Microsoft gura vendore i korisnike na Mac i Linux!

Novosti iz Linux svijeta. Komentiranje vijesti s portala.

Moderator/ica: Moderatori/ce

redundant
Spol: M

Re: Microsoft gura vendore i korisnike na Mac i Linux!

Post Postao/la redundant »

stefan je napisao/la:ma... za Vistu su skoro svi korisnci skuzili d je sranje... valjda ce i sad. ako je :)
jesu, i bila je drek pa je ipak imala 15 - 20% OS tržišta u svoje vrijeme,ako ne i više...
Nije ni to pomoglo da se linux popularizira...

A ovaj novi je vindovs je još šareniji, još bolji, još brži, znaš kako je super ima velike ikone ovo-ono ...
retsam

Post Postao/la retsam »

juzer je napisao/la:
stefan je napisao/la:ma... za Vistu su skoro svi korisnci skuzili d je sranje... valjda ce i sad. ako je :)
jesu, i bila je drek pa je ipak imala 15 - 20% OS tržišta u svoje vrijeme,ako ne i više...
Nije ni to pomoglo da se linux popularizira...

A ovaj novi je vindovs je još šareniji, još bolji, još brži, znaš kako je super ima velike ikone ovo-ono ...
Windows je Vista bila nestabilna i podosta bugovita, muđutim kasnije su ti propusti izpravljeni u Windows 7 (koji je de facto mogao biti i jedan veći Service Pack), ali nije mienjala čitavu paradigmu i praksu korištenja, ona je i dalje zadržavala alatnu traku sa "Start" izbornikom, nije imala zbunjujuće (nekad zvano) metro sučelje i bila je orientirana običnim koristnicima osobnih računala- ne dodirnicima i pametnim mobitelima, dakle klasično, stilizirano Windows sučelje. Dok W8 (barem što je vidljivo iz RC izdanja) je čušpajz svgea i svačega, malo je za osobna računala, malo za dodirnike, čovjek ima osjećaj kad ga koristi da su se oni vodili izključivo time da prenatpaju OS i prilagode ga za dodirnike i da još ostane uporabljiv i za osobna računala, bez ikakve ideje i u maniri trogodišnjeg djeteta kad slaže lego kocke, smatram da je produktivnije koristiti W95 nego W8.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

iskreno me jako čudi MS-ovo metro sučelje jer mi djeluje malo previše riskantno za njih, plus činjenica da se njihovo sučelje nije zapravo mijenjalo od win 95 do sada.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

shrike je napisao/la:iskreno me jako čudi MS-ovo metro sučelje jer mi djeluje malo previše riskantno za njih, plus činjenica da se njihovo sučelje nije zapravo mijenjalo od win 95 do sada.
:thumbs
Slažem se, to je strašan iskorak za MS i vrlo riskantan potez. Izgled i logika korištenja windowsa je sinonim klasičnog desktopa. Takva kontroverza bi puno lakše prošla u Linux svijetu. Uvjeren sam da bi bilo manje prašine kad bi se objavila dva slična, ali odvojena izdanja - Win8 za desktop i tzv. Metro za tablet tržište
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
zole052

Post Postao/la zole052 »

shrike je napisao/la:iskreno me jako čudi MS-ovo metro sučelje jer mi djeluje malo previše riskantno za njih, plus činjenica da se njihovo sučelje nije zapravo mijenjalo od win 95 do sada.
ja mislim da si to mogu priustiti pogotovo nakon dobre sedmice... da su to nakon viste napravili onda ne bi bilo dobro za njih :)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

zole052 je napisao/la:
ja mislim da si to mogu priustiti pogotovo nakon dobre sedmice... da su to nakon viste napravili onda ne bi bilo dobro za njih :)
Slažem se zole :thumbs
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Ja mislim da je to posljedica toga sto je prije dvije tri godine izgledalo da je era desktop PC-a gotova i da ce zavladati tableti.
MS je tada morao imati OS za tablete i krenuli su u intenzivan razvoj OS-a koji je bio prilagodjen prvenstveno tabletima. Da ne izgube trziste.
U medjuvremenu se ta prica ispuhala i vidi se da cemo i dalje trebati PC-e za ozbiljan rad i zabavu.
Medjutim, u medjuvremenu je doslo do spektakularnog flopa s Windows Phone Sedmicom i MS je sada formirani de facto tablet OS poceo forsirati radi stvaranja veceg udjela na smartphone trzistu koje nosi sve veci profit.
Tako da je kombinacija ova dva dogadjaja dovela do Windows Osmice ovakve kakva je.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Možda računaju sa time da će metro biti propast kao Vista (jer u principu im je uvije svaki drugi bio dobar/popularan, pa kada se ljudi prilagode na metro sučelje, iduće koje izađe sa manjim promjenama će biti veliki hit i slavljen kao 7 u odnosu na vistu. Osobno mi je win7 dosta kretenoidan, prvenstveno što je instalacija na disku grozomornih 20 GB ... uopće mi nije jasno što je sve na tome nakrcano.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

shrike je napisao/la: prvenstveno što je instalacija na disku grozomornih 20 GB ... uopće mi nije jasno što je sve na tome nakrcano.
Bloatware. ;)

Moje je pak mišljenje da će M$ sve teže pratiti nagle promjene trendova u IT industriji prvenstveno zbog svoje glomaznosti i tromosti. To postaje veća boljka svim velikim korporacijama. Ne može se brzo odgovarati na zahtjeve trendova, osim ako niste trand-setter(!) kao što je Apple. M$ nikada nije bio trend-setter, a po ovim sadašnjim potezima ispada da to upravo sada želi biti.

EDIT:
Da se nadovežem na samoga sebe.
Da bi bio trend-setter moraš znati nešto izmisliti i to progurati javnosti.
M$ ne zna ništa bitno izmisliti ali zna progurati javnosti
FLOSS zajednica pak zna štošta izmisliti, ali ne zna ništa progurati u javnosti
Apple zna kako prisvojiti tuđe izmišljotine i to progurati u javnosti.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Windows 8 Tells Microsoft About Everything You Install, Not Very Securely
http://log.nadim.cc/?p=78
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Odgovori