Linux i skype

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Max Bunker

Re: Linux i skype

Post Postao/la Max Bunker »

Naveo sam gore:
Evo npr danas sam probao xubuntu i lubuntu po naputku kolega odavde, i ni na jednom se iz live moda uopće nije pokretala instalacija skypea i codeca, tj stalno je prijavljival nekakve greške i prekidal instalciju, dok npr u live mintu to dela odprve.. imam procesor p4 EE 3 GHz i 2054 MB rama i live mint se učita u tridesetak sekundi dok je xubuntu i lubuntu to trajalo po par minuta ......
zole052
Spol: M

Post Postao/la zole052 »

tex.vileer je napisao/la:ne koristim mint xfce nego mint mate... ne kažem da je mint bolji nego da se meni osobno više sviđa jer puno toga radi out of box odma po instalaciji pa čak i u live modu prije instalacije... nisam neki stručnjak za to i bitno mi je da to sve radi i da vrijeme za računalom koristim za konkretan rad a ne za kojekakve radnje vezane uz operacijski sustav.
sve to instaliras jednim jedinim retkom u terminalu...
tex.vileer je napisao/la: Evo npr danas sam probao xubuntu i lubuntu po naputku kolega odavde, i ni na jednom se iz live moda uopće nije pokretala instalacija skypea i codeca, tj stalno je prijavljival nekakve greške i prekidal instalciju, dok npr u live mintu to dela odprve..
dok god ne kazes kakve su greske nego tako neodredjeno pricas ne mozemo ti pomoc
tex.vileer je napisao/la:Ima ko da mi kaj kaže u svezi particij ( primarna, logička, proširena, extended,,, pitam to zato jer možda sam tu pogiješio kaj mi nije linux na primarnoj pa možda zato ne povlači sve libove potrebne za skype..... samo nagađam...
nema to nikakve veze...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Max Bunker

Sad sam tek vidio post gosp Lutherusa. Najviše kvalitetnih članaka sam se ovdje načitao baš od tog gospodina, pa možda ako isti ima volje da pročita ovu moju temu od početka pa da mi ukaže na svoje viđenje problema, a ako nije problem da mi razjasnite sve o particijama, jer možda sam tu fulao jer mi je linux na extended....

-- nisam zapisivao greške jer mi je jedini cilj bio probati instalirati skype i vidjeti kako radi na tim distrama,,
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Zapravo taj problem je prisutan odkad je Microsoft preuzel Skype i greška je u neispravnoj xml datoteci zapravo u nedostatku odnosno nepoštivanju ( ili prepoštivanju ) standarda od strane Microsofta. Rad bi ti pomogel no Skype koristim 2 puta tjedno i imam samo jedan kontakt :mrgreen:
Max Bunker

Hvala na odgovoru. Tako nešto me i navodili sa online chat suporta od skypea,, A pomitiću se sa tim nedostacima jer ono kaj mi je najvažnije, videocall, dela dobro,,,, Možete mi malo kaj detaljnije o particijama,,,,, :D
Heisenberg

Post Postao/la Heisenberg »

tex.vileer je napisao/la:Hvala na odgovoru. Tako nešto me i navodili sa online chat suporta od skypea,, A pomitiću se sa tim nedostacima jer ono kaj mi je najvažnije, videocall, dela dobro,,,, Možete mi malo kaj detaljnije o particijama,,,,, :D
O particijama - http://wiki.open.hr/wiki/Sve_%C5%A1to_t ... #Particije
A ako zelis raspravu, otvori novi thread ili pogledaj ako vec ima postojeci :)
“Small shifts in your thinking, and small changes in your energy, can lead to massive alterations of your end result.”
Max Bunker

hvala na linku, pogledao sam .. ma na wikiju se za istu temu može naći više dijametralno suprotnih objašnjenja,, tako da ..... nije mi ovdje bila namjera otvarati temu o diskovima nego da mi neko rastumači da li sam ja kaj fulao jer mi je linux na extended pa mi možda zato ne povlači neke libove ili kaj bi već trebao da bi skype radio u svojoj punoj funkciji ..... danas mi je došao još jedan mail od njihovog suporta jer sam prijavio problem i microsoftu i skypeu pa si je neko dal malo više truda ( znam po tome što su detaljno odgovorili uz citate na svako moje pitanje iz svih mojih mailova a citiran mi je i razgovor sa online suportom) ,, Konkretno, neznaju rješenje ali znaju uzrok problema, a to je da lokalna aplikacija ( na mom pc ) ne surađuje dobro sa njihovim serverskim klijentom.... ma šta to god značilo..hehheee.. :)
dupin

Post Postao/la dupin »

tex.vileer je napisao/la: nego da mi neko rastumači da li sam ja kaj fulao jer mi je linux na extended pa mi možda zato ne povlači neke libove ili kaj bi već trebao da bi skype radio u svojoj punoj funkciji ..... danas mi je došao još jedan mail od njihovog suporta jer sam prijavio problem i microsoftu i skypeu pa si je neko dal malo više truda ( znam po tome što su detaljno odgovorili uz citate na svako moje pitanje iz svih mojih mailova a citiran mi je i razgovor sa online suportom) ,, Konkretno, neznaju rješenje ali znaju uzrok problema, a to je da lokalna aplikacija ( na mom pc ) ne surađuje dobro sa njihovim serverskim klijentom.... ma šta to god značilo..hehheee.. :)
Nisi napravio ništaa pogrešno ako si stavio Mint and extended.A što će Microsoft odgovoriti nego da je kriva lokalna aplikacija.A čija je aplikacija?Tko je kriv? sbatine sbatine sbatine
Nema veće religije od istine!
dupin

Post Postao/la dupin »

Lutherus je napisao/la:Corto Maltese i Tex Willer. Fali još Ken Parker, Diabolik i Satanik.
Nedostaje Modesty Blaise. ;)
Nema veće religije od istine!
Spider

Post Postao/la Spider »

kako ovu kobasicu staviti u pokretač a da se pokrene i da ne javi grešku

Kod: Označi sve

LD_LIBRARY_PATH=/home/user/Aplikacije/skype-4.1.0.20/:$LD_LIBRARY_PATH /home/user/Aplikacije/skype-4.1.0.20/skype
Vjerojatno trebaju neki navodnici ili nešto ali ne uspjevam otkriti šta. Ako samo stavim ovako kako sam napisao onda javi

Kod: Označi sve

Ne mogu pokrenuti program
LD_LIBRARY_PATH=/home/davor/Aplikacije/skype-4.1.0.20/:$LD_LIBRARY_PATH /home/davor/Aplikacije/skype-4.1.0.20/skype
Odgovori