super, napisi dojmove za par danaImperiul je napisao/la:Evo da se pohvalim http://oi67.tinypic.com/2410b5u.jpg
[RIJEŠENO] Linux za laptop
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: [RIJEŠENO] Linux za laptop
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Fino, nadam se da si zadovoljan
U drugoj temi si pitao da li da ostaneš na Ubuntuu ili da ideš na Linux Mint i moja preporuka je da za prvo vrijeme (a možda i duže) ostaneš na Ubuntuu jer kako sam već napisao imaš mogućnost jednostavnog oporavka na početak, a kako je i @calisto već naveo, za Ubuntu (uz Arch, naravno
) je najlakše dobiti pomoć, konkretni savjet/uputu ili riješiti neki problem.
Ovdje imaš temu o tweakanju Ubuntua nakon instalacije pa se imaš čime igrati večeras
PS. Sad, kad ga imaš u rukama, ti je jasniji pojam "mekane konstrukcije"
PPS. Usput, kako si zadovoljan brzinom zapisa na Verbatim USB?
U drugoj temi si pitao da li da ostaneš na Ubuntuu ili da ideš na Linux Mint i moja preporuka je da za prvo vrijeme (a možda i duže) ostaneš na Ubuntuu jer kako sam već napisao imaš mogućnost jednostavnog oporavka na početak, a kako je i @calisto već naveo, za Ubuntu (uz Arch, naravno
Ovdje imaš temu o tweakanju Ubuntua nakon instalacije pa se imaš čime igrati večeras
Zaista, mekan jebertone je napisao/la:Fino, nadam se da si zadovoljan![]()
U drugoj temi si pitao da li da ostaneš na Ubuntuu ili da ideš na Linux Mint i moja preporuka je da za prvo vrijeme (a možda i duže) ostaneš na Ubuntuu jer kako sam već napisao imaš mogućnost jednostavnog oporavka na početak, a kako je i @calisto već naveo, za Ubuntu (uz Arch, naravno) je najlakše dobiti pomoć, konkretni savjet/uputu ili riješiti neki problem.
Uglavnom sviđa mi se, tipkovnica je mrak! Znači tipke su odlične, pogodne za brzo tipkanje, da nisu toliko razmaknute jedne od drugih bilo bi bolje al ajd
Iznenadio me ekran što je savitljiv ali zato sam i uzeo torbu.
A ovo pitanje za brzinu zapisa na Verbatim USB.. kako ti uopće znaš da ja imam verbatim USB?
EDIT: samo neznam jednu stvar: kod windowsa je F5 za refresh stranice, koja je ovdje tipka?
I hvala na linku, odmah se bacam na posao za tweak, volim raditi na terminalu, još samo da naučim.. a ne samo copy paste
Uglavnom, kad kupuješ laptop ženskoj osobi, ne igraj se sa životom i kupi bijeli, kakav god bio.
Tvoja slika, gore desno, pored drvenog stalkaImperiul je napisao/la:A ovo pitanje za brzinu zapisa na Verbatim USB.. kako ti uopće znaš da ja imam verbatim USB?
Isto F5... ako ti F-tipke ne rade nego imaš ona medijska sra***a, odi u BIOS i zamjeni im funkciju da F-tipke rade kao F-tipke, a medijske tipke da koristiš u kombinaciji s Fn-tipkom... ako u biosu te funkcije nema (a mislim da ima) onda probaj Fn+F5Imperiul je napisao/la:EDIT: samo neznam jednu stvar: kod windowsa je F5 za refresh stranice, koja je ovdje tipka?
aha, stalkeru 
Hvala, probat ću s time.. jer imam ta medijska... sr..
Updejto sam ubuntu, čudno, nije me tražio restart, sad instaliram ostale programe što tamo piše. I tipkovnica je jaaaaaako ugodna za prste.
EDIT: Fn + F5 radi kao refresh
I da se zna, sudo install i ostale komande.. sve sam prepisivao, nije bilo copy paste
Hvala, probat ću s time.. jer imam ta medijska... sr..
Updejto sam ubuntu, čudno, nije me tražio restart, sad instaliram ostale programe što tamo piše. I tipkovnica je jaaaaaako ugodna za prste.
EDIT: Fn + F5 radi kao refresh
I da se zna, sudo install i ostale komande.. sve sam prepisivao, nije bilo copy paste
Uglavnom, kad kupuješ laptop ženskoj osobi, ne igraj se sa životom i kupi bijeli, kakav god bio.
-
teorijavelikogpraska
- Spol: M
Nije čudno. Restart ide samo ako se nadograđuje/nadograđuju neke ( ili cijeli), komponente linux kernela.Imperiul je napisao/la: Updejto sam ubuntu, čudno, nije me tražio restart,
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Upravo to. Promjene se odmah prihvaćaju, tako da je ponovno pokretanje rijetko potrebno. Nadogradnja DE-a je prihvaća jednostavnim log out/in, a samo kod nadogradnje kernela potreban je restart.teorijavelikogpraska je napisao/la:Nije čudno. Restart ide samo ako se nadograđuje/nadograđuju neke ( ili cijeli), komponente linux kernela.Imperiul je napisao/la: Updejto sam ubuntu, čudno, nije me tražio restart,
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.