TheArchitect je napisao/la:
Maliciozan kod može se napisati za bilo koji OS ali ako korisnik nije glup na Linuxu mu taj kod ne može ništa,dok kod Windowsa se takvi kodovi mogu ubaciti u sustav i bez da je korisnik glup pri korištenju.
ne bih se u potpunosti slozio, moja instalacija xp-a na poslu nema nijedan virus, a ziva je vise od 3 godine, to je prvenstveno zato jer nisam "glup" plus nesto srece.
sa druge strane, pouzdano znam za mnoge linux masine koje su zauzete, a odrzavali su ih ljudi koji nisu "glupi" .
tako da ostajem na tome da nista nije 100% sigurno, a da je nedostatak virusa za linux najvise sreca u okolnosti da se koristi alternativni os.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
I ja sam siguran kad bi linux bio primaran OS na desktopu, da bi virusa i trojanaca bilo kao blata usprkos boljoj sigurnosti samog sustava. Eto, tih famoznih 1% ima i svoje prednosti
drone je napisao/la:I ja sam siguran kad bi linux bio primaran OS na desktopu, da bi virusa i trojanaca bilo kao blata usprkos boljoj sigurnosti samog sustava. Eto, tih famoznih 1% ima i svoje prednosti
Još čekam da mi netko pokaže dokaze da je moguće napisati virus za Linux koji se ubaci u sustav bez da mu je to dozvolila glupost korisnika
zasto se virus ne bi spustio iskoristavajuci neki od sigurnosnih propusta koje je cak lakse detektrirati jer imas puni uvid u kod, a najpopularnije distre su ujedno i najmanje testirane?
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
drone je napisao/la:I ja sam siguran kad bi linux bio primaran OS na desktopu, da bi virusa i trojanaca bilo kao blata usprkos boljoj sigurnosti samog sustava. Eto, tih famoznih 1% ima i svoje prednosti
Znam nekolicinu Mac korisnika i niti jedan od njih nema problema sa virusima niti ima antivirusne programe - ZAŠTO??!!
Mac OS je ubiti unix. Rađen je na Darwinu koj je BSD pa OS-X ima BSD kernel.
Da oni dobe virus je jednako kao i da openBSDovac dobi virus.No ipak mi je draži Debian na quicksilveru
Znam nekolicinu Mac korisnika i niti jedan od njih nema problema sa virusima niti ima antivirusne programe - ZAŠTO??!!