Ako se ti zadovoljavaš sa mediokritetom i lošim zaposlenicima, to ne znači da se ja moram voditi za tobom.The Acacia Strain je napisao/la:pa sam si rekao da nikad ne bi zaposlio prosječne programere koji bi radili sa 6000 kn već neke za 50000 kn... to je onaj dio kamo se barem ja smijao..
linux certifikati
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: linux certifikati
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
A što bih ja ili bilo tko trebao napraviti protiv toga? Postati Che Guevara ili Unabomber?shrike je napisao/la: Neka bogaćenja se stvaraju na tuđoj nesreći, ne sva. No pitaj se ovo: tko kupuje proizvode stvorene na izrabljivanju drugih? I jasi li i ti isto toliko izrabio te ljude jer si kupio prozivod stvoren od de facto ropske snage? Tko je tu gori? LIcemjer koji kupuje proizvode od ropske snage dok se buni protiv ropstva, ili tip koji ima robove?
Imaš li u civilizaciji u kojoj se nalaziš, mogućnost izbora? Squatting?
Koji to proizvod možeš kupiti a da izbjegneš proizvode napravljene od robovske radne snage?
Puuno para.shrike je napisao/la:Zapravo, ja sam mislio stvoriti razvojni institut za nanotehnologiju, za što je potrebno para.
Upravo to, ide se van. A ostaje samo ološ koji vodi igru i tjera vodu na svoj mlin. Možda bi situacija bila drugačija, kada bi sposobni ljudi ostali u Hrvatskoj i odgurnuli sociopate koji su na vodećim pozicijama.shrike je napisao/la: Uoči kako je google na internetu, i nije zapravo uopće bitno gdje se nalaziš fizički. Ako tko ima dobru ideju može jednako lako biti konkurent googleu iz hrvatske, kao i iz SAD-a. Ono o čemu ja pričam jest to da ekipa u HR ili nema znanja ni sposobnosti za tako nešto ili ako ima ide van. Problem je da u hrvatskoj šefovi ne žele i ne toleriraju pametne zaposlenike.
Zadnja izmjena: pingu, dana/u 15 lis 2009, 10:37, ukupno mijenjano 1 put.
-
The Acacia Strain
- Spol: M
znači programeri koji danas rade za manje od 10 000 kn su loši programeri? ti imaš negdje statistiku iz koje izvlačiš te informacije? znam da to nije plaća za jednog programera, ali to ne govori o njegovoj kvaliteti...shrike je napisao/la:Ako se ti zadovoljavaš sa mediokritetom i lošim zaposlenicima, to ne znači da se ja moram voditi za tobom.The Acacia Strain je napisao/la:pa sam si rekao da nikad ne bi zaposlio prosječne programere koji bi radili sa 6000 kn već neke za 50000 kn... to je onaj dio kamo se barem ja smijao..
Čovjek koji zna da zaslužuje veću plaću i naplati više ili radi za onoga tk oće mu platiti više. Za kvalitetni kadar uvijek ima poslodavca, a kvalitetni programer zna i koji je to poslodavac. Problem je u tome da je siromašno dijete zadovoljno svojim lutkicama jer ne zna da postoje bolje lutkice.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
-
The Acacia Strain
ne, problem je u tome da siromašno dijete zadovoljeno je onime što mu se u tom trenutku pruža jer ovo nije amerika. ti vjerojatno imaš odličnu plaću, no mnogi su voljni raditi za puno manje novaca jer moraju.shrike je napisao/la:Čovjek koji zna da zaslužuje veću plaću i naplati više ili radi za onoga tk oće mu platiti više. Za kvalitetni kadar uvijek ima poslodavca, a kvalitetni programer zna i koji je to poslodavac. Problem je u tome da je siromašno dijete zadovoljno svojim lutkicama jer ne zna da postoje bolje lutkice.
druga opcija je ići van. kasnije je lako naći dobrog poslodavca ovdje, ali treba neki put i pojest govno kako bi opstao...
Uvijek postoji zbor, a ako ga nema, onda ga treba stvoriti. Nisu ni Che i ekipa bil iglupi: oni su stvarali izbore. MI kao narod Hrvatski smo jednostavno pre inertni da išta napravimo. Najgora recesija na svijetu sa najoštrijim mjerama i nikome ništa. Premjer ode samo tako, bez izgovora, jedini kojima se uvode krizni porezi, znanje u osnovnim i srednjim školama demonstrirano zaslužuje jedinice, kriminal, nepotizam,... I nikome ništa. Prosvjed koji je bio je propao, premalo interesa. Ništa se ne miče. I vidi sada ovo ovdje na forumu: ja govorim da treba izići izvan kutije i promijeniti pristup zaposlenju, ali vi i dalje tupite kako je sve to nemoguće i neće se desiti. Neznam, da li je do tuda došla latergija u našem društvu? Da li je to izraz konačne društvene depresije? Možda bi ova država trbala nekog Adolfa Hitlera da pobije pola građana pa da se onda svi pomaknu nekamo?pingu je napisao/la: A što bih ja ili bilo tko trebao napraviti protiv toga? Postati Che Guevara ili Unabomber?![]()
Imaš li u civilizaciji u kojoj se nalaziš, mogućnost izbora? Squatting?![]()
Koji to proizvod možeš kupiti a da izbjegneš proizvode napravljene od robovske radne snage?
