ne otvara se ni jedna webstranica?
Moderator/ica: Moderatori/ce
- glaskoncILLa
Re: ne otvara se ni jedna webstranica?
a mozda i ima, na ubuntu je prijavljen bug;
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/256054
pa ne znam, ako ti ne treba neki vpn, ne koristis pristup internetu preko neke sim kartice ili slicno, slobodno i obrises network manager.
u svakom slucaju ga poslije mozes ponovo instalirati ako osjetis neodoljivu potrebu za njim.
naredba je sudo aptitude remove --purge network-manager-gnome network-manager
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/256054
pa ne znam, ako ti ne treba neki vpn, ne koristis pristup internetu preko neke sim kartice ili slicno, slobodno i obrises network manager.
u svakom slucaju ga poslije mozes ponovo instalirati ako osjetis neodoljivu potrebu za njim.
naredba je sudo aptitude remove --purge network-manager-gnome network-manager
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Ovo šta kažeš da nema ništa u vezi mrežnih kartica u interfaces. Nema ni kod mene (evo moj sadržaj)
Pošto si več uredio intrefaces, deinstaliraj network-manager iz synaptica.
I napravi u terminalu(jedino što, onda nečeš moči uređivat mrežu kroz GUI nego samo kroz terminal i interfaces file)
ili restrataj komp pošto ti mreža ne radi nakon restarta
a ako ti to ne pomogne, makni sve iz interfaces fila i ostavi ovo šta meni piše instaliraj ponovo network-manager i restartaj komp.
a ako ni to ne pomogne onda napravi skriptu kako ti je rekao glaskoncila.....
Kod: Označi sve
auto lo
iface lo inet loopback
I napravi u terminalu
Kod: Označi sve
sudo /etc/init.d/networking restart ili restrataj komp pošto ti mreža ne radi nakon restarta
a ako ti to ne pomogne, makni sve iz interfaces fila i ostavi ovo šta meni piše instaliraj ponovo network-manager i restartaj komp.
a ako ni to ne pomogne onda napravi skriptu kako ti je rekao glaskoncila.....
- glaskoncILLa
da, to je zbog network managera, iako sam prilicno siguran da tome u ranijim verzijama nije bio slucaj..madone je napisao/la:Ovo šta kažeš da nema ništa u vezi mrežnih kartica u interfaces. Nema ni kod mene (evo moj sadržaj)
vrlo mudro napravljeno, ne znam zasto ga in the first place nisu slozili da bude graficki interface za uredjivanje /etc/network/intrefaces, ovako to samo ceka da se nesto sjebe..
apsolutno se slažem s tobom i baš me zanima koji je to razlog zašto network-manager ne sprema u interfaces.glaskoncILLa je napisao/la:ne znam zasto ga in the first place nisu slozili da bude graficki interface za uredjivanje /etc/network/intrefaces, ovako to samo ceka da se nesto sjebe..
Neke stvari ne kužim, kažu da se trude napravit sučelje lako za korištenje i onda naprave Upravitelj nadogradnjama, Synaptic i Software repo kao odvojene programe umjesto da sve stave u jedan ??? To mi je enigma a ima toga još........
- glaskoncILLa
ma ok, ispod ovih upravljaca paketima negdje cuci dpkg, odnosno to su odvojeni projekti koji rade esencijalno istu stvar sa vise ili manje featura ili se jedni koncentriraju na neke stvari vise od drugih..
pa ono, koristis sto ti se svidja ili sto ti je u tom trenutku zgodnije..
recimo synaptic mi je bio jako zgodan za rijesiti se viska kde-a kod instalacije amaroka. srecom, netko pametan u debianu se sjetio da nema potrebe povuci pola kde-a samo zato sto se amarok inace lijepo integrira sa konquerorom i to su odkantali.
da znam tko je, poslao bi mu gajbu pive.
ali napraviti da se ista stvar konfigurira na dva mjesta, nemam pojma, meni to ne zvuci kao dobra ideja..
pogotovo ako je jedno mjesto za direktora svemira, a drugo za lusera..
tak da je network manager dobio izgon cim je prvi put proglasio moju savrseno dobro spojenu mreznu nefunkcionalnom zbog cega je firefox stalno bio u offline modu, na evolutionu se nije moglo kliknuti na send/receieve i slicna veselja.
iako na lapu sa joba koegzistiraju bez problema, s tim da tamo u /etc/network/interfaces imam nadrobljenih nekih vlan subinterface-a, wireless, statickih adresa, dhcp klijenata, defaultnih ruta i sta ja znam sta sve ne, konfa ima 3 screena..
pa ono, koristis sto ti se svidja ili sto ti je u tom trenutku zgodnije..
recimo synaptic mi je bio jako zgodan za rijesiti se viska kde-a kod instalacije amaroka. srecom, netko pametan u debianu se sjetio da nema potrebe povuci pola kde-a samo zato sto se amarok inace lijepo integrira sa konquerorom i to su odkantali.
da znam tko je, poslao bi mu gajbu pive.
ali napraviti da se ista stvar konfigurira na dva mjesta, nemam pojma, meni to ne zvuci kao dobra ideja..
pogotovo ako je jedno mjesto za direktora svemira, a drugo za lusera..
tak da je network manager dobio izgon cim je prvi put proglasio moju savrseno dobro spojenu mreznu nefunkcionalnom zbog cega je firefox stalno bio u offline modu, na evolutionu se nije moglo kliknuti na send/receieve i slicna veselja.
iako na lapu sa joba koegzistiraju bez problema, s tim da tamo u /etc/network/interfaces imam nadrobljenih nekih vlan subinterface-a, wireless, statickih adresa, dhcp klijenata, defaultnih ruta i sta ja znam sta sve ne, konfa ima 3 screena..
Koliko ja vidim Synaptic u sebi sadrži ova druga dva i uopće nema potrebe za njima kao posebnim programima sa GUI.
- glaskoncILLa
pa je, to generalno stoji, stvar je u tome da su ova druga dva vise user friendly, imaju neke feature koje synaptic nema i tak..
U Synapticu imaš Postavke>Repozitorij koji je isti kao Software Repozitorij i nema između njih apsolutno nikakve razlike, to je isti prozor.
A imaš u Synapticu i Osviježi Pakete koji radi istu stvar kao i Upravitelj Nadogradnjama istina bog nisam nikad to probao zato što obavijest o nadogradnjama iskoči sama
ali pretpostavljam da je to isti taj prozor kao Upravitelj Nadogradnjama i da ima i opis paketa. Jedino ako na Debianu nije nešto drukčije ?
A imaš u Synapticu i Osviježi Pakete koji radi istu stvar kao i Upravitelj Nadogradnjama istina bog nisam nikad to probao zato što obavijest o nadogradnjama iskoči sama
- glaskoncILLa
ma ne, isto je, ali vjerovatno to ne radi ista ekipa nego se samo jedan naslanja na drugoga, odnosno koriste usluge jedan od drugog.
ali da, valjda bi bilo zgodnije kad bi sve bilo zajedno, nemam pojma, ni ne koristim previse te graficke toolove osim ako zelim brzinski search paketa i da svima mogu pogledati descriptione.
ali da, valjda bi bilo zgodnije kad bi sve bilo zajedno, nemam pojma, ni ne koristim previse te graficke toolove osim ako zelim brzinski search paketa i da svima mogu pogledati descriptione.