linux certifikati

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
pingu

Re: linux certifikati

Post Postao/la pingu »

shrike, imaš zanimljiv američki optimistički pristup na gledanje stvari i to je u redu.
shrike je napisao/la:Zapravo, novac i je mjerilo pameti. Idiot nemože zaraditi 50 miliona ni da ih ukrade. Trba biti pametan da ukradeš 50 miliona i prođeš nekažnjeno. Treba biti voma pametan pa zaraditi 50 miliona legalno.
Može, fudbaler. :D U US of A bez obzira koliko su tamo kriminalci stekli početni kapital ili su ga doveli sa Starog kontinenta, nisu bili kao naši seljoberi, nego su taj novac pametno ulagali.
Inače, bogaćenje se stvara na tuđoj nesreći i izrabljivanju, u večini slučaja. Valjda ti je poznat pojam imperijalizam, eksploatacija i kolonizacija. Neki govore, kako oni, koji sada zarađuju milijune, da bi ponovo zaradili milijune kada bi krenuli od nule. I to može biti donekle točno. A treba imati malo sreće, kakvu je imao Bill Gates, jer teško da bi netko mogao oženiti danas IBM kao on. Zanimljivo, kakvi su to bili debili u rukovodstvu IBM-a, a trebali bi biti kao neki "trust mozgova".
Hoće netko od naših hohštaplera možda uložiti u neki projekt, koji neće odmah donijeti plodove, nego za nekih desetak godina?
Volio bih, kada bi Hrvatska napravila svoju Silicijsku dolinu. Jer se znanje i znanost, dugoroćno isplate i tu leži moć i bogatstvo države. Ne u izgradnji zlatnih WC-a, shopping molova i arena. Samo to ne donosi brzi profit u kratkom vremenu za ulagače, a to je kod naše bande najbitnije.
Može li se kod nas napraviti google? Mislim, imate dobar algoritam, pa će neki "anđel" u vas uložiti novce.
Only in America.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

ne kuzim zasto mislis da je netko pa i gates ozenio ibm?
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
pingu

Post Postao/la pingu »

glaskoncILLa je napisao/la:ne kuzim zasto mislis da je netko pa i gates ozenio ibm?
Nije ti poznata priča OS/2 - Windows ? :D
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

pa generalno je, ali ne kuzim neki veci zajeb koji je tu gates napravip prema ibm-u, microsoft je radio i na razvoju os-2 i normalno je da dobiju i neku pinku od prodaje.. ili sam propustio neki detalj?
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
pingu

Post Postao/la pingu »

glaskoncILLa je napisao/la:pa generalno je, ali ne kuzim neki veci zajeb koji je tu gates napravip prema ibm-u, microsoft je radio i na razvoju os-2 i normalno je da dobiju i neku pinku od prodaje.. ili sam propustio neki detalj?
Zapravo krivo sam rekao. Početak je vezan uz fantomski MS-DOS kojeg u tom trenutku, novosnovani Microsoft nije imao a imali su svoj BASIC. Bill je sa jedne strane bio korektan i pošten. IBM-u je predložio da kontaktiraju Gary Kildalla iz Digital Researcha koji su imali CP/M. Igrom slučaja, Kildall nije pristao na NDA sa IBM-om, a bio je baja u to vrijeme. Onda je Bill dobio priliku. Ali nije imao OS. Nego je iskoristio Tim Patersona iz Seattle Computer Productsa da mu proda QDOS (reverzno razvijen prema specifikacijama CP/M-a ali dovoljno različit da izbjegne tužbu DR-a) za 50 000$. Treba uzeti u obzir da je tržište kompjutera još bilo u povojima i njime su se bavili entuzijasti, i nitko nije mogao prognozirati njegovu budućnost, pogotovo ne umišljene Big Blue glavonje.
Tako je Bill ušao u deal sa IBM-om ali nije prenio vlasnička prava na OS, IBM-u. IBM je smatrao da hardware donosi profit, i tu su se preračunali. Ostalo je povijest.

Pirates of silicon valley - Part 6
Zadnja izmjena: pingu, dana/u 15 lis 2009, 09:51, ukupno mijenjano 1 put.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

jjj je napisao/la: Zbilja? Dakle dileri kokainom su geniji, samo im je studiranje mrsko? Ne treba biti pametan da prođeš nekažnjeno, treba samo imati jedan osnovni uvid u ljude - naime, može ih se kupiti. Mislim da je i ispodprosječno inteligentnima to jasno.
Da, dileri kokainom i ekipa u njihovoj klasi obično ima IQ na razini MENSA-e i znanja na razini Mirka Miočića. Potkupiti .... nije stvar jedino u potkupljivanju, previše pojednostavljeno gledaš na stvari.

