Ubuntu uklonio Community sa ubuntu.com

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: Ubuntu uklonio Community sa ubuntu.com

Post Postao/la zole052 »

Bertone je napisao/la: Za kraj, mišljenja sam da ekipa iz LM-a ima puno više informacija i da duže i pozornije prati promijene koje se dešavaju u Canonicalu da bi ih neki potezi dočekali nespremnima.
ne znam bas da li imaju puno informacija ili su srecom krenuli u LMDE projekt :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Post Postao/la zole052 »

jurastublic je napisao/la:Prije će se ubuntu ugasiti nego mint, kako je krenulo.
nece ne brini :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

zole052 je napisao/la:
Bertone je napisao/la: Za kraj, mišljenja sam da ekipa iz LM-a ima puno više informacija i da duže i pozornije prati promijene koje se dešavaju u Canonicalu da bi ih neki potezi dočekali nespremnima.
ne znam bas da li imaju puno informacija ili su srecom krenuli u LMDE projekt :)
Pa prije par mjeseci sam čitao po netu (pa i na ovom forumu) kako ekipa LM-a nema interesa gurati i ulagati u LMDE i da će se projekt vjerojatno ugasiti .. i onda oni tjedan, dva ili mjesec kasnije izbace LMDE 2013.03 RC :-D .. a ubrzo potom i finalnu verziju .. tak da nema to veze sa srećom ;)
zole052 je napisao/la:
jurastublic je napisao/la:Prije će se ubuntu ugasiti nego mint, kako je krenulo.
nece ne brini :)
S ovim se slažem, neće .. čak u nekoj dalekoj ili ne baš tako dalekoj budućnosti vidim da Canonical krene i s prodajom svog hardvera prilagođenog upravo Ubuntuu i time bi zapravo tranziciju u smjeru Applea zatvorili do kraja.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

zole052 je napisao/la:
Koliko ja znam s SolydK foruma, koji se zbog toga maknuo od LMDE-a i prislonio direktno na Debian, LMDE baš nije nešto jako održavan i prihvaćen trenutno od strane samog LM tima. ;)
Kako su oni prije bili neslužbena LMDE KDE distra, vjerujem da bolje poznaju tematiku od našeg nagađanja.

Evo, ovdje sam baš započeo kod njih tu temu, koja se dosta uzburkala ;)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Bertone je napisao/la: S ovim se slažem, neće .. čak u nekoj dalekoj ili ne baš tako dalekoj budućnosti vidim da Canonical krene i s prodajom svog hardvera prilagođenog upravo Ubuntuu i time bi zapravo tranziciju u smjeru Applea zatvorili do kraja.
Postoje mnogi, čak i ne tako drastični načini da Canonical potpuno oteža deriviranje Ubuntua. Dovoljno je da pod nekakvom paskom sigurnosti uvedu PGP ključeve na repoe, samo za "odabrane" i eto ti problema....
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Grof je napisao/la:Postoje mnogi, čak i ne tako drastični načini da Canonical potpuno oteža deriviranje Ubuntua. Dovoljno je da pod nekakvom paskom sigurnosti uvedu PGP ključeve na repoe, samo za "odabrane" i eto ti problema....
Slažem se .. ali bilo je Linuxa i prije pojave Canonicala i Ubuntua.

Na kraju ako se držimo teme, Canonical je maknuo communuty s Ubuntu.coma jer mu podrška zajednice i korisnika više ne treba .. ok .. no uzmimo scenario da Canonical potpuno zatvori Ubuntu i da neki korisnik-namjernik s problemom svrati na LZS forum s nekim problemom .. da li bi mu pomogli? .. vjerojatno bi, možda nevoljko, ali bi tako da Canonical bilo kakvim potezima s svoje strane nemre ubiti zajednicu i korisnike.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
zole052

Post Postao/la zole052 »

Grof je napisao/la: Koliko ja znam s SolydK foruma, koji se zbog toga maknuo od LMDE-a i prislonio direktno na Debian, LMDE baš nije nešto jako održavan i prihvaćen trenutno od strane samog LM tima. ;)
Kako su oni prije bili neslužbena LMDE KDE distra, vjerujem da bolje poznaju tematiku od našeg nagađanja.

Evo, ovdje sam baš započeo kod njih tu temu, koja se dosta uzburkala ;)
zanimljiv taj Solyd, nisam do sada cuo njemu i zanimljiva rasprava...

zanimljivo je vidjeti da cak i kod mint zajednice ima onih koji krenu u drugom smjeru... prvo ickey (ili kako se vec pise njegovo ime) jedan od zacetnika LMDE projekta a sada vidim i na Solyd forumu neke od glavnih ljudi sa LMDE foruma

Solyd je projekt na koji treba baciti jedno oko svako toliko :)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

da, definitivno. zbog lakoće Steama i PlayonLinuxa vrlo vjerojatno ću ga staviti na komp od klinca, a kod mene već je u dual bootu. Jedino kaj čekam da se u Debian testingu pojavi neki KDE viši od 8-ice, jer je 8-ica imala određenih bugova koji me smetaju (vraćanje fontova na default nakon ulogiravanja novog korisnika i sl.)
dupin

Post Postao/la dupin »

Bertone je napisao/la: .. no uzmimo scenario da Canonical potpuno zatvori Ubuntu i da neki korisnik-namjernik s problemom svrati na LZS forum s nekim problemom .. da li bi mu pomogli? .. vjerojatno bi, ...
Zašto bi pomagao takvom korisniku?Ako Canonical potpuno zatvori Ubuntu,onda je njihova obaveza pomagati korisnicima.Naravno da će se takva pomoć naplaćivati.Znam da ne zvuči fair,ali je istina.
Nema veće religije od istine!
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Pogledajte forume zajednica za Windows, OS X i drugi vlasnički softver -- unatoč tome što od njihovog pomaganja profitira isključivo proizvođač, oni i dalje pomažu. Pa pretpostavljam da će i zajednica Ubuntu korisnika nastaviti s dosadašnjom praksom, makar Canonical od njih pravio magarce.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Odgovori