LMDE i Debian, korak do sna

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
rudar
Spol: M

Re: LMDE i Debian, korak do sna

Post Postao/la rudar »

TRZALICA je napisao/la: Znači preko Update Managera kako treba update-a novi UP bez ikakvih pucanja ili tome slično?
Hvala vam na odgovorima i sorry što nisam prije odgovorio! :)
Da, mislim da je Update Manager najbolje rješenje, a preporučuje ga i ekipa sa službenog LMDE foruma. Ima, istina, nezadovoljnih, koji tvrde da nadogradnje presporo stižu i da LMDE treba češće osvježenje, ali onda se mogu promijeniti repozitoriji, kako sam već pisao. Debian, pak, je nešto drugo i slijedi druga pravila igre.
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Znači, update manager je najbolje riješenje. Hvala na savjetima!
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Sve više razmišljam o LMDE, gotovo pa sam odlučio o prelasku. Postojeći Mint 13 sam tako fino podesio da je to milina. :ljubav
Radi besprijekorno, imam hrpu skripti i tweakova na njemu da mi se ništa ne da novo instalirati. Najgore od svega je što nemam ni vremena. Taman kad sve dovedem u red u svježe instaliranom sustavu, podesim kako želim, fino se udomaćim i već za koji mjesec izađe nova verzija.
Odgovarala bi mi rolling distra, Debianova baza, stabilnost i česte nadogradnje. Glavni sustav mora uvijek biti stabilan i up-to-date, sve ostalo je za testiranje. Prema iskustvima konzumenata, LMDE ima sve to. Malo ga turiram u virtualci, troši rama ko upaljač! (cca 280 mb kad niš ne radi).
Odlučit ću uskoro.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
trzalica

da te pitam - koristiš li Nemo ili Nautilus u 13-ici? :)
zole052

Post Postao/la zole052 »

calisto053 je napisao/la: Odgovarala bi mi rolling distra, Debianova baza, stabilnost i česte nadogradnje. Glavni sustav mora uvijek biti stabilan i up-to-date, sve ostalo je za testiranje. Prema iskustvima konzumenata, LMDE ima sve to. Malo ga turiram u virtualci, troši rama ko upaljač! (cca 280 mb kad niš ne radi).
Odlučit ću uskoro.
pa paketi u debian testingu su vec malkice stari a u lmde-u su jos stariji, nije da su bas up to date :)

ali dobar je kao distra daleko od toga...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shicy

Post Postao/la shicy »

@calisto, ti si kao stvoren za Slackware current :)
zole052

Post Postao/la zole052 »

Shicy je napisao/la:@calisto, ti si kao stvoren za Slackware current :)
nije nikako... vidis da kaze
Najgore od svega je što nemam ni vremena.
;)
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shicy

Post Postao/la shicy »

ne znam, meni se čini da Slackware ima najbolji omjer stabilnosti i novog softvera...svi bitniji programi su na najnovijim verzijama, a sam sustav nevjerojatno stabilan ;)
trzalica

@Calisto053 - da li si probao instalirati MDM 1.2 (ovaj s podrškom za HTML teme) na LM13?
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Slacky mi je definitivno na budućoj to-do listi, ali mi je najgore što nemam vremena za igru ;)
Nije mi pretjerano važno da svi programi budu cuting edge; jedino što mi je stvarno važno je Firefox. Đavo će me kopat pa neću moć izdržat do većeg updatea, ali ću sam program lako skinut i sam instalirat.
S MDM-om se nisam puno bavio jer mi ni ne treba; iskučio sam sve login meneđere i prozore. Jedan sustav, jedan račun, jedan korisnik ;) Stvarno je predivan i odlično radi, možeš ga podešavat da te glava zaboli. Mint 15 donosi još više noviteta na tom planu - posebno mi se sviđa screensaver lock i login.
Na Mati koristim Caju (Nautilus fork). Nemo je fino dotjeran (jedino me nervira defaultna tema i ikone, draža mi je minty zelena boja). Prikaz lokacija u Side Paneu kao Places je dosta razmrdan, tako da je Tree view još i najbolji. Čini mi se da je i prikaz bookmarka negdje premješten, što definitivno nije cool. Ukratko, Nemo fino izgleda, ali mu možda fale neke stare funkcije (moj prvi dojam). Lako ja instaliram Caju (ionako sam na Mateu) ili još bolje SpaceFM ;)
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Odgovori