čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje 2.0
Ne slažem se s vama, mislim da je @Jeremija s pravom pitao. Mislim da je dobro sve raščistiti, da se izbjegnu kasnije nevolje.
@Jeremija, vidiš li možda zapis koji spominju na ovom linku: https://www.reddit.com/r/Ubuntu/comment ... ?rdt=62367
@Jeremija, vidiš li možda zapis koji spominju na ovom linku: https://www.reddit.com/r/Ubuntu/comment ... ?rdt=62367
Hopla, ja sam danas na kompu (kubuntu 23.10) imao neku nadogradnju i ista stvar se desila nakon toga, dugački ispis kod paljenja i gašenja. Doslovno par sekundi ali toga prije nije bilo, također grub izbornik je dobio neku žarko-plavu pozadinu
.
Na laptopu je Xubuntu 24.04, nedavo nadograđen s 23.10 i na njemu toga nema, bar za sada
Vjerovatno neka njihova greška. Navodno se te poruke mogu pogasiti u etc/ systemd/ system.conf datoteci ali ja nisam pokušao.
Pozz
Na laptopu je Xubuntu 24.04, nedavo nadograđen s 23.10 i na njemu toga nema, bar za sada
Vjerovatno neka njihova greška. Navodno se te poruke mogu pogasiti u etc/ systemd/ system.conf datoteci ali ja nisam pokušao.
Pozz
Ok i što sad?
Kao glavno stolno računalo rabim Fujitsu Esprimo P756 Tower, a pod "haubom" je Intelov procesor i7-6700, uz integriranu grafiku HD Intel 530. Na njega sam instalirao Kubuntu 22.04 i prilikom podizanja sustava nekoliko sekundi vidim poruku:
Slične teškoće i moguće rješenje opisani su ovdje https://askubuntu.com/questions/1416198 ... on-asus-x7
To mi ne smeta i nisam htio intervenirati, no ponekad posve banalna opomena može najaviti vrlo ozbiljnu teškoću. Zato i @Jeremijino pitanje ne zanemarujem i dobro je da što više korisnika podijeli iskustva. Nikad se ne zna na kakvu nevolju pojedinac može naletjeti i bolje je prepoznati je unaprijed pomažući drugome.
i još nešto što ne vidim.Could not resolve symbol
Slične teškoće i moguće rješenje opisani su ovdje https://askubuntu.com/questions/1416198 ... on-asus-x7
To mi ne smeta i nisam htio intervenirati, no ponekad posve banalna opomena može najaviti vrlo ozbiljnu teškoću. Zato i @Jeremijino pitanje ne zanemarujem i dobro je da što više korisnika podijeli iskustva. Nikad se ne zna na kakvu nevolju pojedinac može naletjeti i bolje je prepoznati je unaprijed pomažući drugome.
Gledam u ekran desktopa (LinuxMint 21.2) i laptopa (LMDE &) već dva dana hoću li vidjeti to što vi vidite, ali ne vidim ništa
... i sad pročitam da se greška pojavljuje samo na nekim Intel baziranim strojevima, a kod mene AMD Ryzen 7 5800X i Ryzen 7 PRO 4750U,... mogao sam gledati do prekosutra

... i sad pročitam da se greška pojavljuje samo na nekim Intel baziranim strojevima, a kod mene AMD Ryzen 7 5800X i Ryzen 7 PRO 4750U,... mogao sam gledati do prekosutra
Ipak ti gledaj daljebertone je napisao/la:...... i sad pročitam da se greška pojavljuje samo na nekim Intel baziranim strojevima, a kod mene AMD Ryzen 7 5800X i Ryzen 7 PRO 4750U,... mogao sam gledati do prekosutra![]()
Kod mene je Ryzen 5 5600G
Pozz
Ok i što sad?
Čitam ovo i prvo šta mi na pamet padne je poznata reklama za afričku šljivu...bertone je napisao/la:Ak malo zapne kod dizanja je ok, bitno je da se poslije ne ruši samo tako
Ryzen 5700U kod mene. Blaženi AMD
Malo nam je utihnuo ovaj dio.
Ima li živih, što radite, kud ste
Ima li živih, što radite, kud ste
Upravo gledam novi izgled foruma. Moram reći da mi se stari izgled više sviđao, ali pretpostavljam da postoji razlog za promjenu. Glavno da forum postoji. 
Nema veće religije od istine!
Pitanje za znalce
Danas sam na LENOVO laptopu imao crni ekran. Kad se upali nema ničega. Na tipkovnici upaljene lampice od tipki esc-capslk-num i ne mogu se ugasiti. Osvetljenje kompletne tipkovnice radi "pali-gasi". Dok je upaljen s donje strane se jako grije, ventilatori se čuju da rade.
-- ne mogu u bios
-- nema struje na usb portovima
-- hdmi port ne radi
Prije 4-5 mjeseci sam zamjenio jedan ram od 4 gb sa 16 gb. Krenio sam od toga. Vratio stari ram i laptop radi, ponovno vratim novi od 16gb i sve radi.
Dali je moguće da rami prave takve probleme ili sam kod današnjeg rastavljanja slučajno "popravio" neki kontakt.
Pozz
Danas sam na LENOVO laptopu imao crni ekran. Kad se upali nema ničega. Na tipkovnici upaljene lampice od tipki esc-capslk-num i ne mogu se ugasiti. Osvetljenje kompletne tipkovnice radi "pali-gasi". Dok je upaljen s donje strane se jako grije, ventilatori se čuju da rade.
-- ne mogu u bios
-- nema struje na usb portovima
-- hdmi port ne radi
Prije 4-5 mjeseci sam zamjenio jedan ram od 4 gb sa 16 gb. Krenio sam od toga. Vratio stari ram i laptop radi, ponovno vratim novi od 16gb i sve radi.
Dali je moguće da rami prave takve probleme ili sam kod današnjeg rastavljanja slučajno "popravio" neki kontakt.
Pozz
Ok i što sad?
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Iz mog dosadašnjeg iskustva s računalima, mogu ti samo reći da se u RAM-u zna nakupiti nekakav statički elektricitet ili nešto slično, skidanjem RAM-a i prolaskom prstima preko kontakata na modulu "skineš" taj elektricitet (dobro je prethodno dotaknuti uzemljenje) i kad RAM vratiš natrag, radi kao da mu ništa nije bilo. Ne događa se često, ali..
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.