Zasto ste uopce presli na Gnu/Linux???

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
max360se
Spol: M

Re: Zasto ste uopce presli na Gnu/Linux???

Post Postao/la max360se »

Nema problema :thumbs
Procitaj si key bindings i nakon sto ih nekoliko puta upotrijebis biti ce ti jasno. Oni mouse nisu ti potrebni (awesome je radjen da ti primarno radis preko tipkovnice)
http://awesome.naquadah.org/doc/manpages/awesome.1.html
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Ali_

Post Postao/la Ali_ »

ah ... zašto ?

pa ... volim da se patim ... :D
jer kad uspijem nesta skontati sam kako kaze Vl@do na tamo drugoj temi , osjecaj je neprocjenjiv ... :thumbs
dadob

Post Postao/la dadob »

Presao jer mi je Windows isao na nerve..dobio sam laptop sa predinstaliranom Vistom, pa ubrzo sebi instalira 7-cu, pa nakon sto mi se pojavilo Windows is not Genuine, predjem na XP, pa se opet vratim na 7-cu, pa antivirus programi, jednostavno vrtio sam se u krug i bio jako nezadovoljan! Onda jednog dana sjetim se da postoji Linux i nakon dan-dva informisanja shvatim da je to ono sto zelim, i bez da sam pravio dual boot, izvrsim clean instalaciju Ubuntu-a, sad vec ne znam da li je bio 10.04 ili 10.10, i rijesim sve svoje probleme..nakon vise od godinu i po dana koriscenja nije mi padalo na pamet da se ponovo vratim korak u nazad! Sretan i zadovoljan kao nikada..
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Prešao sam na Linux jer je: stabilniji, brži, besplatan, običnom meni upotrebljiv, mogu ga sam instalirati, simpatičan je, svi prateći programi su tu i ne moram ih downloadati sa kojekakvih stranica, ne moram ih krekirati, hakirati, krasti, kupovati, ima veliki izbor distribucija, i sučelja unutar distribucija, potaknuo me na razmišljanje, učenje, istraživanje, postajem kreativniji, učinkovitiji, bolji, brži, zdraviji zahvaljujući Linuxu. U zajednici se nalaze divni ljudi koje upoznajem i družim se s njima. Zajednica nije ni stranka ni klub ni razred ni poduzeće. Ne plača se članarina, porez, ništa se ne plača. Tehničku podršku imam 24 sata na dan 7 dana u tjednu i to besplatno. Ja sam servis za svoje računalo, admin, sistem inženjer i sve što nikada nisam bio. I pjesnik sam samouki i poeta. Mogao bih ja još ali moram i druge postove malo pročitati....
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Vl@do je napisao/la:Prešao sam na Linux jer je: stabilniji, brži, besplatan, običnom meni upotrebljiv, mogu ga sam instalirati, simpatičan je, svi prateći programi su tu i ne moram ih downloadati sa kojekakvih stranica, ne moram ih krekirati, hakirati, krasti, kupovati, ima veliki izbor distribucija, i sučelja unutar distribucija, potaknuo me na razmišljanje, učenje, istraživanje, postajem kreativniji, učinkovitiji, bolji, brži, zdraviji zahvaljujući Linuxu. U zajednici se nalaze divni ljudi koje upoznajem i družim se s njima. Zajednica nije ni stranka ni klub ni razred ni poduzeće. Ne plača se članarina, porez, ništa se ne plača. Tehničku podršku imam 24 sata na dan 7 dana u tjednu i to besplatno. Ja sam servis za svoje računalo, admin, sistem inženjer i sve što nikada nisam bio. I pjesnik sam samouki i poeta. Mogao bih ja još ali moram i druge postove malo pročitati....
::bravo
Mislim da bi trebalo napraviti kratki promotivni materijal koji bi sadržavao ovakve komentare.
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Nema problema, samo nisam baš neki designer a možda i to postanem zahvaljujući Linuxu. ;)
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

::bravo ::bravo ::bravo
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

max360se je napisao/la:
Suko je napisao/la:Kupio komp s Linuxom prije par godina.
Shvatio koliko su Windowsi smece.
I ostao na Linuxu.
I sad si Admin na LZS :mrgreen:
:D
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

Zašto sam prešao na Linux?
Zaželio sam se promjene!!

Dear Windows, my former friend, it was an epic journey.
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Alfa verzija literalno-promotivnog materijala!
http://dl.dropbox.com/u/8542767/lzs_mod ... quotes.pdf

Latex rules! :komp
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Odgovori