Lutherus je napisao/la:Zapravo upotrebljiv je, al na touchscreenu. Bil popodne kod frenda u dućanu pa se malo poigraval sa tim stvarčicama. Običan laptop - katastrofa, ultrabook sa touchscreenom - w8 roka i ima smisla.
Upravo sam to i ja govorio na početku. Zašto jednostavno nisu napravili isti OS u dvije različite izvedbe - PC i touch?
@ max - meni to sliči na power DOS
Sigurno je moćna stvar, ali se nikad nisam navikao na cmd. Sad mi fali terminal...
Ponekad koristim God Mode jer daje pregledne opcije
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Steven Sinofsky je razlog zašto sve platforme imaju isti UI, zato je i dobio nogu. Ni MS-u se ne sviđa ali, kad su već toliko love potrošili na to, sad će i gurati to.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Tablet aplikacije na desktopu, tu ne vidim svrhu, ali desktop aplikacije na tabletu, to ima smisla. Npr. Napravim si nesto u Excelu i onda to prebacim na tablet i na terenu unutra ubacujem podatke, a mogu i nešto dodazi i izmjeniti ako želim.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
max360se je napisao/la:Tablet aplikacije na desktopu, tu ne vidim svrhu, ali desktop aplikacije na tabletu, to ima smisla. Npr. Napravim si nesto u Excelu i onda to prebacim na tablet i na terenu unutra ubacujem podatke, a mogu i nešto dodazi i izmjeniti ako želim.
Jedini je problem što na Windows RT (koji se vjerojatno vrti na tabletu) ne možeš instalirati program koji želiš, već samo onaj koji je dostupan u MS-ovom repozitoriju. To je epic fail.
Btw jel mi govorimo o istom onom sporom i generalno neupotrebljivom CMD-u ili ja nešto propuštam?
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
max360se je napisao/la:
Propustio si nešto. Govorim o PowerShellu, taj je generalo upotrebljiv.
Zabrijao sam si da se PowerShell i dalje vrti unutar CMD-a (odnosno da je CMD terminal, a PowerShell analogon Bashu), sad sam tek skužio da uz "cmd.exe" postoji i "powershell.exe"
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Upotrebljiv? Ono je isti fail kao i cmd prompt, osim sto je anti-intuitivno i sporo uopste ne daje mogusnost kakvu imaju posix shells. Na Windowsu je i dalje graphic shell *jedini* nacin rada.
Da ne govorim u cemu je to pisano... Blasphemy.
"Simplicity is prerequisite for reliability." Edsger W. Dijkstra
Windowsi imaju problem sa USB-om, poznavajući MS to nisu riješili. Ukratko, Windowsi ne znaju raditi sa USB-om. Kad se USB device spoji to napravi kratki prekid rada svih procesa. Rad sa USB storage opterećuje, pretpostavljam, sabirnicu procesora ukoliko je u tijeku transfer.
mnogo je stranica za čitati pa ću direktno napisati:
-Windows: ima užasnih problema povremeno sa "smzavanjem", "štekanjem" pri pokretanju ili zatvaranju programa (Uobičajeni "Not Responding"), lošim upravljanjem USB memorijskih uređaja ("Cannot stop device right now" problem), sveprisutnim i opće poznatim problemom virusa, loš način traženja greške pri nekom kvaru, također i navodni popravak u 70% slučajeva ništa ne napravi, nestabilan (windows xp reinstalacija poželjna često, windows 7 reinstalacija bar 1 u 2-3 godine)
-Linux: nema "smrzavanja" i "štekanja" pri pokretanju/zatvaranju programa (bar meni nije bilo problema zasad), USB upravljanje radi bez problema, kada se pojavi problem nisam primjetio da ima autopopravak ali zato je lako sâm popraviti (zahvaljujući ogromnoj podršci zajednice i samom Linux-u koji nas tjera da nešto i naučimo dok ga koristimo), također se i boot problemi u većini slučajeva rješe, stabilan (5+ godina bez reinstalacije radi kao fresh installed)
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.