I to pokušavaš instalirati na drugi USB stick, ili namjeravaš sve napraviti s jednog sticka?linux_n00b je napisao/la:Debian sam stavio na USB tako što sam skinuo .iso file od 650mb i sa unetbootinom stavio na stick...
Pomoć ? Savjet?
TOP TEMA: Debian fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Debian fan club
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
-
linux_n00b
- Spol: M
- Kontakt:
Sve na isti.
Ne može tako.linux_n00b je napisao/la:Sve na isti.
Jedino da pokušaš napraviti dvije particije na tom USB sticku, pa na jednu staviš Debian pomoću Unetbootina, a na drugu ga instaliraš. Iako nisam siguran da bi i tako funkcioniralo, što zbog bootloadera, što zbog drugih stvari, no možeš pokušati.
Mislim da bi ti najpametnije bilo dignuti Debian na Live CD-u pa ga tako instalirati na USB stick, ili koristiti dva USB sticka.
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
-
linux_n00b
- Kontakt:
Na tom uređaju nemam HDD nikakav.
Imam doma samo jedan USB.
Napravit ću sutra bootanje preko mreže, to mi je najbolje.
Koji datotečni sustav da stavim na USB stick?
Mislim da je ext4 najbolje..linux_n00b je napisao/la:Na tom uređaju nemam HDD nikakav.
-
linux_n00b
- Kontakt:
I još ako nije problem, je li može neki tuturial za instalaciju preko mreže?
Imam laptop i LAN i WLAN pristup. Nažalost, niti jedan USB niti HDD nemam u sebe... a to trebam odmah sutra rješiti.
Hvala.
Imam laptop i LAN i WLAN pristup. Nažalost, niti jedan USB niti HDD nemam u sebe... a to trebam odmah sutra rješiti.
Hvala.
E to nemam pojma. No vjerujem da će se naći netko tko zna nešto o tome. A možeš i poguglati..linux_n00b je napisao/la:I još ako nije problem, je li može neki tuturial za instalaciju preko mreže?
Hvala.
imaš na debianovoj wiki stranici uputstva za podešavanje wlan i lan mreže...osobno nisam probavao, ali trebalo bi raditi. na koncu, i na našem je portalu nedavno bila vijest, tj članak o spajanju na wifi iz konzole...
-
linux_n00b
- Kontakt:
Ma, ne, krivo si me shvatio. Da mogu bootati Debian s mreže sam dao primjer za WIFI.
Znam podesiti WIFI s konzolom, no to mi ne treba.
Trebam sa ovog postojećeg laptopa preko mreže bootat Debian na taj embedded uređaj, LAN-om naravno.
Znam podesiti WIFI s konzolom, no to mi ne treba.
Trebam sa ovog postojećeg laptopa preko mreže bootat Debian na taj embedded uređaj, LAN-om naravno.