[ZBIRNA TEMA] GMail - pitanja, problemi...

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

pootzko
Spol: M
Kontakt:

Re: gmail mi hakiran?

Post Postao/la pootzko »

sumnjam baš da se samo od sebe poslalo...

za svaki slučaj, pogledaj ovo i poduzmi korake da imaš sve potrebne podatke za vratiti account:
http://lifehacker.com/#!5429617/lessons ... le-account
...I put on my robe and a wizard hat...
ante003

Post Postao/la ante003 »

promjeni sifru u neku malo tezu i koja ima smisla samo tebi. mjenja brojke umjesto slova i sl.
i kao odg na sigurnosno pitanje stavi neku glupost jer ako netko zna nesto o tebi moze vec preko toga a ako ti je imalo stalo do tog acc-a neces zaboravit sifru ni da zelis.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Šifre su nasumični niz znakova, slova i brojeva uključujući. Nemojte koristiti specijalne znakove tipa “!(%$?!.
Primjer dobre šifre: G9erZd45Ql
Primjer loše šifre: quantum ili anita ili đuro.

Dobra šifra se može napraviti i lako zapamtiti:

Mrci7yo ====== My rusty car is 7 years old

2emBp1ib ===== 2 elephants make BAD pets, 1 is better
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

haha koja bruka.

nek se terma zaključa i izbriše.

ostaosam izgleda ulogiran u frendovom androidu na mobitelu, još prije 3 mjeseca i lik sad kuri prek četa :))
tartaglia

Post Postao/la tartaglia »

Nemojte koristiti specijalne znakove tipa “!(%$?!.
Zakaj to ne koristiti?
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

tartaglia je napisao/la:
Nemojte koristiti specijalne znakove tipa “!(%$?!.
Zakaj to ne koristiti?

Zato što se možeš naći na drugom računalu na kojem neće biti jasno gdje je neki od tih znakova. Primjerice, ja imam njemačku i US tastaturu na dva različita računala i koje imaju različite lokacije za te simbole. Ako ne znam gdje se nalaze na pamet, moguće je da neću biti u stanju ukucati šifru. Ovo eventualno nije problem ako imaš puno vremena i nema ograničenja u tome koliko puta možeš ukucati šifru. Što ako imam tri pokušaja, a sjedim za kompom na kojem ; simbol nije ni na desno od L, niti ispod i između K i L? Već, primjerice, na D te se dobije sa lijevi alt+D?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
tartaglia

Tak i ja radim, mislil sam da ima neki dublji razlog ;)
pootzko
Kontakt:

Post Postao/la pootzko »

shrike je napisao/la: Zato što se možeš naći na drugom računalu na kojem neće biti jasno gdje je neki od tih znakova. Primjerice, ja imam njemačku i US tastaturu na dva različita računala i koje imaju različite lokacije za te simbole. Ako ne znam gdje se nalaze na pamet, moguće je da neću biti u stanju ukucati šifru. Ovo eventualno nije problem ako imaš puno vremena i nema ograničenja u tome koliko puta možeš ukucati šifru. Što ako imam tri pokušaja, a sjedim za kompom na kojem ; simbol nije ni na desno od L, niti ispod i između K i L? Već, primjerice, na D te se dobije sa lijevi alt+D?
sa stajališta sigurnosti konformizam je nešto vrlo loše.. ili ćeš biti "zadovoljavajuće siguran", ili ćeš sebi olakšat posao - koristiti manji broj jednostavnijih passworda. ja svoje passworde ni ne znam napamet (osim 3-4 komada) i za svaku stvar koristim novi.. isto tako, ne ulogiravam se gotovo nigdje osim na svom računalu gdje mi je sve ionako manje više automatizirano pa mi je svejedno..

ali ne korištenje specijalnih znakove je u svakom slučaju prilično loša praksa
...I put on my robe and a wizard hat...
tartaglia

Cim je pass malo duzi i nije iz rjecnika, dobar je
meema
Spol: Ž
Kontakt:

Post Postao/la meema »

ja koristim isti pass vec godinama :D hahahaha sad sam pocela mijenjati, pa mi tako fejs, gmail i druga dva maila imaju razlicite passove...a fejs mi nije spojen sa gmailom nego tcom mailom, i nije im isti pass...
kaj ja znam...mene uopce ne bi diralo da mi netko provali i to, sta ja znam...bilo bi mi jedino zao cipova za poker :nee
ionako nije to nista sto mi je prebitno...ako kome treba nek se posluzi :D na svim forumima imam istu sifru, i skoro svi ju znaju...a sta da skrivam, bzvz...sva ta panika kaj vlada mi je presmjesna, i ta zastita privatnosti...mislim, ne stavljam nista sto mi je bitno na net, tako da ono...sto ne zelis da se vidi nemoj stavit na net i gotovo...
druga je stvar ako se radi o nekakvom shoppingu prek neta pa je u pitanju kartica i to...ali ovako druge stvari, bas me briga :)
... I'm not weird, I'm limited edition ... :hepihepi
Odgovori