Pa, zapravo, nije ni pitanje, a ni općenito. Naslov posta je loše odabran, a i silne rasprave su manje-više off-topične. Prvi post je linkao sajt na kojem pokušavaju odgovoriti koji jezik odabrati u smislu koji jezik idući naučiti, ovisno o osobnim potrebama/preferencijama.fakin je napisao/la:pitanje je općenito.
trebalo bi glasiti koji jezik za što?
Prisjećajući se svih freelance sajtova i oglasa koje na njima prođoh nedavno, moram primjetiti da si izostavio dva najpopularnija - PHP i Javascript.koliko sam vidio na zapadu se najčešće koristi: java, .net, c++, ruby, python, perl.
Ni Scala ni Java nisu funkcionalni jezici? S time da prva nije čisti (ie, multi-paradigm), a Java nije uopće. Iako, moguće da sam pogrešno parsirao ovaj dio, izvinjavam se unaprijed ako jesam.jedini koji je dosta tražen je scala uz javu.
Zagovornici Haskella će bezuvjetno reći da, a ja bih rekao da se isplati ako voliš učiti nove stvari. Plus, ljudi koji ga nauče se obično zaklinju da su postali bolji programeri zbog toga, čak i ako nastave raditi u nekom jeziku kojeg su prije koristili. Vjerojatno nije isplativo u $valuti.da li se isplati učiti haskell jer je jako interesantan jezik?