Virtualno rudarenje
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Virtualno rudarenje
Svaka čufta suko! Samo da napomenem još jednom da ne bi bilo nismo znali: sve scenarije koje sam opisao radite svi na svoju ruku i preproučam da izvršite svoje kalkulacije i provjere svega. Ako dobijete, sjetite se ovog portala:)
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Jeb..te kolko ste toga nakucali u ova dva tri dana!
Ubih se dok sam sve prebacio u novu temu!
Računam 2% od vaše zarade za ovu muku što sam prošo!
Ubih se dok sam sve prebacio u novu temu!
- drone
- Moderator
Re: čavrljanje
Super, sad imamo gdje dijeliti info. Trebali smo ovaj forum napraviti tajnim, samo za LZS-ovceshrike je napisao/la:Da, znači ovako. Treba ponoviti još jednom kalkulacije i proučiti stanje na više tih burzi (tražiti gdje je razlika konzistentno najveća). Dalje, kao što je drone rekao, minanjem doći do inicijalnih 40 LTC (ili koliko već ispadne ako sam fulao) i sa time krenuti. Tu mi se čine troškovi i rizik najmanji jer je jedini stvarni trošak koji imaš je struja koju si potrošio (ne računam kupnju hw-a ako je tu više slučajno nego namjerno) i hipotetski ne bi rebal odoći do mentalnog presinga vraitti stvarne € koje si uložio.
Dodatno, ovo baš nije klasično trgovanje na burzi jer ako trguješ samo na jednoj platformi zapravo ne znaš što će biti za 5 sekuni 15 minuta ili 2 sata i u tom trenu garantirano gubiš. Drugim riječima, kockaš se. U ovom scenariju znaš točno stanje, a ima i olakotna stvar: vidio sam da možeš donirati 0.01 ltc za bržu transakciju (kraće vrijeme među transakcijama, veća vjerojatnost profita), a lako moguće da ima sličan štos i za btc. Ne mora biti 3% profita razlike, dovoljan je i 1% za prisojnu zaradu![]()
Ja sam zaključio da ću pokrenuti par računala u nekom pool-u i čekati dok ne dođe do 50 ltc, a onda krećem sa gore opisanim scenarijem. Sada razvijam još jedan alternativni mehanizam, ali nisam siguran da je matematički izvediv i zahtijevat će nešto brute forcanja ako radi, no treba vidjeti
Šalim se...
Bez AMD ATI grafičkih ne moraš ni pokušavati s LTC-om. I to po mogućnosti 58xx, 68xx, 69xx, 78xx, 79xx kartice. Ja sam to malo proučavao i shvatio da mi je best buy 7850, s obzirom na moj budžet, ali i potrošnju struje. Ne troši previše, a opet je hash rate relativno ok za početak i testiranje svega skupa. Ove 79xx su mi preskupe i previše troše pa ako ubrzo odustanem što će mi takva kartica? Samo da nepotrebno previše troši dok surfam ili pišem. Morao bih ju prodavati, a ovu ne moram jer mi je skoro pa taman za normalan rad, a sasvim lijepo može zavrtjeti bilo koju igricu ako mi baš dođe da se igram
Dakle, nabavi si bar jednu novu 7850 ako misliš rudariti ili polovnu od onih što sam naveo. Međutim, bolje novu jer razlike u cijeni nisu prevelike, a imaš i garanciju (moja je 2 godine) što je jako bitno.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- drone
- Moderator
Ma ako Shrike nije fulao, uskoro ćemo svi skupa biti na jednoj LZS jahtiSuko je napisao/la:Jeb..te kolko ste toga nakucali u ova dva tri dana!
Ubih se dok sam sve prebacio u novu temu!![]()
I nećemo morati unajmljivati kat u Vjesnikovoj zgradi, nego ćemo cijelu kupiti.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2010-... Arch
2010-... Arch
ako već kupujemo zgradu, mogli bi i neku ljepšu od vjesnikove:D:D
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Slažem se s vama .. za zimski period predlažem zgradu Vlade na Markovom trgu, a za ljetni period neka predlože nekaj kolege s morashrike je napisao/la:ako već kupujemo zgradu, mogli bi i neku ljepšu od vjesnikove:D:D
A sad malo ekonomije:
https://btc-e.com/exchange/ltc_usd
Bitcoin je zadnjih dana u konstantnom padu:
http://bitcoincharts.com/

https://btc-e.com/exchange/ltc_usd
Bitcoin je zadnjih dana u konstantnom padu:
http://bitcoincharts.com/

- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Tako ja sad vas zamisljam. 

nama je to nebitno. Konkretni tečaj je nerelevantan, bitno je da je posotjeći (tj. da valuta ima netrivijalnu i ne nultu vrijednost). Osobno očekujem da će se btc vratiti na oko ~40 $. eto, tko je voljan riskiriati može shortat 
Vidi ti genijalce
http://arstechnica.com/security/2013/05 ... s-outrage/
http://arstechnica.com/security/2013/05 ... s-outrage/
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.