VirtualBox

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

zole052
Spol: M

Re: VirtualBox

Post Postao/la zole052 »

Mintinstall :) 2.0.4. ose ... mozda mi nije sve instaliro tko ce ga znati... da ga od negdje samo downloadam i dodam u jedan od onih foldera u kojima ga nemoze naci?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
zole052

Post Postao/la zole052 »

evo, napravljeno, skinuo sam file i stavio tamo gdje bi trebo biti i instaliralo se, sada kako ide sa driverima ne kuzim, nemogu instalirati nista, jel uopce trebam?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

zzankola je napisao/la:evo, napravljeno, skinuo sam file i stavio tamo gdje bi trebo biti i instaliralo se, sada kako ide sa driverima ne kuzim, nemogu instalirati nista, jel uopce trebam?
Kakvim driverima? i zašto si uzeo ose, zašto ne jednu od ovih?
ose, koliko znam nije imao podršku za USB 2.0
zole052

Post Postao/la zole052 »

a instaliro sam sto mi je bilo u repozitorijima od minta, budem probo sa ovime sto si mi ti dao ovih dana '... inace kada smo kod drivera zvuk mi ne radi :( 'bad directsound driver' vjerojatno opet zbog nesretne zvucne... napokon radi pod linuxom i sada opet nesto :P
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

zzankola je napisao/la:a instaliro sam sto mi je bilo u repozitorijima od minta, budem probo sa ovime sto si mi ti dao ovih dana '... inace kada smo kod drivera zvuk mi ne radi :( 'bad directsound driver' vjerojatno opet zbog nesretne zvucne... napokon radi pod linuxom i sada opet nesto :P
Za zvuk...pazi, jer je kod kreiranja virtual mašine on po defaultu isključen, pa provjeri to...
zole052

Post Postao/la zole052 »

Instaliro sam Mint xfce preko virtualbox-a i u na kompu share-o jedan disk ali na mint xfce-u koji je pokrenut preko virtualbox-a ne vidim taj disk, dapace nemogu ni naci di je network folder u thunaru koji recimo u nautilusu vidim iako nema nikakve mreze... instaliro sam one guest additionse u virtualboxu...
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

zzankola je napisao/la:Instaliro sam Mint xfce preko virtualbox-a i u na kompu share-o jedan disk ali na mint xfce-u koji je pokrenut preko virtualbox-a ne vidim taj disk, dapace nemogu ni naci di je network folder u thunaru koji recimo u nautilusu vidim iako nema nikakve mreze... instaliro sam one guest additionse u virtualboxu...
Ne.... u Linuxu se taj folder mora mountati ovako (to pišeš na Linuxu unutar VBoxa):

Kod: Označi sve

mkdir VBox
sudo mount -t vboxsf sharename /home/tvoj_home/VBox
Gdje je sharename ime foldera na kanti s koje pokrećeš VBox

Ja to podižem preko fstab-a, tako da ne moram svaki puta ručno montirati... ;)
dodaš ovaj redak u fstab:

Kod: Označi sve

sharename  /home/tvoj_home/VBox vboxsf defaults 0 0
zole052

Post Postao/la zole052 »

zzankola@zzankola ~ $ sudo mount -t vboxsf /home/zzankola/Pictures /home/zzankola/VBox
/sbin/mount.vboxsf: mounting failed with the error: Protocol error
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

zzankola je napisao/la:
zzankola@zzankola ~ $ sudo mount -t vboxsf /home/zzankola/Pictures /home/zzankola/VBox
/sbin/mount.vboxsf: mounting failed with the error: Protocol error
A jesi napravio direktorij? sa mkdir?

reinstaliraj quest additions!

moguće je da se kernel promijenio updateom...
kvaju

Post Postao/la kvaju »

Prvi put pokušavam koristiti VB.
Koristim Mint 6.0 Gnome
Želio bih da instaliram XP u VB, ali evo ne ide.
Izaberem ime, i odaberem da je Xp, dam mu 10GB veličine i 600MB Rama itd.
i dođem do ovdje
slika
(btw. nemogu dodati sliku kao privitak na forumu kaže ekstenzija nije prihvaćena (png))
dodao sam ono na usergroups na svoj acc da koristim VB.
ubacim cd, idem tamo na mount cd opciju (details CD-Rom) i odaberem ok, ali ne prikazuje mi se onaj plavi ekran za instaliranje XP-a.
jesam li nešto zaboravio? kad odem na start izbaci mi ovaj gore eror.
DKMS je instaliran, odabrao sam “dynamically expanding image” također pri postavkama.
u čemu je problem.
hvala
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to

LastFM grupa LINUXZASVE join us
Odgovori