[ZBIRNA TEMA] GMail - pitanja, problemi...
Moderator/ica: Moderatori/ce
- pootzko
- Spol: M
- Kontakt:
Re: gmail mi hakiran?
sumnjam baš da se samo od sebe poslalo...
za svaki slučaj, pogledaj ovo i poduzmi korake da imaš sve potrebne podatke za vratiti account:
http://lifehacker.com/#!5429617/lessons ... le-account
za svaki slučaj, pogledaj ovo i poduzmi korake da imaš sve potrebne podatke za vratiti account:
http://lifehacker.com/#!5429617/lessons ... le-account
...I put on my robe and a wizard hat...
promjeni sifru u neku malo tezu i koja ima smisla samo tebi. mjenja brojke umjesto slova i sl.
i kao odg na sigurnosno pitanje stavi neku glupost jer ako netko zna nesto o tebi moze vec preko toga a ako ti je imalo stalo do tog acc-a neces zaboravit sifru ni da zelis.
i kao odg na sigurnosno pitanje stavi neku glupost jer ako netko zna nesto o tebi moze vec preko toga a ako ti je imalo stalo do tog acc-a neces zaboravit sifru ni da zelis.
Šifre su nasumični niz znakova, slova i brojeva uključujući. Nemojte koristiti specijalne znakove tipa “!(%$?!.
Primjer dobre šifre: G9erZd45Ql
Primjer loše šifre: quantum ili anita ili đuro.
Dobra šifra se može napraviti i lako zapamtiti:
Mrci7yo ====== My rusty car is 7 years old
2emBp1ib ===== 2 elephants make BAD pets, 1 is better
Primjer dobre šifre: G9erZd45Ql
Primjer loše šifre: quantum ili anita ili đuro.
Dobra šifra se može napraviti i lako zapamtiti:
Mrci7yo ====== My rusty car is 7 years old
2emBp1ib ===== 2 elephants make BAD pets, 1 is better
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Branimir
- Kontakt:
haha koja bruka.
nek se terma zaključa i izbriše.
ostaosam izgleda ulogiran u frendovom androidu na mobitelu, još prije 3 mjeseca i lik sad kuri prek četa
)
nek se terma zaključa i izbriše.
ostaosam izgleda ulogiran u frendovom androidu na mobitelu, još prije 3 mjeseca i lik sad kuri prek četa
Zakaj to ne koristiti?Nemojte koristiti specijalne znakove tipa “!(%$?!.
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
tartaglia je napisao/la:Zakaj to ne koristiti?Nemojte koristiti specijalne znakove tipa “!(%$?!.
Zato što se možeš naći na drugom računalu na kojem neće biti jasno gdje je neki od tih znakova. Primjerice, ja imam njemačku i US tastaturu na dva različita računala i koje imaju različite lokacije za te simbole. Ako ne znam gdje se nalaze na pamet, moguće je da neću biti u stanju ukucati šifru. Ovo eventualno nije problem ako imaš puno vremena i nema ograničenja u tome koliko puta možeš ukucati šifru. Što ako imam tri pokušaja, a sjedim za kompom na kojem ; simbol nije ni na desno od L, niti ispod i između K i L? Već, primjerice, na D te se dobije sa lijevi alt+D?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Tak i ja radim, mislil sam da ima neki dublji razlog 
- pootzko
- Kontakt:
sa stajališta sigurnosti konformizam je nešto vrlo loše.. ili ćeš biti "zadovoljavajuće siguran", ili ćeš sebi olakšat posao - koristiti manji broj jednostavnijih passworda. ja svoje passworde ni ne znam napamet (osim 3-4 komada) i za svaku stvar koristim novi.. isto tako, ne ulogiravam se gotovo nigdje osim na svom računalu gdje mi je sve ionako manje više automatizirano pa mi je svejedno..shrike je napisao/la: Zato što se možeš naći na drugom računalu na kojem neće biti jasno gdje je neki od tih znakova. Primjerice, ja imam njemačku i US tastaturu na dva različita računala i koje imaju različite lokacije za te simbole. Ako ne znam gdje se nalaze na pamet, moguće je da neću biti u stanju ukucati šifru. Ovo eventualno nije problem ako imaš puno vremena i nema ograničenja u tome koliko puta možeš ukucati šifru. Što ako imam tri pokušaja, a sjedim za kompom na kojem ; simbol nije ni na desno od L, niti ispod i između K i L? Već, primjerice, na D te se dobije sa lijevi alt+D?
ali ne korištenje specijalnih znakove je u svakom slučaju prilično loša praksa
...I put on my robe and a wizard hat...
Cim je pass malo duzi i nije iz rjecnika, dobar je
- meema
- Spol: Ž
- Kontakt:
ja koristim isti pass vec godinama
hahahaha sad sam pocela mijenjati, pa mi tako fejs, gmail i druga dva maila imaju razlicite passove...a fejs mi nije spojen sa gmailom nego tcom mailom, i nije im isti pass...
kaj ja znam...mene uopce ne bi diralo da mi netko provali i to, sta ja znam...bilo bi mi jedino zao cipova za poker
ionako nije to nista sto mi je prebitno...ako kome treba nek se posluzi
na svim forumima imam istu sifru, i skoro svi ju znaju...a sta da skrivam, bzvz...sva ta panika kaj vlada mi je presmjesna, i ta zastita privatnosti...mislim, ne stavljam nista sto mi je bitno na net, tako da ono...sto ne zelis da se vidi nemoj stavit na net i gotovo...
druga je stvar ako se radi o nekakvom shoppingu prek neta pa je u pitanju kartica i to...ali ovako druge stvari, bas me briga
kaj ja znam...mene uopce ne bi diralo da mi netko provali i to, sta ja znam...bilo bi mi jedino zao cipova za poker
ionako nije to nista sto mi je prebitno...ako kome treba nek se posluzi
druga je stvar ako se radi o nekakvom shoppingu prek neta pa je u pitanju kartica i to...ali ovako druge stvari, bas me briga
... I'm not weird, I'm limited edition ...