tiče OTA-14, ovaj novi app-switcher mi je ružan i bezvezan. Pin unlock mi je sad uništio godinu dana mišićne memorije jer je brojčanik sad smješeteni niže, a da ne kažem da ima bug pa nekad ne prikaže brojčanik uopće - moraš krenuti skrolati i onda se pojavi!
Meni je app switcher ok vizualno, ali E4.5 nema visoku rezoluciju kao E5, MX4 i Pro 5 pa izgleda nezgrapno. Pin unlock je meni ljepši nego prije, a ovo sa brojčanikom nisam primijetio, probao sam sada 10ak puta zaredom otključati i brojčanik se uvijek pojavljuje. Wallpaperi novi su seksi ako ništaSmola je napisao/la:@hrvooje, hvala na informaciji, isprobat ću i to. Npr. možda bih mogao staviti call-redirect s UbuntuPhonea-a (na poslu) na Android (doma) pa preko KDEConnecta na PC (doma) pa onda još da mi nekako šalje mejl na posao "zvoni ti telefon"..
...i još da ima nekakve USB "kleme" da možeš upalit auto. 
Nego, da, dizajneri. Ajmo uvalit wallpapere, a rudimentarne stvari poput blokiranja poziva ćemo staviti na wishlistu. Ta koji to telefon ima osim svih u 21. stoljeću.
Nego, da, dizajneri. Ajmo uvalit wallpapere, a rudimentarne stvari poput blokiranja poziva ćemo staviti na wishlistu. Ta koji to telefon ima osim svih u 21. stoljeću.
Ili još nešto što mi fali: "increasing ringtone". Svako malo zaboravim stišati mobitel pa isprepadam ljude na poslu!?
Ili, kad ideš poslati novu poruku čemu služi ikona za kontakte? Ako odeš na kontakte ne možeš odabrati kontakt kome ćeš poslati poruku. Bar ja ne znam.
Btw, tastatura je od OTA-14 totalno bugovita. Isti problem kao i kod unosa PIN-a. Tipkam nešto i ponekad tastatura nestane i dobijem bijelu plohu. Tastatura i dalje radi, samo nije iscrtana.
Koma. Znao sam da kupujem poluporizvod i očekivao sam da će se za godinu dana doraditi, ali brate, ovo je već diletantski. Ili je moj mobitel prejeftin za Canonik00l.
Ili, kad ideš poslati novu poruku čemu služi ikona za kontakte? Ako odeš na kontakte ne možeš odabrati kontakt kome ćeš poslati poruku. Bar ja ne znam.
Btw, tastatura je od OTA-14 totalno bugovita. Isti problem kao i kod unosa PIN-a. Tipkam nešto i ponekad tastatura nestane i dobijem bijelu plohu. Tastatura i dalje radi, samo nije iscrtana.
Koma. Znao sam da kupujem poluporizvod i očekivao sam da će se za godinu dana doraditi, ali brate, ovo je već diletantski. Ili je moj mobitel prejeftin za Canonik00l.