Koji web preglednik koristite?
Moderator/ica: Moderatori/ce
- anjavlada
- Spol: M
Re: Koji web preglednik koristite?
Google chrome i dodatke za njega Speed Dial i povremeno Mozillu sa takođe Speed Dial jer mi je tako najlakše izbaciti 80 najkorištenijih adresa tj. linka.
izasao je novi browser, jumanji, od tvorca zathure. svida mi se prilicno, jos uvijek ej vercija 0.0.1 ali ima potencijala.
- pribon
Opera 10.60 a druge koristim jednio kad moram tj. kad tek instaliram OS.
Det hindrar inte att vi säkrar framtiden!
- Branimir
- Kontakt:
Upravo sam počeo drljati malo po Iceweaselu 4 beta i osim što jede neznantno više memorije - radi brže nego Iceweasel 3.5.
Zgodan dodatak je "pita" u tabu kad se otvara neka web stranica - tj pojavi se ikona nalik na pitu (sat, kako želite) - koja se popunjava dok se web ne učit, recimo da služi kao status koliko je učitano zapravo web stranice. Osim toga zasad nema addona za mouse gesture što me malo smeta, al ovo je ipak beta
Iceweasel što dolazi sa Squeezom nisam maknuo, i dalje je defaultni browser, zgodan tutorial je ovdje:
http://glandium.org/blog/?p=1032
Uz ovo bih napomenuo da je potrebno instalirati i pakete xulrunner-2.0 , libmozjs4d , no svi se mogu naći ovdje:
http://mozilla.debian.net/packages/
Računalo je novije i nisam očekivao nikakvu zamjetnu razliku u brzini otvaranja web stranica, niti pokretanja, ali bar što se ovog prvog tiče, beta 4 je brža.
Zgodan dodatak je "pita" u tabu kad se otvara neka web stranica - tj pojavi se ikona nalik na pitu (sat, kako želite) - koja se popunjava dok se web ne učit, recimo da služi kao status koliko je učitano zapravo web stranice. Osim toga zasad nema addona za mouse gesture što me malo smeta, al ovo je ipak beta
http://glandium.org/blog/?p=1032
Kod: Označi sve
Install xulrunner-1.9.2,
Download the iceweasel package (don’t install),
Run the following command: dpkg-deb -x iceweasel_4.0b1-0_*.deb /some/directory,
Create a necessary symbolic link: ln -s /usr/lib/xulrunner-2.0 /some/directory/usr/lib.
http://mozilla.debian.net/packages/
Računalo je novije i nisam očekivao nikakvu zamjetnu razliku u brzini otvaranja web stranica, niti pokretanja, ali bar što se ovog prvog tiče, beta 4 je brža.
Ste primjetili da se dosta extensiona na chromiumu/chromeu sa sluzbene stranice nemoze instlirati nego da samo izbacuje gresku tipa:
The requested URL /crx/download/OgAAAG1NWqLzU0POqallT3OzT9XX0cHgqcJRWoXhh-mSsBHMhyZxsyEk0rRIcnRA4HmbLQp3L7z8H1lSz_N--B59xVsAxlKa5Z8x-Jem_Dvn0hHr3PpqsrP2tqJq/extension_1_1_7.crx was not found on this server.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Dangerous Lickz
- Kontakt:
Ja - Chrome
Brat - Firefox (iako znam i ja zaći u njega
)
Brat - Firefox (iako znam i ja zaći u njega
기분이 무료로 사용 리눅스 
Linux korisnik broj 518617!
Linux korisnik broj 518617!
- maChristian
Donedavno Chrome ali me mući što mi neće prikazati neke stranice poput Ubuntu Geeka pa sam ga stavio na stranu do daljnjega i prešao na Operu 10.60. Za sada sve uredu jedino se malo mući sa flashom, ali ništa strašno.
Linux distre su zakon. Nadje se ponesto za svakoga, zar ne.
-
Lutherus
Koristim Iron i nije loš
Koristim Google Chrome. Firefox sam koristio jako dugo dok mi nije počeo dizati živce. Dosta dugo se otvarao, a nekad se uopće nije otvorio, morao sam opet kliknuti na ikonu... Takav problem sam imao i na Winsima i sad na Ubuntu. Samo na Ubuntu je još gore, dugo se otvara i flash u FF-u je koma 
Na Chrome-u flash radi odlično, barem kod mene.
Koristio sam i Operu jedno kratko vrijeme ali nije mi "sjela". Odličan je to browser, slažem se, ali meni osobno se ne sviđa
Na Chrome-u flash radi odlično, barem kod mene.
Koristio sam i Operu jedno kratko vrijeme ali nije mi "sjela". Odličan je to browser, slažem se, ali meni osobno se ne sviđa