jjj je napisao/la: Dogodilo se i megabogatima, pa zašto onda ne tebi ili meni? Osim toga, ako možeš biti zadovoljan malim profitom, onda valjda možeš biti zadovoljan s malom plaćom?
Mali profit daje potencijal da se poveća. mali profit + mali profit + mali profit +...+mali profit= veliki profit.
jjj je napisao/la: U jednom kasnijem postu spominješ neke jako skupe aute. Meni je to smiješna opsesija - imati skupi auto.
Aute spominjem jer ih ljudi najčešće jako vole.
jjj je napisao/la: U redu, kasnije kažeš da novac nije primarni cilj već neka podloga za baviti se čime želiš. Pitanje: što ako se već bavim čime želim? Na kraju, ako tvoja izložena-kao-fikcionalna ideja nekad zaživi, ni ja nemam problem s time da učim štogod već treba :)
Iznimno malen broj ljudi se bavi onime čime se želi baviti i radi ono što je željela raditi. Uostalom, tko je rekao da zapošljavam rofl rofl rofl ?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
The Acacia Strain
Spol: M

Post Postao/la The Acacia Strain »

pa sam si rekao da nikad ne bi zaposlio prosječne programere koji bi radili sa 6000 kn već neke za 50000 kn... to je onaj dio kamo se barem ja smijao..
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
pingu

Post Postao/la pingu »

shrike je napisao/la:
jjj je napisao/la: Zbilja? Dakle dileri kokainom su geniji, samo im je studiranje mrsko? Ne treba biti pametan da prođeš nekažnjeno, treba samo imati jedan osnovni uvid u ljude - naime, može ih se kupiti. Mislim da je i ispodprosječno inteligentnima to jasno.
Da, dileri kokainom i ekipa u njihovoj klasi obično ima IQ na razini MENSA-e i znanja na razini Mirka Miočića. Potkupiti .... nije stvar jedino u potkupljivanju, previše pojednostavljeno gledaš na stvari.
Dakle, sociopati, patokracija, partitokracija, oligarhija. Kada takvi dobe političku vlast, naprave zakone koji štite kriminal (sorry ali zastara), usput ih štiti diplomatski imunitet i ostali imuniteti. Dobiješ ovo, što se događa u RH ali i u svijetu. Za poklanjanje kruha 30 000 kuna kazne, za ubojstvo u prometu, uvjetna kazna.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

pingu je napisao/la: Inače, bogaćenje se stvara na tuđoj nesreći i izrabljivanju, u večini slučaja. Valjda ti je poznat pojam imperijalizam, eksploatacija i kolonizacija. Neki govore, kako oni, koji sada zarađuju milijune, da bi ponovo zaradili milijune kada bi krenuli od nule. I to može biti donekle točno.
Neka bogaćenja se stvaraju na tuđoj nesreći, ne sva. No pitaj se ovo: tko kupuje proizvode stvorene na izrabljivanju drugih? I jasi li i ti isto toliko izrabio te ljude jer si kupio prozivod stvoren od de facto ropske snage? Tko je tu gori? LIcemjer koji kupuje proizvode od ropske snage dok se buni protiv ropstva, ili tip koji ima robove?

pingu je napisao/la: Hoće netko od naših hohštaplera možda uložiti u neki projekt, koji neće odmah donijeti plodove, nego za nekih desetak godina?
Zapravo, ja sam mislio stvoriti razvojni institut za nanotehnologiju, za što je potrebno para.
pingu je napisao/la: Može li se kod nas napraviti google? Mislim, imate dobar algoritam, pa će neki "anđel" u vas uložiti novce.
Only in America.
Uoči kako je google na internetu, i nije zapravo uopće bitno gdje se nalaziš fizički. Ako tko ima dobru ideju može jednako lako biti konkurent googleu iz hrvatske, kao i iz SAD-a. Ono o čemu ja pričam jest to da ekipa u HR ili nema znanja ni sposobnosti za tako nešto ili ako ima ide van. Problem je da u hrvatskoj šefovi ne žele i ne toleriraju pametne zaposlenike.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

pingu je napisao/la: Dakle, sociopati, patokracija, partitokracija, oligarhija. Kada takvi dobe političku vlast, naprave zakone koji štite kriminal (sorry ali zastara), usput ih štiti diplomatski imunitet i ostali imuniteti. Dobiješ ovo, što se događa u RH ali i u svijetu. Za poklanjanje kruha 30 000 kuna kazne, za ubojstvo u prometu, uvjetna kazna.
Sami smo izabrali ovu vlasti iako smo svi jako, jako, jako dobro znal ikakvi su i što su. Nemojte me krivo shvatiti, SDP je jednako nepsosoban i korumpiran kao i HDZ, kao u ostalom i svi ostali.
Slažem se da su zakoni katastrofa i da je puno ljudi zaslužilo brutalne kazne. Evo mog prijedloga za smanjenje ubojstava u prometu (i općenito) i krađa iz državnih firmi i slično:

Ubojici i njegovim roditeljima, ženi, djeci i familiji se oduzme sva pokretnina i nekretnina, svi novci sa svih računa i svi se oni osim ubojce izbace iz zemlje i oduzme im se državljanstvo. Ubojca je osuđen na teški fizički rad ručnog mješanja betona, tucanja kamenja i trčanja u uvećanom kotaču za hrčke do vlastite smrti. Njegova patnja se produljava maksimalno.
Alternativna kazna je, nakon određenog perioda mučenja, smrt i korištenje njegovih organa za transplantacije.

Sve to javno obznanit ljudima da dobe kristalno jasnu sliku što će se dogoditi ako daju djeci nove jake aute da se vidi ko je faca.
Odgovori