openSUSE 11.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
ecvis17
Spol: m

Re: openSUSE 11.2

Post Postao/la ecvis17 »

Stavio sam no koliko vidim vlc plugin je baziran na mplayer plugin-u!?
Takodjer ... barem meni, onako kako sam uspio ja podesiti je vlc (koji je btw na svim OS-ovima ukljucujuci MacOSX, XP, Ubuntu, najaci i gotovo jedini player koji trebam) je na SUSE-u prepolovljen.
Tj nece nist da playa osim audio CD-a :misli dok mi SMPlayer sve sto sam probao playa (osim audio CD-a) :misli .
A bome sam se nainstaliravao codeca za oba.
To me nekako zbunjuje kod SUSE-a sto treba sve te codece bit by bit instaliravati dok kod ubuntu-a recimo kad stavis vlc on dodje bundled sa gomilom codeca! Sto znacajno pojednostavljuje cijelu stvar!

Dali se kod instalacije SUSE-a sa DVD-a recimo dobije vise toga na njemu ... npr codeci i to? Jer sam ja instalirao sa Live-CD-a. Pa se pitam ima li neka verzija suse-a ... malo customizirana ili im je to neka filozofije da dobis bazicne stvari pa si sam stavljas sto trebas?

bok ljudi
Debian 10, Windows 10, MacOS
iv@n
Site Admin
Spol: M
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

ecvis17 je napisao/la:Dali se kod instalacije SUSE-a sa DVD-a recimo dobije vise toga na njemu ...
Naravno, posve druga priča. LiveCD je više za "isprobati"....
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
ecvis17

Post Postao/la ecvis17 »

iv@n je napisao/la:
ecvis17 je napisao/la:Dali se kod instalacije SUSE-a sa DVD-a recimo dobije vise toga na njemu ...
Naravno, posve druga priča. LiveCD je više za "isprobati"....
Dakle predpostavljam da preporučaš da nakon ove muke i halabuke oko instaliravanja koječega ipak stavim DVD preko toga? :misli
Jer spontano mi se prilično sviđa suse više od ubuntu-a no rado bih da imam više. :)
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

Uopće ne vidim razlog za instalaciju preko LiveCD-a, posebice ako misliš da ti openSUSE bude primarni sistem.
ecvis17

Post Postao/la ecvis17 »

iv@n je napisao/la:Uopće ne vidim razlog za instalaciju preko LiveCD-a, posebice ako misliš da ti openSUSE bude primarni sistem.

Hm ... može malo pojašnjenje?
Jer suse je trenutno nesto sto testiram ... utoliko mogu se igrati s njime (nije jedini pa ni osnovni sistem koji korsitim). E sad ako ne dobivam ovom instalacijom da DVD-a nista ... tj ako gubim time nesto onda necu to ciniti ... no sto je tih cca 3gb extra sto se dobije na DVD-u ... valjda nije bezveze to stavljeno ... ili je? :?

Ono kako da kazem ... zelen sam sa linuxima ... i tražim si "moju distru" a eto tokom ovog i sljdeceg mjeseca imam nesto vise vremana za istrazivanje. Tak kava
ecvis17

Post Postao/la ecvis17 »

Hm, evo napokon adekvatno rijesenje!
Vlc je isporoban (firefox plugin) i bolji je od MPlayerplug-in jer se ovaj posljednji smrzava samo tako. No oba ti dodju na isto jer nemas opciju za pauziranje videa za razilku od mplayerplug-in koji ima tipke no ako ih kliknes samo se zbloka ili ne reagira (osim extremno malih videa). Vlc se ne zbloka no nema tipke za pauzu.

No procackao sam i naisao na kmplayer konqueror plugin koji radi izvrsno ... zapravo tocno to sto mi treba.
Dakle radi normalno ... pauzira normalno. ja zadovoljan. E sad jos da je i browser dobar koliko i plugin bio bih jos sretniji. :?

Eto pa ako kome zatreba
zole052

Post Postao/la zole052 »

ecvis17 je napisao/la:Hm, evo napokon adekvatno rijesenje!
Vlc je isporoban (firefox plugin) i bolji je od MPlayerplug-in jer se ovaj posljednji smrzava samo tako. No oba ti dodju na isto jer nemas opciju za pauziranje videa za razilku od mplayerplug-in koji ima tipke no ako ih kliknes samo se zbloka ili ne reagira (osim extremno malih videa). Vlc se ne zbloka no nema tipke za pauzu.

No procackao sam i naisao na kmplayer konqueror plugin koji radi izvrsno ... zapravo tocno to sto mi treba.
Dakle radi normalno ... pauzira normalno. ja zadovoljan. E sad jos da je i browser dobar koliko i plugin bio bih jos sretniji. :?

Eto pa ako kome zatreba
Ajde pokazi nam sta ti to ne radi... daj link.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
ecvis17

Post Postao/la ecvis17 »

zole052 je napisao/la:Ajde pokazi nam sta ti to ne radi... daj link.
Evo odi na lynda.com tutoriale i klikni na nesto. Onda klikni na pauzu paopet nastavi play ... i ako ti radi ... onda me plz uputi gdje grijesim, i kak da namjestim da mi radi u ff.
zole052

Post Postao/la zole052 »

Na to sam i mislio. E sada neznam u cemu je problem na suseu ali meni radi savrseno i pauziranje i premotavanje pa opet pauziranje, nema sanse da se nesto pokvari a i nije prvi put da sam gledao filmic tako i nikada problema. Mint KDE je u pitanju kod mene.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

openSUSE 11.2 na putu prema finalnoj verziji – dostupna release candidate verzija! http://bit.ly/irfqo
Odgovori