Why Windows sucks?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Why Windows sucks?
Postaviš isti Workgroup, bolje postavit mreža da je kućna jer je više toga otvoreno. I onda još pod postavkama ima poštelavanja sitnog
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
- PunkBastard
- Spol: M
evo jedna stvar koja mi je pala na pamet i dobar je odgovor na pitanje iz naslova teme: ako neki uredjaj nije podrzan na windowsima, nije ga moguce koristiti, ili je uzasno ograniceno, dok s druge strane na linuxu radi sve, recimo imao sam slucaj sa jednom wifi antenom (D-Link DWA-127) koja sluzbeno ne podrzava linux i ne postoji vlasnicki driver za nju, a ipak sam je uz malo muke uspio natjerati da radi na linuxu, tocnije na Debianu 6, kernel 3.2, instaliran wireless-tools i to je to, bez problema hvata wifi, mjenja kanale uz malo truda, monitor mod radi, i eto
edit: i time zakljucujemo da je na windowsima pojednostavljeno samo ono osnovno "klik vamo, klik tamo" dok je na linuxu pojednostavljeno ovo "dublje" u sustavu
edit: i time zakljucujemo da je na windowsima pojednostavljeno samo ono osnovno "klik vamo, klik tamo" dok je na linuxu pojednostavljeno ovo "dublje" u sustavu
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
- kova-ng
Sori što malo skrećem s teme, ali odakle ti 3.2 kernel na Debianu 6 (Squeeze)?
Osim ako si ga sam skompaljirao, jer na debian 6-ici je 2.6.32 kernel.
3.2 kernel je na trenutnom debianu testingu i ta verzija kernela će bit na Debianu 7 (Wheezy)
3.2 kernel je na trenutnom debianu testingu i ta verzija kernela će bit na Debianu 7 (Wheezy)
People say nothing is impossible. But I do nothing every day.
- PunkBastard
evo: ova stranica mi je pomogla, dodao sam repozitorij i skinuo kernel koji je za wheezy, al radi i na squeeze-u normalno, bar ja nisam primjetio nikakve anomalije i nepravilnostikova-ng je napisao/la:Sori što malo skrećem s teme, ali odakle ti 3.2 kernel na Debianu 6 (Squeeze)?
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
MS zeli da svatko moze sam instalirati sustav i da sve to ide click, click. Na tome rade. Sa danasnjim OS-om to je tako (
). Vecini ljudi instalacija kakava je trenutno to odgovara i ne smeta ima jer ne primjecuju da pol drivera fali ili ne radi kako treba, a oni koji nesto primjete misle da tako to mora bit. Pa evo Vl@do ce vam reci tj. koliko je vec puta rekao za svoje kolege na poslu.
MS-ova primarna ciljana grupa su klasicni Facebook useri*, a to je vecina korisnika. Upravo zbog toga Windows 8 ce biti uspjesan.
Koliko god vi sad pljuvali i ovdje i dosta drugih ljudi drugdje, vi ste za Microsoft samo malen zanemariv postotak korisnika za koje nisu uspjeli napraviti OS kakav vam treba.
*Facebook user:
Korisnik koji racunalo primarno koristi za pristup Facebooku, malo gleda filmove/slusa muziku na Youtubeu, prebaci slike s mobitela koje objavi na Facebooku, U extremno rijetkim situacijama napise koji document u Wordu. Vecinu vremena provodi/ima otvoren Facebook. Vazno da mu sve lijepo izgleda, boli ga briga kako racunalo/OS/program radi.
MS-ova primarna ciljana grupa su klasicni Facebook useri*, a to je vecina korisnika. Upravo zbog toga Windows 8 ce biti uspjesan.
Koliko god vi sad pljuvali i ovdje i dosta drugih ljudi drugdje, vi ste za Microsoft samo malen zanemariv postotak korisnika za koje nisu uspjeli napraviti OS kakav vam treba.
*Facebook user:
Korisnik koji racunalo primarno koristi za pristup Facebooku, malo gleda filmove/slusa muziku na Youtubeu, prebaci slike s mobitela koje objavi na Facebooku, U extremno rijetkim situacijama napise koji document u Wordu. Vecinu vremena provodi/ima otvoren Facebook. Vazno da mu sve lijepo izgleda, boli ga briga kako racunalo/OS/program radi.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Znate što je (po mojem mišljenju) najeveći nedostatak windowsa? Činjenica da nemaš ctrl+alt+f1. Ovo postane jako, jako, jako zgodno ako nešto prestane raditi sa grafikom. akođer, windows za razliku od linuxa (barem debiana) ne prikazuje boot poruke, pa ako nešto krepa tokom boota nemaš pojma na čemu je zastalo ili usporilo.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- DoDo
Na Windowsima mozes ukljuciti prikaz boot poruka prilikom bootanja. Prilikom bootanja u safe mode to je po defaultu ukljuceno (bar je bilo prije Win7). Ctrl+Alt+F1 definitivno fali!shrike je napisao/la:Znate što je (po mojem mišljenju) najeveći nedostatak windowsa? Činjenica da nemaš ctrl+alt+f1. Ovo postane jako, jako, jako zgodno ako nešto prestane raditi sa grafikom. akođer, windows za razliku od linuxa (barem debiana) ne prikazuje boot poruke, pa ako nešto krepa tokom boota nemaš pojma na čemu je zastalo ili usporilo.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
Radi i na Win 7
Upravo isprobavam Windows 8 - iako je Metro odvratan i neintuitivan, moram priznati da je brz (2GB RAM-a, neki AMD procesor). Instalacija je bila lagana, jedina moja zamjerka oko nje je bila to što prilikom "naprednog" particioniranja nema opcije za resizeati particiju. Sav hardver je uredno prepoznat, spojen sam na WiFi - veliki napredak u odnosu na onu verziju (aka Vistu).
Windows 98 bi bio napredak u odnosu na Vistu 
A aplikacije, gase li se same ili ih moraš u Task Manageru gasit? Je li još uvijek potreban live account za logiranje?
Ja sam probao onu prvu verziju koju su javno izbacili, mislim da se bila Technical Preview ili tako nešto.
A aplikacije, gase li se same ili ih moraš u Task Manageru gasit? Je li još uvijek potreban live account za logiranje?
Ja sam probao onu prvu verziju koju su javno izbacili, mislim da se bila Technical Preview ili tako nešto.