Mislim da je ovaj komentar bezvezan, hmm ja mislim da je ubuntu odlicna distribucija, najuserfriend koju znam. Prisjetimo se da je debian bil prije teska distribucija, koliko se sječam kada sam čitao o linuxu da se pri instalaciji debiana moralo birati koje pakete budes instalirao , ustvari debian se smatrao distrom za napredne korisnike. Bar mislim da je ubuntu omogučio da debian bude laksija distra nego sto je bil prije.zole052 je napisao/la:Na koji nacin mislis da je ubuntu zatro ostale distribucije?zlatkoA je napisao/la:...Je doprineo je sigurno popularnosti linuxa ali mislim i da je previšeo zatro mnoge druge dobre distre.
Nevjerujem da će ubuntu na kraju postati dominantan toliko da će ostale propasti, nevjerujem zato jer evo naprimjer imamo mint, dali će canonical zabraniti mint ekipi i ostalima da naprave prilagoden ubuntu. Mislim da neče.
glasskoncila - neznam sto on koristi, mogel bi bar staviti u svoj profil koji os koristi. nekak mislim da koristi windowse a pravi se kao da koristi linux.
On brani microsoft cijelo vrijeme, čak i gleda pozitivno na bing. Ja mislim da je to loše, sto bi bilo da google propadne, loše se piše nama linuxašima, gooogle je otvorio grupe za opensource ako to izgubimo onda se linux neče više tak širiti. Nesvida mi se sto jos i ratuju protiv adobea sa svojim silverlightom, ako pobjede onda nečemo više imati flash za linux a silverlight neče imati više multiplatformnost.
Ne kažem da sam na googleovoj strani, al opet rađe bi da to bude google nego microsoft. Najradnije bi da sve bude iznova, da svi budu jednaki da više nemamo microsoft kao dominantnoga. Da je tako sada, mogli smo imati igre koje bi radile na svakoj platformi, doslo bi do toga da se microsoft nije namjetnuo kao standard.