OK, u americi nije lagano živjet i raditi. To što ljudi misle da je amerika posotoji samo, jedino i isključivo u našim glavama. Dobiti i zadržati posao u SAD je teško i to iz niza razloga. Poslodavcu je uvijek u cilju zaraditi više, pa je svjestan toga da mu i treba radnik koji zna više, što znači da će zaposliti onoga tko će učiti 24/7, nešto što hrvat nikada neće uraditi osim njih par.The Acacia Strain je napisao/la: ne, problem je u tome da siromašno dijete zadovoljeno je onime što mu se u tom trenutku pruža jer ovo nije amerika. ti vjerojatno imaš odličnu plaću, no mnogi su voljni raditi za puno manje novaca jer moraju.
druga opcija je ići van. kasnije je lako naći dobrog poslodavca ovdje, ali treba neki put i pojest govno kako bi opstao...
Nadalje, nemoj niti da počnem o moralnim i etičkim normama američkog društva. To je jedna veliak priča za sebe, ali ti mogu reći ovo: iako je to država koja se najviše, ali doslovno najviše i doslovno "preserava" sa religijom i kvazimoralom, to je ekipa koja je najrasističkija, najbliža neonacizmu i najuzurpatorskija na svijetu.
-
The Acacia Strain
sa svime se slažem no nisam je htio spomenuti u tom kontekstu, već kako tamo (barem s ljudima s kojima sam ja pričao) da se lakše skače s posla na posao. malo tko ostaje na jednom te istom poslu, pa čak i gradu u kojem živi. ljudi su voljni se seliti stalno, sve radi posla i boljih uvjeta. neznam odakle si ti (pretpostavljam iz Zagreba), možda je tamo lakše naći posao... ali ja govorim iz svog iskustva... ovdje posao stvarno moraš čuvati kao oko u glavi, kakva uopće pomisao da zatražiš koliko zaslužuješ. kreteni se bahate diplomama, neznaju kako instalirat windowse, system administratorsko mjesto (koje je po meni idealni posao) je u oglasima NIKADshrike je napisao/la:OK, u americi nije lagano živjet i raditi. To što ljudi misle da je amerika posotoji samo, jedino i isključivo u našim glavama. Dobiti i zadržati posao u SAD je teško i to iz niza razloga. Poslodavcu je uvijek u cilju zaraditi više, pa je svjestan toga da mu i treba radnik koji zna više, što znači da će zaposliti onoga tko će učiti 24/7, nešto što hrvat nikada neće uraditi osim njih par.The Acacia Strain je napisao/la: ne, problem je u tome da siromašno dijete zadovoljeno je onime što mu se u tom trenutku pruža jer ovo nije amerika. ti vjerojatno imaš odličnu plaću, no mnogi su voljni raditi za puno manje novaca jer moraju.
Nadalje, nemoj niti da počnem o moralnim i etičkim normama američkog društva. To je jedna veliak priča za sebe, ali ti mogu reći ovo: iako je to država koja se najviše, ali doslovno najviše i doslovno "preserava" sa religijom i kvazimoralom, to je ekipa koja je najrasističkija, najbliža neonacizmu i najuzurpatorskija na svijetu.
Čuj, isto vrijedi i za Zagreb što se seljenja tiče. Ameri su shvatili a ako želiš imati zaradu i pristojno živjeti, onda moraš biti spreman seliti se okolo.
U uobičajenim okolnostima bih shvatio to kao ironiju, no čini mi se da si ti ozbiljan, pa ću tako i odgovoriti.shrike je napisao/la:
Da, dileri kokainom i ekipa u njihovoj klasi obično ima IQ na razini MENSA-e i znanja na razini Mirka Miočića. Potkupiti .... nije stvar jedino u potkupljivanju, previše pojednostavljeno gledaš na stvari.
Naime, hoću podatke. I dakako da je u stvar u potkupljivanju - to je mehanizam pomoću kojeg ostaju izvan dosega sustava. Nije to pojednostavljivanje - to je pohlepa. No možda bi neki drugi primjer, o kojem možemo ne-samo-nagađati, bio bolji - uostalom, naveden je - sportaši, pjevači, glumci... ljudi nerijetko čujno glupi svaki put kad otvore usta. Nadalje, koliko mi je poznato, IQ-a i zarađivanje mnogo para nisu izravno povezani (prilično sam siguran da nisu svi u MENSA milijunaši). Volja za parama je ono što je potrebno. Pregazili ma koga god. Što ne leži svima najbolje.
Ali sekvenca o kojoj hipoteziram je: mali proft + mali profit - veliki gubitak - gubitak imovine jer ne možeš otplatiti dugove = katastrofa.shrike je napisao/la:
Mali profit daje potencijal da se poveća. mali profit + mali profit + mali profit +...+mali profit= veliki profit.
Ako ćeš podijeliti radnu snagu na sposobne i vrlo sposobne, s time da su ovi drugi onakvi kakve bi ti zapošljavao, očito je da ovi drugi, kojih je manje, jesu oni koji rade što bi željeli - čak u nekom kasnijem postu kažeš da takvi mogu što žele - pa je utoliko nejasno što si želio reći kada je ova rasprava počela - obzirom da se na početku žališ na prilike a kasnije zastupaš stajalište da sam možeš stvoriti prilike - primjeti da je to kontradiktorno.shrike je napisao/la:
Iznimno malen broj ljudi se bavi onime čime se želi baviti i radi ono što je željela raditi.